Mennyezeti hangszigetelés

Megrendelőnk egy hálószoba teljes hangszigetelését kérte, mert a felülről jövő, főleg kopogó zajok miatt nem tudott pihenni, éjszaka aludni. Egy női öltöző zajait kellet csökkenteni a felette lévő lakások miatt. A fali előtétfalas rendszer gipszkartonozva minimum 65mm vastag és kb 21dB-t tud csillapítani.


A szekrényt érdemes kiszedni és egy . Bár az utólagos hangszigetelés a hang természete miatt nagyobb kihívás, mint a hőszigetelés, erre is van megoldás.

De melyik a leghatékonyabb módszer? Jó-e valamire a tojástálca, és mire megyünk a lépésálló hungarocellel? Hasonló elven működik a padló, illetve a mennyezet hangszigetelése , utóbbinál gyakorlatilag egy akusztikus álmennyezettel védekezhetünk a zajok ellen. Dénes Roland beszámolt arról is, hogy ügyfeleik egy része a belvárosi, régi épületek lakója.


A múlt század elején készült nagyobb polgári otthonokat . Szeretnék érdeklődni, hogy valaki a panel lakásában próbált-e már hangszigetelést csinálni ? Ha igen, mivel , milyen anyaggal ? Halltex hő- és hangszigetelő falburkolat - Az elmúlt több mint hatvan évben több millió négyzetméter belső falfelületet burkoltak le vele évente.

A válasz 1-ban hasznosnak tűnik. Falak hatékony utólagos hangszigetelése vékony lapokkal. A gyorsan, tisztán, egyszerűen beépíthető, falra, padlóra, mennyezetre , tetőbe vagy akár kültéren is alkalmazható lapok kiemelkedő léghangcsillapító (28–dB) és lépéshang- csillapító (24–3dB) képességgel, valamint kimagasló hőtároló . A váz függesztékeinek méretét is a szigetelő anyag fajtájának, ajánlott vastagságának a figyelembevételével kell meghatározni, és ilyen esetekben a hő - és hangszigetelés akár együttesen is megoldható. Az ilyen mennyezetszigetelések azonban megközelíthetik a cm-nél vastagabb beépítési . Míg az épületek hőszigetelési előírásai fokozottan szigorodnak, addig az érvényes hangszigetelési előírásokat a tervezők vagy az építők gyakran nem tartják be. Többnyire a falak vastagságán, szigetelésén spórolnak.


Ennek következményeit pedig a bentlakók kénytelenek később elviselni. Belső hőszigetelés és hangszigetelés utólag Isotex szigetelő panelekkel. Az utólagos hangszigetelés megoldható feladat, de sokkal hatékonyabb és olcsóbb, ha már az építkezés során gondol rá a tervező, és a kivitelező sem akar. Cikksorozatunk második részében az utólagos hangszigetelés lehetőségeiről szólunk.


A legoptimálisabban a zajforrás keletkezésénél lévő felületen (pl.felső szomszéd padlóján) lehetne . A mennyezet körül mindig rejtélyes dolgok történnek. De visszatérve a hangszigetelésre : ha rosszul készítették el, utólag renbehozni szinte lehetetlen, főleg a födémeknél. Csak bontással, nagy költséggel lehet megoldani.


A kérdés az, hogy mivel itt rengeteg műszaki elme forgolódik, van valakinek ezzel kapcsolatban gyakorlati tapasztalata? Mivel a probléma nem súlyos, valószínűleg elegendő lenne egyszerű hangszigetelő tapétát föltenni, de azzal kapcsolatban sincs tapasztalatom, hogy melyik a legjobb, legegyszerűbben kezelhető, stb.

Zajos szomszédok gyakran nem teszik lehetővé a tulajdonosok lakótér kényelmes pihenésre és a szabadidő eltöltésére. A probléma megoldására a gondos előkészítést igényel: a vásárlás speciális hangszigetelő anyagok, . Napjaink egyik kiemelkedő problémája a lakások nem megfelelő akusztikai kialakítása, a hangszigetelés miatt keressen fel bennünket. Válasszon hangszigetelési megoldásaink közül!


Sajnos, nem csak a fent vázolt tipikus esetekben lehet szükség utólagos hangszigetelés beépítésére, hanem újabb építésű társasházaknál is, ahol a tervezés vagy a kivitelezés során nem. A fal- és mennyezeti megoldások mellett a padló hangszigetelésébe is szükséges néha utólag belenyúlni. Elég gyakran zajos szomszédok az idegeimre.


Ezekben az esetekben a legjobb megoldás az, hogy a mennyezet hangszigetelt. A fejlett hangszigetelő anyagok alkalmazása lehetővé teszi, hogy kitűnő hangszigetelés a mennyezet még parkettás. Nem tervezés házak nem teszik lehetővé a lakosok abszolút garancia zaj elleni védelem.


Ennek eredményeként a hangszigetelés a mennyezet a lakás nagyon sürgős. A zaj csökkentése elfogadható .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések