Tapétacsíkok a falon

A faltetoválás egy új trend a lakberendezés, lakásdekoráció területén, színes pvc-vinyl fóliából kivágott dekorációs minta. A választható színekről további leírást a GYIK-ben találhat. Kísérletezni érdemes bátran, egy fal is gyökeresen megváltoztathatja az enteriőrt - ha ráun az ember viszonylag kevés macerával újratapétázható a fal - és máris megvan az új hangulat. Tapétával burkolható bútor, szekrény kívül belül, egy beugró, konyha és fürdőszoba is, a lehetőségek tényleg . Amikor a hálószobánkat szeretnénk feldobni, egyedivé tenni, nem feltétlenül kell nagy dolgokra gondolni.


Nem kell rögtön az összes bútorunkat kidobni, vagy nagy költségekbe verni magunkat. Nagy változást érhetünk el, ha csak a falakra koncentrálunk. Festhetünk, tapétázhatunk, rajzolhatunk, és ha . A 1cm-es ágy esetében szinte a támla folytatásaként hat a tapétacsík. Csak egy csík tapéta a modern lakberendezésben. Ha kedvenc komódunkkal fókuszpontot szeretnénk létrehozni a nappalinkban érdemes egy szép élénk színfoltot a falra varázsolni.


Szuper jó dekorációs ötleteket hoztam nektek a mai bejegyzésben. A könnyebbeket mi magunk is megvalósíthatjuk otthon, feldobva vele az üres, fehér falakat. Arra figyeljünk, hogy bútorainkhoz és az enteriőrhöz színben, mintában és stílusban megfelelő dekort válasszunk. Az ötletek között sok . A tapétázás egyik legfontosabb lépése a fal megfelelő előkészítése. Alaposan vizsgáld meg a felületet, és ahol repedéseket, vagy korábbi szögek, csavarok okozta lyukakat találsz, ott kevés glettel javítsd ki a hibát.


A megszáradt glettet csiszolópapírral csiszold vissza a fal síkjáig, hogy egyenletes legyen a . Ragassz nagyméretű tapétadarabokat a falra , az éleket illeszd egymás mellé, és hagyd megszáradni. Ezt követően ragassz kisebb darabokat az alapmintára, így kapsz egymást részben fedő, patchwork hatású eredményt. Folytasd a tapétarészek felragasztását, amíg úgy nem érze hogy elégedett vagy a . Mérd le a falat a padlótól addig a magasságig, ameddig terveze hogy a tapéta érjen!


Mérd meg a falak hosszát is, majd ebből kiindulva számold ki pontosan, mennyi tapétacsíkot kell kiszabni! Ilyen például a fűrészporos tapéta, amely nagyon strapabíró vagy az üvegszálas tapéta, amely különböző mintázattal készül. Reneszánszát éli a hetvenes évek slágerterméke a képtapéta vagyis poszter.


Ez egy eredeti fénykép vagy grafika után készített, teljes falfelületet betöltő motívum, amely a tapétacsíkok pontos . A kezdővonalat függőónnal tűzzük ki, majd jöhet a tapétacsíkok falra ragasztása. Előtte érdemes a teljes falfelületet tapétaragasztóval bekenve elejét venni a ragasztó falba szívódásának. Nehéz papír-, vagy textiltapéták alá makulatúra tapétát is érdemes felragasztani, hogy megfelelően sima és egyenletes alapot kapjunk a . Ezek helyett azonban különféle mintázatú és struktúrájú tapéták kreatív felragasztásával is attraktívvá tehetők az ilyen falrészek.


Natúr tapétáinkat a természet ihlette: rusztikus kőfelület, kérges fatörzs, vagy egy állatbőr hatású minta is megjelenhet szobája falán. Az ilyen faldíszítés kreatívitást, jó színérzéket és . Design tapétáink között élethű, szinte poszterhatású mintázatokat talál, legyen az modern, vintage, vagy épp retró hangulat. Elegáns tapétáinkkal szeretnénk . A falra felragasztandó tapéta csíkok számának meghatározása után meg lehet kezdeni a tekercsek felvágását. Mintás tapéta esetén a vágást úgy kell végezni, hogy a minta megfelelően illeszkedjen.


Struktúra tapéta esetén az átfedések illeszkedésére kell figyelemmel lenni. Egy fal tapétázásának befejezése után a . A vonalvezetőt függőlegesen is felragaszthatjuk, hiszen szélessége általában nem egyezik meg a tapétacsíkok szélességével, így a kész falon biztosan nem látszódnak majd. Papírhátú vinil tapéták esetén, a fal szívóhatása és a különböző anyagminőségek, makulatúra, és egyéb bizonytalanság esetén, célszerű egy darabon próbaragasztást végezni. Vigyázni kell a tapéta áztatásánál, mert a papír túláztatása esetén, a falon történő száradás után zsugorodhat és rés keletkezhet a tapéta csíkok.


Tökéletes megoldás a falra vízszintes és függőleges vonalakat vetítő lézeres készülék, ha pl. A festék már megszáradt, . Műanyag bevonatú tapéták (mosható papír és- habosított, selyem, gyapjúrostos- vlies-) esetében azonban célszerű a bordűrt a falra ragasztani. Gyapjúrostos ( vlies ) tapéta esetében a bordűr elsőként is felrakható, majd az egyes tapétacsíkokat a felrakásuk során egyenként méretre vágva illesztjük a bordűrhöz. A fölös mennyiségu ragasztót szivacs segítségével azonnal le kell törölni.


A papírból készült vékony tapétát átlapolással kell . A tapétacsíkok falon történő illesztésének három módszere van.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések