Penész eltávolítása bőrkabátról

Elmentem az állatorvoshoz,már Ő is járt igy langyos szappanos lemosás,száritás, majdglycerinolajjal átkenni,miután beszivta,vékonyan nivea kézkrémmel at kenni. Kipróbáltam valóban csodát tett. Köszönöm az eddigi segitségeket,nekem a fent leirt módszer remekül bevált,ajánlom ha valaki hasonló . Emellett kitűnően távolítja el a penészt is szinte bármilyen felületről, legyen az a csap a fürdőszobában, a kerámiacsempék, festett bútorfelület vagy éppen a műanyag zuhanyfüggöny. Ha vastagabb, makacsabb penészréteget akarsz eltávolítani , akkor hígítatlan -os ecetet használj, és ezzel dörzsöld át . Ha a fonott bútoraid vannak, és rajtuk is megtelepedett a penész , próbálkozz két evőkanál ammónia, valamint három és fél liter víz keverékével. Mosd át az eleggyel a nehezen elérhető részeket is, ehhez használhatsz kisebb kefét vagy akár régi fogkefét is.


A penész eltávolítása után öblítsd le a bútort, . Segítséget kérnék hátha valaki tud rá csodaszert. Vettem egy babakocsit amit koszosnak mondott csak a tulaja. Megérkezett a kocsi, kimostam, na akkor látszott igazán hogy ez nem kosz hanem bizony foltokban penész. Valaki tud valami mosószert folteltávolítot valamit rá? Bőrkabát ápolása mivel?


Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű. Szerencsére, ahogy a foltok, úgy a penész ellen is léteznek hatékony házi. A komolyabb penészesedés eltávolításához szakértő segítségére van szükség, mégpedig jó okkal. Rossz levegő, pattogzó festék, potyogó, megrepedt vakolat, penészes fal, penészes ruha, penészes bútor.


Nekem a napokban volt egy kis táskám penészes , melyet elöször vizes ruhával töröltem le, majd befújtam hígított eMC-vel, hagytam hatni, majd letöröltem. Első és legfontosabb dolog, hogy a penészes ruhát mindig forró vízben mossuk, mert a forró víz önmagában penészölő hatású, és a spórákat is jobban eltávolítja. Minél forróbb a víz, annál jobb, de természetesen ügyeljünk arra, hogy a ruhában kárt ne tegyünk a túl magas hőfokkal. Miután a ruhát egy adott penészölő . Első lépésként célszerű a penészes ruhát forró vízben kimosni, mert a forró víz önmagában penészölő hatású, és a spórákat is jobban eltávolítja.


Ezután jöhetnek, a csodaszerek melyekkel kezelhetjük a penészes ruhát. Penészfolt eltávolítás házilag. Gyakran találkozunk velük a mosógépben, onnan pedig a ruhákra is könnyen rákerülnek. Eltávolításukkal ne várjunk sokáig, mert a helyzet hamarosan még rosszabb lesz. Ruháról és egyéb szövetekről . Ha bőrkabát , vagy bőrcipő szaga dohos, állott, és a bőr felületén fehér pöttyöket látunk, akkor a bőr penészes.


Ez általában azt jelenti, hogy például a több tízezer forintos bőrcipőt ki kell dobni. Viszont létezik egy speciális direkt penész bőr tisztítására kifejlesztett megoldás. Ezzel a felesleges ápolószer maradékát lehet eltávolítani , és közben a bőrfelületek visszakapják régi fényüket. A bőrkabátokat célszerű az eső ellen impregnálással védeni. Ezt akár ricinus olajos átvonással is el lehet érni, de e célra használhatók a különféle gyártmányú bőrimpregnáló spray-k is.


A fehér pamut, len, és műszál is szervesanyag. Nem állítottam hogy a festett ruha könnyebben penészedik általában de sok igen. Ha a színezék már meleg vízben kijön akkor nyilván a penész is könnyebben fér hozzá.


Mit tehetünk, ha régi foltokat szeretnénk eltávolítani a bőr felületéről? Ehhez szükség lesz ecetre, langyos vízre, szivacsra. A vízbe cseppentsünk néhány csepp ecetet és nedvesítsük meg szivacsunkat.


Ezzel a megmártott szivacsdarabbal szépen, enyhén dörzsöljük a bőrt, amíg ki nem veszi . A folteltávolítás megoldható úgy is, hogy híg foszforsavval vagy kénsavval, ill. Ha a folt a szöveten keletkezett, a foltos részt enyhén dörzsöljük glicerin és szalmiákszesz egyenlő arányú keverékével. A kisebb nikotinfoltokat .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések