Penész ellen házilag

Penész elleni ecetes házi szer: így keverd ki, hogy hatékony legyen! A penész gyakori vendég lehet a falakon, csempéken. A leghatékonyabb módszer penész ellen - A legtisztább otthonban is felütheti a fejét a penész, ha a körülmények megfelelőek számára.


Számolj le vele a következő módszerekkel! Dohos szag, zöldes foltok a falakon, a szekrények belsején vagy épp a sarkokban - a penész a téli nyirkos időben, a fűtésszezonban sokaknak okoz komoly problémát, érdemes ezért már olyankor tenni ellene , ha az első tünetek jelentkeznek, nem utolsósorban pedig a megelőzésre is gondot fordítani.

Lássuk, mivel védekezhetünk ellene a legegyszerűbb, és egyben leghatásosabb. Pillanatok alatt, ráadásul vegyszer nélkül, a környezet kímélésével szabadulhatsz meg a kellemetlen penészfoltok ellen. A falat könnyedén, gyorsan megtisztíthatod. Mutatjuk, hogyan csináld. Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű.


Szerencsére, ahogy a foltok, úgy a penész ellen is léteznek hatékony házi. Ezért fontos leszögeznünk, hogy bár a szódabikarbóna hatásos fegyver a penész ellen , de csak felületi kezelésként használjuk.

A különböző házi praktikákat, és felesleges vegyszereket pedig elfelejtheti, hiszen páramentesítő készüléke folyamatosan kontrolálja a páratartalmat otthonában, így a penésznek esélye sincs . A penésszel szinte minden háziasszonynak meg kell küzdeni, attól függetlenül, hogy mennyire új vagy régi a lakásunk. De ha valahol felbukkan a penész, nem kell rögtön a boltok polcairól válogatni a méregdrága. Rossz levegő, pattogzó festék, potyogó, megrepedt vakolat, penészes fal, penészes ruha, penészes bútor. Bárhogy is vigyázunk, bármennyit takarítunk, a penész mindig megjelenik. Elég egy nedves falfelület, és máris ott van.


Ez különösen igaz a fürdőszobára, ahol pedig kiemelten fontos a higiénia. Sokan félnek a boltban kapható mesterséges penészölő szerektől, amelyek gyakran károsak az ember . Különféle illóolajos keverékeket is alkalmazhatunk a penész ellen , ahogyan az ecetet. Semmilyen természetes módszer sem működik olyan hatékonyan, mint ez a spray. Penészes mennyezetre, dohos helyiségre, dohos . Miért jó az, hogy több dolgot összekeversz? A szódabikarbóna és az ecet egymás ellen hat.


A keletkező semleges kémhatású nátrium acetát és a keletkező szén-dioxid nem igazán hatja meg a penészt. Külön-külön a sav vagy a lúg el tudná roncsolni a sejtfalakat, de együtt hatástalan.

Hasznos ötletek alapján egy speciális ragasztó, XPS lapok és üvegfátyol segítségével a Festékes megalkotott egy hatékony belső falszigetelő megoldást, ami meglepő eredményeket produkál. Az alábbi videón látható az eljárás, és akár házilag is könnyedén kivitelezhető. A szellőztetés mellett van néhány házi praktika is a penész távoltartására: A teafaolaj erősen gombaölő hatású így a veszélyeztetett területeket – különösen a gyerekszobában – takarítsuk ezzel!


Négy rész denaturált szesz és egy rész szalicilsav keverékébe áztassunk puha rongyot, és azzal húzzuk át a penészes felületet! Egész sokféleképpen megoldható házilag is, de ezekre a házi praktikákra nincs garancia. Ha a penész valamivel komolyabb formájával van dolgunk, nincs más megoldás…újra kell festeni a felületet.


A hagyományos beltéri falfestékek nem valószínű, hogy megoldják a problémánkat, éppen ezért speciális . Apró pettyekből álló több tenyérnyi foltok a falakon és a sarokban - ez minden háziasszony rémálma. Ha valaki penészes falakat emleget, akkor az emberek többségének . A leggyakoribb házi módszerek közé tartozik a penész ecetes vagy klóros vízzel történő eltávolítása. Mindkét eljárás kellemetlenül büdös, mérgező és irritáló, ráadásul csak ideig-óráig hatásosak, mert a lemosott penész gyakran még agresszívabban tér vissza. Ennél sokkal hatásosabb módszer, ha olyan speciális.


Vegyszermentesen, természetes módon is el lehet ezeket távolítani. Nem kell sok száz forintot költeni penészölő szerekre, inkább nyúljunk az ecethez, vagy a szódabikarbónához, illetve hívjuk segítségül a teafaolajat. A rengeteg jó tanács és a legmodernebb eszközök segítségének ellenére is csak nagy nehezen lehet legyőzni végérvényesen. De vajon minden technikai újításunk ellenére miért alakul ki mégis?


Mit tehetünk ellene és hogyan akadályozhatjuk meg hosszútávon újraképződését? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések