Szeletelt tégla felrakása házilag

Díszburkolat lépésről-lépésre. Bárki képes profi színvonalú kivitelezésre, hiszen a szeletek felrakás odafigyeléssel és néhány alapvető szabály betartása mellett, egy kis kreativitással és kézügyességgel házilag is kivitelezhető. Mintafalainkat Horváth Balázs (Celldömölk) kőműves, burkoló szakember készítette. A mintafalak készítését igyekeztünk folyamatosan fotókkal dokumentálni, reméljük alábbi anyagunk mindenkinek a segítségére lesz, mind termékeink megismerése, mind a kivitelezési technológia megismerése végett. Szeletelt tégla termékek rendelhetők a gyártótól, Jászárokszállásról házhoz szállítás országszerte, üzemanyag árban.


Ezt házilag általában kétféle technika alkalmazásával lehet egyszerűen elérni.

Az első a tejeszacskóba. Ezért újabban egy erős műanyag zsák sarkába szokta betölteni, kivág rajta egy kis lyukat, és azon keresztül nyomja a helyére. Ha körültekintőek vagyunk, akkor bárki képes profi színvonalú kivitelezésre, hiszen a szeletek felrakás odafigyeléssel és néhány alapvető szabály betartása mellett, egy kis kreativitással és kézügyességgel házilag is kivitelezhető. Sokan a bontott tégla külső szeletét használják csak de belső szeletekkel is . Van egy és egy m2-es falam ezeket akarom szeletelt téglával beburkolni saját magam. MÉRET: Ha már van egy kész fala ezt szeretnéd megdizájnolni, mindenképpen szeletelt téglát válassz, így a térből kb.


Előnye még ennek a technológiának, hogy a tégla szeleteket nem kell egyenként lemosni felrakás előtt. A tégla szeletek beépítéséhez hasznos tudnivalókról fogunk írni a blogban, a gyakori kérdések között . HOGYAN FUGÁZZUNK BONTOTT TÉGLÁBÓL KÉSZÜLT DÍSZFALAT ?

Napjainkban újra népszerű a nyersen hagyott téglafal , azaz vakolat és burkolat nélkül hagyott, főként dekorációs célokat betöltő fal. Pár éve egy étteremben készítettünk egy ilyen falat és az alábbi képsorokon bemutatjuk, hogy milyen . A képen: szinteltolásos fűszerkert látható. Hőszigetelő nikecell felrakása után a dilletácíós mozgásokat elkerülendő dryvit hálót helyeztünk fel és szeletelt téglával burkoltuk. Téglaburkolat kivitelezése: 2. Falburkolat vágott téglából. Első küldetésem egy új konyhába egyedi,.


Feladat nehézsége (1-3): (A tégla flexszel darabolása nehezít az amúgy egyszerű feladaton). A szakszerűtlen, hanyag fugázás elronthatja a legdrágább címeres téglákból épített fal esztétikai hatását is. Fugaanyaggal összekent felület, egyenetlen, hiányos, repedezett fuga lehet a végeredmény. Fugázáshoz finomszemcsés . Beltérben használhatunk szeletre vágott bontott téglát , klinkert, könnyített, vagy normál betonból készült gyártmányt, esetleg gipsz készítményt is. A tégla rusztikus, mediterrán hangulatát semmi sem veheti el, kivéve, ha az nincs jól megcsinálva.


Senki ne gondolja, hogy még egy sor fal felhúzása szükséges, vagy a vésővel kell szép tégla falat varázsolnunk, már ha a körülmények adottak! Vágott téglát kell venni, mégpedig úgynevezett külső szeletet, ami . Szerkezetükben már a beépítés előtt megöregedtek. A mai kor embere vakolatlanul szeretné élvezni a bontott tégla vagy téglaszelet látványát a címerszelet szépségét.


ELADÓ SZELETELT VÁGOTT BONTOTT TÉGLA 1-NM.

NAGYMÉRETŰ TÉGLÁBÓL VÁGOTT BELSŐ SZELETRE VONATKOZIK. AZ ÜRES ROVATBA A RENDELNDŐ NM EGYSÉGET ÍRJA,NE DB. Négyoldalt szeletelt téglával kirakott felületek.


Egybefüggő falfelületen, boltíven, egyéb felületeken egyaránt jól mutat a fuga nélkül kirakható négyoldalt szeletelt tégla , amely váltakozó hosszúságban készül. Más burkolóanyagokhoz képest egyszerűbb dolgozni vele, így kisebb jártassággal akár házilag is felrakható !

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések