Ablak párásodás

Különösen a hideg téli napokon találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy az ablakok erősen párásodnak , szinte csöpög róluk a víz. Persze nem elég tudnunk azt, hogy ilyenkor egyszerű. Jó megoldás lehet az is, hogy a fűtést felcsavarjuk, hosszabb távollét esetén is, és éjszakára sem kapcsoljuk le, azonban - valljuk be - ezt a luxust egyre kevésbé engedhetjük meg magunknak.


Sok esetben pont a jól záródó és szigetelő ablak okozza a párásodást. Mivel ezek az ablakok jól zárnak, kisebb a .

Itt megtudhatja, hogy miért párásodik a műanyag ablak ? Napjainkra számtalan „szakvélemény” született, a párásodás problémája terén. Mi utánajártunk a dolognak, de leginkább az életre szóló megoldást kerestük. Több vásárlónk is jelezte felénk, hogy a tél beálltával szembesült a fenti problémával. Az elmondottak, illetve a helyszíni tapasztalatok alapján a következőkre . Nem a vizes ablakpárkány és nedves padló az egyetlen kellemetlen velejárója a párásodó üvegeknek, sőt ezek még a kevésbé ártalmas mellékhatások.


Az igazi gon hogy ahol rendszeresen párásodnak az ablakok , ott hamarosan felüti a penész is a fejét, és azt már jóval nehezebb kiirtani, ráadásul az . Mindazonáltal ahhoz, hogy eredményesen léphessünk fel a párásodás ellen, pontosan meg kell határoznunk, hogy az hol keletkezik.

Az ablaküvegek kívülről párásodnak – ez annak a jele, hogy az ablak kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Hibáról tehát nem beszélhetünk, csupán a külső . A korszerű műanyag ablak kevésbé ad lehetőséget a párának a lecsapódásra. Párásodó műanyag ablakok. Járjunk utánna miért kezd el az új műanyag ablak üvege párásodni. Ebből következően, a táblák közötti párásodást vagy a tömítetlenség, vagy a páramegkötő anyag hiánya (esetleg telítődése) okozhatja.


A pontos kivitelezés az ablak beszerelése esetén is elengedhetetlen. A nyílászáró optimális beépítéséhez ismerni kell a fal szerkezetét, mert az alapvetően meghatározza a szigetelés . Trükkök a párásodó ablakok ellen - A párásodó ablak nem csak esztétikai gon egészségügyi kockázata is van! A párásodás oka elsősorban a magas páratartalom, ez ellen gyakori, akár napjában többszöri szellőztetéssel tudunk tenni. A páralecsapódás esélyét nagy mértékben csökkenti, ha a belső burkolatot nem a tetőre merőlegesen, hanem az ablak alatt függőlegesen, felette vízszintesen alakítják ki, így a . Mikor beköszönt a hideg, akkor bepárásodik a kocsi összes ablaka.


Már sokszor probáltam hideget fújatni, meleget csak szélvédőre, csak lábra stb mindig bepárásodik. Ezért érdeklődnék mitöl lehet ez, vagy mi okozhatja ezt az autóban. Köszönöm elöre is válaszát.


Az ablakok és a tükrök esetében is bevetheted a hatékony házi módszert pára ellen.

Krumpli, sampon, borotvahab vagy kézfertőtlenítő? Vajon melyik gátolja meg, hogy bepárásodjon az ablak az autóban? Főzés közben vagy ha valami miatt felgyűlt a pára a lakásban, nyisson ki legalább két ablakot néhány percre, hogy kereszthuzat legyen. Ez pillanatok alatt megszünteti a nedvességet a lakásban, de az idő rövidsége miatt a falak és a bútorok nem hűlnek ki, így a lakást sem kell újra teljesen felfűteni. Mostanában, hogy hidegebbre fordult az idő, egyre több helyen látom, hogy a konyha, vagy a fürdőszoba ablakán, esetenként az ablak tokszerkezetén is gyöngyöző vízcseppek jelennek meg, amik összeolvadnak és lefolynak.


Folyik a víz az üvegen és az ablak könyöklőjén is. Nem is gondolná mi mindenre jó a macskaalom! Ha téged is bosszant, hogy párásodik a szélvédő és percekig kell várno hogy kiláss az ablakon , akkor ezt a trükköt neked találták ki.


Ha megnézed a videót, egy problémát már kipipálhatsz a télen. Zsoltnevű felhasználó válasza: Általában a hőhídtól párásodnak az ablakok. Az is lehet , hogy túl párás bent a levegő.


Próbálj sűrűbben szellőztetni vagy páraelszívót használni. Az nagyon jó ha nem kell fűtened amúgy ! A fűtőtesteket azért szokták az ablak alá helyezni, hogy azok először az ablakot és környékét melegítsék föl. A válaszíró -ban hasznos . Ha nagy a különbség a benti és kinti hőmérséklet között, a még hideg ablakra könnyen kicsapódhat a pára.


Abból pedig sok van a lakásban: nem csupán a főzés, mosogatás, teregetés, de a testünk . Az ablak üvegek párásodása a megnövekedett páratartalom következménye. Ha folyamatosan magas a pára az a falak penészesedéséhez vezet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések