Osb festése

Az itthon kapható OSB lapok többségében impregnált, vízzáró felületűek ( OSB -3), viszont az oldalaikon a nedvesség, a csapadék és a pára bejuthat a tábla belsejébe. Eddig én is kézzel lábbal tiltakoztam, hogy osb -vel burkoljunk. De mot viszont láttam szép kerítést belőle, természetesen a festés , ( festék ) ami hogy úgy mondjam dobott rajta, csak arra lennék kíváncsi, hogy 5-(10) év múlva mennyire . Egy garázsmennyezetet alkotó OSB lap újrafestésében kérem a segítségét.


A héten kezdtem bele a garázs tisztasági festésébe (éves és nagy valószínűséggel az eredeti fehér festék ékesítette). Az állófalakkal könnyen boldogultam (nem vagyok szakember) és Inntaler beltéri diszperziós .

Az ok egyszerű: ezek a szerves anyagok jó impregnáltsággal, vízállósággal rendelkeznek. Pontosan ezért festésük, vakolásuk, ragasztásuk nem annyira egyszerű. OSB LAPOK FESTÉSE , VAKOLÁSA, RAGASZTÁSA. Vékony fenyőfa lemezek egymásra ragasztásával készül, amely egy nagyon dekoratív felületet eredményez. A szakemberek általában azt javasolják, hogy az OSB lapokat festeni ne próbáljuk – ha a festék olyan típusú, amely védelmet nyújt a lap számára, abban nem lesz hiba, esztétikailag azonban nagy valószínűséggel erősen megkérdőjelezhető lesz majd az eredmény.


Kérem a cikkel, vagy az ilyen munkákkal kapcsolatban NE telefonáljon! Napközben dolgozunk, nem tudunk megfelelően oda figyelni a telefonos jelzésekre, nem biztos, hogy fejbe tartjuk a jelzését, mindamellett valószínű, hogy kérni fogunk Öntől fényképeket, tehát . Az OSB 3-as faháncslapot lefestheti bármilyen fára ajánlott festékkel vagy lakkal.

A jobb eredmény érdekében a felületet először alapozóval vagy fedőlakkal kenje le festés előtt. Külső használat esetén a legjobb megoldás egy jó minőségű külső használtra való fa festék (alapozó és fedő réteg) ajánlott, kövesse a festék. Egy OSB -lapokkal borított fémvázas garázs víz és nap elleni védelmét szeretném megoldani.


Az OSB -lapok éve lettek felerősítve, először színtelen ( csónak-) lakkal lettek kezelve, ezt év után kikezdte a nap, utána többször lefestettem vízbázisú diszperziós falfestékkel, ami a naptól egész jól . További találatok a(z) forum. Tanácsukat kérném ahhoz, hogy beltérben OSB lapot milyen anyaggal, módszerrel lehetne tartósan és szépen glettelni, hogy utána festhető legyen. Felvetődött a Xyladecor Color is OSB festésre.


Ha ezzel van valakinek . A kisházat készíthetjük régi ajtókból, maradék fából, de a legegyszerűbb OSB lapokból. Az OSB falap minden nagyobb építési áruházban faház farost fala. Természetesen mindenféle kültéri, fára megfelelő festék szóba jöhet.


Nyár végén ezeket le is értékelik, érdemes ilyenkor megvenni. Olajfestékekre, enyves festékekre, önterülő aljzatkiegyenlítők, OSB , CK lapok, gipszes felületek, cementkötésű kerámialap ragasztók alá. A következő festékréteg tökéletes tapadásához 1:arányban, burkolási munkáknál 1:arányban vízzel hígítva alapozóként használja.


A megszáradt felület glettelhető gipszes, . OSB ( OSB ) több, mint áll a fa. Ezért, kiváló minőségű kivitel SIR ( OSB ) társított anyagok felhasználása felhasználásra szánt szilárd fa felületek.

A burkolás olyan felületen történik, ahol a felület különböző. Itt Beton és OSB lapra történik a burkolás. Hacsak nem vetted már meg az OSB lapokat, akkor azt javasolnám, hogy az időjárás állóságot figyelembe véve. Fa vagy fém vázra csavarozva gyorsan, nagy szilárdságú falak alakíthatók ki, ezenkívül az OSB lap felhasználásával készült falak kívülről különféle eljárásokkal vakolhatók. Gazdasági épületek esetében, külső felületi védelemnek a festés is elégséges.


Szerintem maradjon meg természetes állapotában festés előtt az OSB lap. A festékedtől függ, kell-e alapozó vagy sem. Az OSB lapból készült fal belülről, gipszkartonnal, lambériával . A glett hosszú távon nem biztos hogy bírja a fa pára miatti mozgását.


A rusztikus felület sok kivitelezési hibát eltakarhat ha nem vagy gyakorlott a festésben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések