Fagyálló alumínium hűtőbe

Zöld fagyálló a hűtőbe Régebben a kék szín volt az általános, később a narancsszínű fagyállót töltötték egyes autókba. Mára a sárga is nagyon elterjedt, de mi van a zölddel, rózsaszínűvel, pirossal, lilával? Mára, ezen színű fagyálló folyadékok közül bármelyiket megtalálhatjuk a körülöttünk közlekedő . Fagyálló hűtőfolyadék kereső. Autónk „téliesítését” végezhetjük otthon, vagy rábízhatjuk szakemberre.


Ez az ismertető főként azoknak szól, akik saját maguk szeretnék gépkocsijukat fagyállóvá tenni.

Első és legfontosabb teendőnk a hűtőfolyadék bemérése, szükség szerinti cseréje, ami, valljuk be, nem is olyan egyszerű . Az Alu Protect Gegy tömény hűtőfolyadék koncentrátu-72˚C. Szerves inhibitorokat tartalmazó etilénglikol bázisú hosszú élettartamú csúcsminőségű hűtőfolyadék koncentrátum. Kifejezetten a legkorszerűbb motorokhoz ajánlott, melyeknél fontos a nagy hőmérsékletű aluminium alkatrészek védelme. Hibrid fagyálló hűtőfolyadékok. A hibrid hűtőfolyadékok tartalmaznak szerves adalékokat, de nem 2-EHA-t, az alumíniumfelületek védelmére pedig szilikátok is vannak bennük.


A hűtőfolyadék gyártója a címkén, . Online boltok, akciók egy helyen az Árukereső árösszehasonlító oldalon.

DYNAMAX Ultra G(1l) Lehet, hogy akkor is rossz a fagyálló, ha a fagyot tűri? Amennyiben a kiegyenlítőtartályban olajosodást látunk, akkor az nem a hűtő , hanem a motor (nem is szerény) hibájára utal, akkor ugyanis a hűtő - és a kenőrendszer között valahol rés nyílt. A különféle hűtők (például tisztán alumínium ) miatt a hűtőfolyadékok között is vannak különbségek. Cserekor az alumínium hűtőalkatrészekkel szerelt autóknál vigyázni kell, azokhoz ugyanis rendszerint foszfátmentes folyadékot írnak elő a gyártók, hogy az agresszívabb, foszfát-bázisú folyadékok ne okozhassanak alumínium - korróziót.


Az előírt hűtőfolyadék fajtáját az autó kezelési kézikönyvéből lehet . Ezt a speciális etilén-glikol, víz és adalék keveréket hívjuk fagyálló hűtőfolyadéknak , amelynek jó a hővezető képessége, megfelelő a dermedéspontja, keni a. Autoglykol Extra Pfagyálló , amely speciális, nitrit, amin, foszfát, borát, szilikát mentes korróziós inhibitorának köszönhetően kifejezetten ajánlott alumínium. Nem tudom vannak-e egyátalán alumínium alkatrészek a motorban, de szeretném megkímélni, ha piros kell, pirosat kap! Ma már mindenki gyárt mindenféle színű fagyállót , és a szín sajnos egyáltalán nincs összefüggésben a minőséggel. Mindegy, milyen márkát. Ezzel a méréssel azt tudjuk megállapítani, mennyire esett szét a fagyálló a rendszerben, mert bizony idővel ezek a folyadékok is elkezdenek öregedni.


Többnyire a kék színű fagyálló volt használatos, majd elterjedt a narancssárga, később követte a sárga, zölddel, rózsaszín, piros, lila. Alumínium hűtőrendszerű autókhoz speciális, nitrit, amin, foszfát, borát, szilikát mentes fagyálló használatos. Az alumínium hűtőbe való a piros fagyálló folyadék mert ennek összetétele alumíniumbarát. A válasz -ban hasznosnak tűnik. Zöld fagyálló hűtőfolyadék : Ezek hagyományos, főként Észak-Amerikában használt fagyálló hűtőfolyadékok.


Adalékolásuk szilikát és foszfát alapú, amelyek az alumínium és vas felületek számára jelentenek védelmet. Modern alumínium motorokhoz kifejlesztett, hosszú csereperiódusú, fagyálló hűtőfolyadék.

Alkalmas valamennyi személy- és tehergépkocsi, mezőgazdasági és építőipari gép, valamint ipari berendezés nyitott és zárt hűtőrendszeréhez. A nitrit-, amin- és foszfátmentes, etilénglikol alapú, hibrid típusú . A két anyag eltérő törődést igényel, az alumínium elvileg kényesebb, de. Ne feledjük, hogy a hűtőradiátor csak egy része a hűtőkörnek , emellett a fagyálló. PRÉMIUM MINŐSÉGŰ MAGYAR TERMÉK!


A fagyálló folyadékkal leggyakrabban gépjárművek hűtőrendszere kapcsán találkozunk, és számtalan tévhit kering velük kapcsolatban.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések