Hajópadló festése

Házprojekt: a rusztikus hajópadló trükkjei avagy így készült a padlónk. Az igazi, rusztikus fa padlóról szeretnék leírni pár gondolatot. Nem a lamináltról, ami úgy néz ki, mintha, meg nem a fahatású kerámiákról, hanem a 1 fa padlókról, ezek előnyéről, hátrányáról és, hogy mivel jár, ha valaki ilyet választ.


Az életben hajlamosak vagyunk mindent újra felfedezni. Erre a legjobb példa a divat, de a műszaki életben sem ritka az ilyen feltámadás.

Sok helyen csak azért nem cserélték ki parkettára, PVC- padlóra, . A fenyőfa hajópadlók alapanyaga puhább a parkettákénál, ezért az ilyen padlókat nagyobb gonddal kell lecsiszolni. A hajópadlók csiszolása. Ha felülről szegezettek a padlódeszkák, akkor csiszolás előtt a szegeket ajánlatos mélyebbre ütni. Az anyag összeszáradása miatt előbb mindenképpen ajánlatos . Tavaly ilyenkor vágtunk bele a padlófestésbe a nappalinkban.


Annak ellenére, hogy nagyon szép hajópadlónk volt, eléggé biztosak voltunk a dolgunkban.

Leginkább azért, a mert a nappalink viszonylag sötét, és szerettem volna világosítani és tágítani a teret azáltal, hogy a padlót is, és a fával burkolt . Ezáltal az új padló úgy néz. Parketta, hajópadló olajozására alkalmas természetes alapanyagú padlóolaj. Ráadásul a padlóburkolatok közül a fenyő hajópadló rendelkezik a legjobb hőszigeteléssel, így ha mezítláb rálépünk, nagy különbéget tapasztalunk a hajópadló és más burkolatok, például egy laminált parketta . Lambériaház - Svéd import fa teraszburkolat ,lambéria, hajópadló , gyalult deszka , szegő lécek, fa alapanyagok áruháza Veszprémben. A pigmentált (színes) felületképző szerek, amik lazúros (áttetsző), vagy takaró ( festék ) jellegűek egyaránt lehetnek, fizikai védelmet nyújtanak, így védik a fafelületet.


A parkettát és a hajópadlót lelakkozni nem a legnehezebb dolog, csak arra kell figyelni, hogy mindenhova egyenletesen jusson lakk, de egy ablak. Ha nem a kertben dolgozom, akkor házat újítok fel, benne többek között a jobb napokat is látott hajópadlót. Már az első pillanatban feltűnt, hogy ennyire szúrágta deszkákat még nem is láttam soha, az egész csupa apró felszíni labirintus, szeszélyes kacskaringós sor-és mélységi minta, de tudtam azt is, . Nálam két éve kezdődött, amikor a kis házban fehérre festettem a hajópadlót. Azóta sem bántam meg, nekünk nagyon bevált. Most annak jött el az ideje, hogy pesti lakásunkban kezdjünk valamit az eredeti százéves parkettával.


Ezt a szegélyléc úgyis eltakarja majd. Ha a fán vannak zavaró hibák vagy hiányok, ezeket érdemes még a csiszolás előtt fatapasszal javítani. Lamináltat nem szerettünk volna, hajópadló és szalagparketta jöhetett szóba.

Csak a mesterünk vállalkozó szellemén múlt, hogy végül a meglévő jellegtelen szalagparketta felcsiszolása és a festése mellett döntött(ünk). A kézicsiszolt felület kapott először egy fehér lazúr festést. A szobákban elsőre minden rendben lévőnek látszott (már a ház korához képest) , Az ablakok úgyis cserélve lesznek, a falakat a villanyos vezeték cseréje után úgyis vakolni és festeni kell, tehát semmi gáz.


Azaz miért is huppog a padló? Rugalmas padló óvja az izomzatot, az ízületet, kellemesebb hangulatú járást biztosít. Hála a modern technológiának, a fa hajópadlók festése és olajozása jelentősen növeli az élettartamát, a mechanikai ellenálló . Skandináv stílusú hajópadlót fogok festeni , azaz vizesbázisú festékkel fehérre festem a padlót, és a tetejére vizesbázisú lakkot kenek rétegben. Amióta belefogtunk a ház felújításba nem sok sikerélményem volt.


A legnagyobb csalódást a szakemberek munkája okozta, a pénzért tartják a markukat, . A kopásállóság eléréséhez különös igényeknek kell megfelelniük a fát védő bevonatoknak. Emellett meg kell felelniük a .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések