Aluminium doboz visszaváltás

Returpack automata üzemel, melyek a pénzt a dobozért elv jegyében forintért váltják vissza az aludobozokat. Az elmúlt évben több tízezer ember élt a forgalmas bevásárlóközpontok és szupermarketek területén kihelyezett, 1 -ig magyar fejlesztésű automaták kínálta lehetőséggel és váltotta vissza a használt . Miért fontos a visszaváltás ? A kidobásra ítélt szemét legnagyobb része újrahasznosítható. Fontos a szemét szakszerű feldolgozása, aminek révén rengeteg energiát spórolhatunk meg, és a lebomló anyagok sem a környezetet szennyezik.


Ha az üres aludobozok nem a háztartási . Januárban üzletében vezette be a Tesco a használt PET palackok és aludobozok visszaváltásának rendszerét, amit most újabb áruházra kiterjesztenek. Magyarországon elsőként vezette be száz százalékban lebomló bevásárlótáskáit, sőt visszaváltható „örökzöld” táskák is elérhetőek a pénztáraknál, melyeket . A Coránál igen hamar végeztem, még szerencse, hogy nem vittem magammal a dobozokat az ügyfélszolgálathoz. Itt ugyanis csak üvegeket vesznek vissza az eladótéren kívüli üzletsor végében, aludobozokat nem.


A Metróban a legkellemesebb az üveget visszaváltani vágyók dolga . Az aludobozok gyűjtésének kiemelkedő környezeti hasznára hívja fel a figyelmet a sörszövetség: egy darab alumínium doboz újrahasznosításával annyi energia takarítható meg, amely egy televízió órás működéséhez elegendő – áll a Magyar Sörgyártók Szövetségének (MSSZ) hétfői közleményében. A Tesco hipermarket-lánc szeptember 23-ától bevezeti az eldobható italcsomagolások visszavételét, és levásárolható blokk formájában forintot fizet az ötösével visszaváltott műanyag PET palackokért, valamint forintot ad az alumínium italos. Az ércekből óriási energiafelhasználás mellett kohókban olvasztják ki a vasat és a rezet. Ezt az energiaráfodítást egyszerűen csökkenthetjük, ha növeljük a fémhulladékaink szelektív gyűjtését. A már használt alumínium italos dobozok például minőségvesztés nélkül, az eredetihez képest százalékos . Az Auchan darabonként forintot fizet az áruházaiban vásárolt, és visszahozott, de egyébként nem visszaváltható italos palackokért és dobozokért az Auchan.


A PET palackokért, vissza nem váltható üvegekért, alumínium dobozokért és Tetra Pack dobozokért cserébe az Auchan vásárlási utalványt ad a . VEG Csak a LIDL-üzletekben forgalmazott BETÉTDÍJAS üvegeket áll módunkban visszavenni. Az általunk forgalmazott göngyölegek betétdíjai a következők: Boros üveg 1l - Ft. ALUMÍNIUM DOBOZ Bárhol vásárolt alumínium dobozt visszaveszünk. Fontos, hogy a doboz ne legyen összetörve, gyűrve, mert akkor a gép . Minden doboz applikáció.


A budaörsi Tescóban nem egyszerű aludobozokat visszaváltani. De legalább kiélhettem luddita énemet. A visszaváltás gondolata szimpatikus, kérdés, hajlandók vagyunk-e két forintért gyűrődni a dologgal.


Pláne, hogy a helytakarékosság miatt azt is kérik tőlünk, lapítsuk össze. Pedig az aludobozok gyűjtésének kiemelkedő környezeti hasznára hívta fel a figyelmet október elején a sörszövetség, szerintük egy . Pontosabb méréshez érdemes több ilyen dobozt mérni egyszerre. Azt már kiüríteni is lehet gond - egyszerűbb kukázni.


A másik, hogy a pécsi rádlernek pl olyan vékony a doboza, hogy körömmel ki lehet lukasztani, míg egy budweiser doboza olyan erős, hogy összenyomni is nehezebb. Tescoban (a nagyobbakban) be lehet váltani, de ft-ot sehol nem kapsz darabjáért. A válasz 1-ban hasznosnak tűnik.


A kiszolgálás egyszerűen és hatékonyan egy magyar fejlesztésű automatával történik, ami a világon egyedülálló módon, összenyomott formában is képes visszaváltani az alumíniumhulladékot , 1százalékos pontossággal megkülönböztetve azt a vas tartalmú italdobozoktól. Ezek a folyamatosan kihelyezésre kerülő szelektív . Minimum ötöt, maximum viszont annyi alumínium dobozt válthatsz vissza, amennyit szeretnél, de alumínium doboz visszaváltása után automatikusan bónt kapsz majd . Hozd hozzánk az üres aludobozodat , véded a környzetetet és pénzt is megtakaríthatsz vele! Debrecen – Országszerte üzletében vezette be a Tesco azt az új rendszert, melynek keretében öt használt PET palackért forintot, illetve alumínium dobozért Ft-ot fizet levásárolható blokk formájában.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések