Greslap vastagság

A széria Heavy Commercial besorolást kapott. Nagy kopásállóságának köszönhetően alkalmas közületbe, projektekre. Natúr és strukturált felületben elérhető.


Natúr felülete R strukturált felülete pedig R10-es besorolású. Anyaga: anyagában színezett kőőrlemény.

A hagyományos értelemben vett greslap , egy anyagában színezett, teljes keresztmetszetében azonos homogenitású, mázatlan, a természetes kövek hatását tükröző kerámialap. Mint minden más kerámiaárut (edények, csészék stb. ), szaniterárut (mosdók, wc-k, bidet-k stb.) építési kerámiák (tégla, cserép stb.) a kerámia . Máz vastagságának csökkentése: egy bizonyos mérték után színvesztés, gyors kopás a következmény. Máz felvitel technikája, pl. Lap vastagság csökkentés – pl. Jó burkolat készítésénél döntő fontosságú az aljzat szilárdsága, tisztasága, felületi simasága, tapadóképessége.


Habarcsba ágyazással történő burkolás megkezdése előtt a lapokat 1-órára áztassa be. Az ágyazó cementhabarcs vastagsága mm-nél vékonyabb nem lehet.

Az elkészült burkolatot órán keresztül 1-5 . Szennyeződések a burkolandó felületen. A burkolólap meghatározása és kiválasztása. Egyéb különleges megoldások.


A ragasztó kiválasztása. Itt kerámia helyett porcelán az alapanyag: őrleményről van szó, amely különösen kemény és strapabíró. Ennek is léteznek mázas változatai, amelyek tetszőlegesen mintázhatóak. Jelentős hátránya padlófűtéses helyiségek esetében, . Ebből fakadóan a fugák vastagsága eltérő lesz és az eredmény is inkább bosszantó lesz, mint szép! Greslapok = Rendkívül tömör szerkezetű, ezáltal kis vízfelvételű burkolólapok, amik kiválóan alkalmazhatóak kültérre is!


Tömör szerkezete miatt ellenáll az időjárási . Ha ennél vastagabb rétegben visszük fel a ragasztót, akkor számolhatunk azzal, hogy még a hagyományos, jó minőségűek is megrepedeznek. Ezt elkerülendő, csak jó minőségű kiegyenlítőhabarcsokat használjunk. Mivel a ragasztót fogazott glettvassal visszük fel, maximum mm vastagságban , nincs arra lehetőség, hogy ezt még a fal egyengetésére használjuk fel. Tehát, ha 2-3mm-nél is több az eltérés, érdemes a fal vagy aljzat egyengetésére időt szánnunk.


Vakolt fal esetén a javító habarcsot a falra felhordjuk, . Greslap (mázatlan, és mázas): Az olcsóbb változatú mázatlan, és a dekoratívabb, de drágább mázas greslapok a beltéri burkolat piac vezető termékei.

A mázatlan greslap , egy anyagában színezett, teljes. Vastagsága : és cm. Felületében érdekesség, hogy a sima és strukturált, antikolt típus is létezik.


Korábban csak a maximum 30x30-as burkolatokat ajánlották a régire helyezni, ma már azonban kapható olyan rendkívül vékony greslap , amelyet 100x3cm- es méretben gyártanak. A mindössze mm-es vastagság miatt ragasztható a korábbi, elöregedett burkolat tetejére, így az ajtókat, küszöböket sem kell átszabni. Alkalmazási terület: Megfelelő szilárdságú, előkezelt, alapvakolattal ellátott falazatok, gipszkarton falak, nagyobb terhelésnek kitett cement- vagy gipszkötésű aljzatok borítására szolgáló kő-, kerámia- és greslapok , cementkötésű-burkolatok ragasztására használható beltérben.


Padlófűtés és falfűtés esetén is használható. Felhasználható még emelt, álpadló rendszerben is. Létezik fix vagy állitható magasságú rendszer, mellyel az esetleges szintkülönbségek korrigálhatók. Ebben az esetben a greslap önhordó, a lap vastagsága cm.


Különösen, ha az új járólapok vastagsága meghaladja a szokásos mm-t. Az új lapok kiválasztásakor a vastagságukra is érdemes nagyobb figyelmet fordítani. A járólapok átlagos vastagsága mm. Milyen vastag egy járólap? Ezt nem is nagyon szoktuk jelölni mi sem a webáruházban, a katalógusok se mindig jelölik.


Ha ettől eltérő vastagságú , vékonyabb, vagy vastagabb, azt jelöljük. Jellemzően a nagyméretű járólapok vastagabbak, a nagy famintások . Aljzatra mindenképpen kopásálló lapokat javasolunk. A lap vastagságát és teherbírását annak alapján döntsük el, hogy milyen funkciójú helységbe kerül. Egy garázs aljzatára mindenképpen olyan lapot válasszunk, aminek roppant nagy a teherbírása, hiszen legalább egy személygépkocsi súlyát el kell bírnia a későbbiek .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések