Hőszigetelés belső falra

Be kell látni, hogy így a csatlakozó födém, valamint az azt körülvevő fi, vagy térelhatároló falazatok nem kapnak szigetelést. Ezek a felületek ebben az esetben potenciális és koncentrált hőhídakká válnak! Beltéri hőszigetelés alkalmazástechnikája.


A belső szigetelés miatt . Amennyiben egyenletes, penészmentes és jó minőségű a fal , akkor portalanítást követően el is kezdhető a belső szigetelés.

Fontos, hogy a hatékony szigetelés érdekében a hideg helyiségen belül minden hideg falat szigeteljünk le. Ez általában 1-oldali falfelületet jelent. Kedvező ára miatt, már a fűtésszámlával megtakaríthatja otthona beltéri szigetelését.


XPS lap esetében a minimális rendelési mennyiség db (m2). Egy négyzetméter lap mérete 125xmm. Alkalmazási terület: Belső falfelület , . Egységes falfelület esetén a zártcellás extrudált polisztirol szigetelésünk kitűnő.


A homlokzati falat a külső hideggel szemben nem védi semmi, a belső melegtől viszont elzárja a szigetelő anyag.

Ezzel a konstrukcióval a téli hidegben a külső tér felől „behúzza” a harmatpontot, ami a falban, . Alternatív XPS szigetelési megoldás beltéri hideg fal és penész ellen, falra és mennyezetre. Mi a különbség a külső és a belső szigetelés között? Az egyik leggyakoribb probléma, hogy sokan összekeverik a homlokzati és a beltéri szigetelést. Egy ehhez kapcsolódó vélemény: A penész a magas páratartalomtól jön elő, a hungarocelltől csak berohad majd a fal ! A párát kell megszüntetni, utána . Alapszabály, hogy a lehetőségekhez képest a hőszigetelés mindig a külső oldalra kerüljön.


Amikor ez nem megvalósítható, akkor készülhet a hőszigetelés a belső oldalra, de különös gondossággal kell eljárni. A falszerkezet belső oldalán hőszigetelni csak úgy szaba hogy a hőszigetelés belső oldalán . Ezek egy része ellen többlet szigeteléssel, a szigetelés átfordításával lehet védekezni (pl. falak vagy fal és mennyezet csatlakozásánál), de általában a padló csatlakozásnál ezt a megoldást sem lehet alkalmazni. Természetesen a páralecsapódás a hőszigetelő lemez belső felületén elhelyezett teljes értékű párazáró réteggel (párazáró fólia) elkerülhető.


A falsíkok találkozásánál és a fólia toldásánál a rögzítést légzáróan kell kialakítani. A porózus lapokat ugyanis gyárilag előre tapétázták. A tapéták nagy szín és textura kínálattal kaphatók, de ha nem talál köztük megfelelőt, akkor vizes bázisú festékkel azonnal át is festhetők. Az ISOGIPS belső oldali hőszigetelés alkalmazásával a komfortérzet is jelentősen javul, hiszen a homlokzati fal belső felületi hőmérséklete általában a lakás belső felületi hőmérsékleteivel egyezik meg, nem lesz azoknál 4-°C-kal alacsonyabb.


Régi építésű téglaházakban, ahol a vakolat jó minőségű vagy panel épületek esetében a hőszigetelő panelt egyszerűen felragasztják a falra.

Ha a vakolat azért málladozik . Ez a PROMATECT-MC(r) és a PROMATECT-MC(r) plus, (vagy korábbi nevén MASTERCLIMA(r) és MASTERCLIMA plus(r)). Belső hőszigeteléssel megszüntethetők a hőhidak, ezzel a falak nedvesedése,. Az épületek belső szigetelésével az elsődleges probléma hogy nem a hideg oldalon szigeteltünk, így a harmatpont a lakás belsejébe kerül át. A fal belső felületén lecsapódik a pára, így állandó nedvességet kap.


A vakolat lepattogzik, a falazat pedig elkezd penészesedni, ami a lakók egészségére nézve nagyon veszélyes. Az Ytong Multiporról tud nekem valaki mesélni? Kívülről szigetelj, megszűnik a hőhí így a penész is valószínűleg.


Persze a páratartalomra nagyon figyelni kell így is, lehetőleg alatt legyen, . A Depron a világ egyik leghatékonyabb beltéri hőszigetelő anyaga. Mivel a hőszigetelés a falszerkezet belső , meleg oldalára kerül, a téli-nyári hőingadozások .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések