Lambéria a fürdőszobában

Másik lehetőség a lambéria. Szép, dekoratív, könnyen kezelhető. Nem, nem fog penészedni, hiszen a fát minden esetben felületkezeljük, ráadásul egy fürdőszoba nem azért penészedik, mert fa lambériát kapott, hanem mert egyébként is penészedik, csak mondjuk a csempe alatt nem látjuk. A faburkolat otthonunk bármely helyiségének meleg hangulatot kölcsönözhet, így a legújabb trendnek megfelelően a fürdőnek is.


Ma még sokan elbizonytalanodnak, ha azt hallják, tegyünk faburkolatot a fürdőszobába. Pedig ha belegondolunk mennyivel kellemesebb meztelen lábbal a meleg fapadlóra .

Ezeket már ugye ti is elfogadnátok? További fantasztikus falpaneles megoldásokat ezekben a cikkekben láthattok. Lambéria az előszobában:.


Egy fürdőszoba felújításánál a csempézés sokáig kihagyhatatlan munkafolyamat volt, manapság azonban egyre inkább előtérbe kerülnek más, a csempét helyettesítő anyagok. Egy ideje nem egyszerűen praktikus, kizárólag a funkcionalitást szem előtt tartó fürdőben gondolkodunk, hanem szobaszerű, . Ha pedig ilyen burkolatot fürdőszobába készítünk, akkor a mosdót az övlécekkel egy síkban a falra erősített deszkalapra rögzíthetjük a lambéria felerősítése után ( 11). Hasonló módon, fokban felrakott burkolóelemekből kialakított falfelület esetén, érdekes hatású toalett tükröt is beépíthetünk a háromszögű részbe.


Mivel ez a különleges és praktikus lambéria anyag látványos, szép 1-os csempe hatást eredményez, valamint a burkolat illesztései vízmentes zárást biztosítanak, ezért ajánlott a használata konyhák, fürdőszobák , zuhanyozók falának burkolásához.

A műanyag lambériákból nagy szín és textúra választék áll. A mélykék, amely jelen esetben a padlódeszkák, a lambéria és a kád takarófalának színe, adja meg az összeállítás alapját, továbbá sötét háttérként szolgál a vécé és a rongyszőnyeg tarkabarka csíkjainak. A sárga karibi fénnyel tölti meg a fürdőszobát , míg a kék csillagmintás mennyezet a trópusi ég . Amikor otthonunkban a fürdőszoba kialakítását tervezzük, vagy éppen a régi helyiséget varázsolnánk újjá, először szinte rutinszerűen a csempe-választékot kezdjük el böngészni a barkácsboltokban, pedig a burkolásra más anyagok is megfelelőek lehetnek. Alábbi cikkünkben most néhány, kevésbé ismert . Konyhai, fürdőszobai és más erősen igénybe vett, nedvességnek kitett munkalapok olajozására.


Két rétegben, viaszolás nélkül használható. Könnyen ápolható, felújítható. A termékkel kapcsolatos cikk itt olvasható. AURO - természetes festékek, felületkezelö anyagok - olajok, viaszok, lazúrok.


Ennek a kezeléséről, páradús. Előre is köszönöm a válaszát, továbbá érdekelne még bármilyen, nem túl költséges ötlet amivel a padlócsempét ki lehetne váltani (szintén fürdőszobába ). Nekünk a fürdőszoba plafonig van csempézve, a plafonra műanyag lambériát tetettünk, és a csepe és a lambéria között stukkó van. A régi lakásunkban pedig a plafonra hungarocell lapokat tettünk az is jól néz ki. A válasz 1-ban hasznosnak tűnik.


Megkedvelte a bájos country fürdőszoba nosztalgikus hangulatát, csak nem tudja , miképpen csempészhetné otthonába a főbb jellegzetességeket adó elemeket? Enteriőrtervező kollégáink és szakértő értékesítő munkatársaink játszi könnyedséggel megoldják Önnek akár a lábas ká akár a lambéria fali burkolat, vagy a .

A világosabb hatás eléréséért fehérre festett lambériát és klasszikus fehér csempét használtak, utóbbit egészen a mennyezetig. Az új – egy interneten olcsón talált csőből, egy darab mészkőből és egy mosdókagylóból készült – mosdószekrény lett a fürdőszoba fókuszpontja. A vidám, zöld festék, a friss, . A lambéria méltatlanul hosszú évekre kikerült a köztudatból, manapság egyre többen fedezik fel újra a természetes burkolóelemet, ami kinőtte a hagyományos falburkolat szerepét.


Természetesen újragondolva, dizájnelemmé lépett elő, a hálószoba, a konyha, a plafon vagy épp az iroda dísze lehet. Fürdőszoba A Grohe-márkájú, rejtett WC-tartályt a lakás nagy fürdőszobájából már ismert, fehér, fa- lambéria fedi. A mosdókagyló környezete – amerikai szokás szerint – csempével borított, és épphogy csak felkúszik a falra. A padlóburkolat parkettának látszik, ám valójában zöl famintás padlócsempe, ami . Nagyon fontos a jó minőségű fakonzerváló anyag lelkiismeretes alkalmazása, mert a fa nedves környezetben hajlamos a gombásodásra. Mindazonáltal a lambéria kevésbé tartós, nehezen tisztítható.


Az egyik legfőbb probléma, hogy a mosógépet a legtöbb helyen a fürdőszobába szerelik be, pedig a konyhába is lehetne. Azonban a javításokat a fürdőszobában PVC panelek van egy másik fontos előnye, ismerős, általában csak a tapasztalt építők: műanyag panelek könnyen .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések