Szoba belső szigetelése

Gyakran előfordul, hogy otthonunkban az egyik szoba – legtöbbször az északi fekvésű - hidegebb, mint a többi. Ilyen esetben akár 7-fok eltérés is tapasztalható. XPS lapok és üvegfátyol segítségével megalkotott egy hatékony belső hőszigetelő . Ha a szomszédok magára hagyják, és a társasházban egyedül szeretné szigetelni a lakását, akkor nem jöhet szóba a külső oldali hőszigetelés.


A legnagyobb gondot azonban az okozza, hogy a hideg falfelületen a szigetelés mögött csapódik le a pára, és a fal a belső szigetelés mögött kezd el . Egységes falfelület esetén a zártcellás extrudált polisztirol szigetelésünk kitűnő.

A belső oldali hőszigetelés károkat okoz az épület szerkezetében és a lakótérben. Milyen károkat okozhat a pára lecsapódása? Alternatív XPS szigetelési megoldás beltéri hideg fal és penész ellen, falra és mennyezetre. Sokszor hallani arról, hogy a belső oldali hőszigetelés nem jó megoldás.


Ugyanakkor sok olyan helyzet van (pl. értékes vagy tagolt homlokzat, vagy amikor egy társasházban egy lakás energetikai korszerűsítése kerül szóba ) amikor egyszerűen nincs más megoldás az utólagos hőszigetelésre, mint ez. Mivel a belső oldali hőszigetelés csak jelentős kockázatokat és problémákat magában hordozó részmegoldása lehet egy épület hőszigetelésének, ezért alkalmazása csak és kizárólag olyan helyeken jöhetne szóba körültekintő és gondos tervezést, hő-és páratechnikai méretezést követően, ahol más lehetőség nincs a . A tetőtéri szoba főfalán minden télen páralecsapódás és vastag penészfolt jelenik meg a betonáthidaló mentén. Megoldás lehet-e ez a penész-problémára?

EMOTherm - biológiai belsőszigetelés régi épületeknél, műemléképületeknél, társasházaknál, minden olyan helyen, ahol a külső hőszigetelés szóba se kerülhet, jelent tökéletes megoldást, lehetővé ezzel régi épületek energetikai felújítását. EMOTON Spezial Ziegeleinlageputz - alap és simító vakolat . Ez a PROMATECT-MC(r) és a PROMATECT-MC(r) plus, (vagy korábbi nevén MASTERCLIMA(r) és MASTERCLIMA plus(r)). Belső hőszigeteléssel megszüntethetők a hőhidak, ezzel a falak nedvesedése,.


A minőségi, szakszerű belső oldali szigetelés kialakítása sokkal rugalmasabban megoldható, nem függ az épület külső adottságaitól. Műemlék jellegű épületnél, értékes-tagolt homlokzatnál és panellakásban (pályázati forrás nélkül, egyedi lakásban) csak belső falszigetelés jöhet szóba. OSB lapok, infravörös fűtőfilm alátét szigetelése.


Sajnos nálunk sem lehetett az egész házat kívülröl szigeteltetni, mert jóformán csak nyugdíjasok lakunk, de ezt a belső szigetelést meg kellett lépnünk hogy a komfort érzetünk javuljon. Ahol kivitelezhetetlen a külső hőszigetelés, ott megoldás lehet a belső hőszigetelés is, amely egyszerűbbé és olcsóbbá teszi a panelházak energiatakarékos felújítását. Az már sokaknak eszébe jutott, hogy mennyivel egyszerűbb és olcsóbb lenne belülről szigetelni , mint kívülről: . Amikor nincs lehetőség a homlokzat szigetelésére , a belső falakat célszerű szigetelni. A belső hőszigetelés házilag is elvégezhető, olvassa el útmutatónkat!


Ez röviden annyit jelent, hogy a külső falunk az új szigetelés fent említett okai miatt lényegesen alacsonyabb hőmérsékletűvé válnak. Ahol pedig a belső falhoz csatlakoznak (pl. szobák válaszfalai, szomszéd falai, stb.) ott a belső melegebb falaktól fogják elvonni a hőt. Alapszabály, hogy a lehetőségekhez képest a hőszigetelés mindig a külső oldalra kerüljön.


Amikor ez nem megvalósítható, akkor készülhet a hőszigetelés a belső. Tapasztalatok alapján külső szigetelés megléte ellenére az esetek többségében a lakás belső falainak felülete továbbra is sugározza a hideget. A belső falszigetelés könnyen és gyorsan elvégezhető a Halltex falburkolat és mennyezeti panel használatával.

A panelek gyorsan átveszi a szoba hőmérsékletét és meg is . Protektor hőszigetelő bevonat. Budaörs Törökbálint Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka keresek szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. Belső szigetelésnél a hőszigetelő anyagot – pl. A legegyszerűbb megoldás, ha a falra a hőszigetelő lapok és a gipszkarton táblák méretéhez igazodva kb.


Egyre többen ismerik fel hazánkban is, milyen fontos megfelelően hőszigetelni lakóházainkat. Ha azonban a homlokzatot díszítőelemek tagolják, vagy műemlékvédelem alatt álló épületről van szó, sajnos nem jöhet szóba az elterjedt külső hőszigetelés. Ebben az esetben csupán a kevésbé kedvelt, . A bevonat hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően lakásunk falai a téli időszakban a kellemes szoba hőmérsékletű, még a nyári melegben a szobák hűs . Másik lehetséges megoldás pár mm vastag belső szigetelés pl Depron, de ez esetben előtte (mármint a depron szoba felőli oldalán) tökéletes párazárást kell kialakítani. A legkisebb folytonossági hiány, és a pára beszökik a Depronon keresztül a falba.


A tökéletes párazárást csak alukasírozással tudnám . A finn piacon éve jelen lévő Halltex panel a belső hőszigetelés egy nálunk új, gyors, hatékony és dekoratív lehetőségétbiztosítja. Egy Halltex panellel hőszigetelt lakásban úgy érezzük, hogy körbevesz és . Habár egyes esetekben csak a belső szigetelés jöhet szóba , csak különös figyelemmel ajánlják ezt a módszert a szakemberek. Ennek az az oka, hogy belső szigetelés esetén csaknem teljes keresztmetszetében áthűl a fal, ha kint alacsony a hőmérséklet. Ezzel megváltoznak az épületfizikai viszonyok, s a falban húzódó . Ha felettünk nem padlás van, vagy ha az is, de valami miatt a felső szigetelés már nem fokozható, illetve nem hozható létre (társasházi padlás stb.), akkor alulról, mintegy álmennyezeti konstrukcióban kell azt létrehozni.


Hőszigetelt álmennyezet. Az ideális belső szobai hőmérséklet eléréséhez, gyengén szigetelt födém .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések