Cserép vagy zsindely

Száz évre veszi, ha ezt választja – érvel az egyik nagy magyarországi cserépgyártó és kereskedő cég. Műszaki értelemben még ennél is tovább élhet a cseréptető, de az biztos, hogy anyagában és szerkezetében is sokkal tartósabbnak tűnik, mint bármi más. Mutatós és ha jól rögzítik a héjazathoz, akkor. A véleményekre lennék kiváncsi. Pro és kontra a zsindely illetve a cserép mellett illetve ellene.


Melyik olcsóbb, melyik mellett döntöttetek és miért?

Minden érdekel ezzel kapcsolatban, mert tetőcsere előtt állunk. A tető kialakítását tekintve én spéci a zsindelyre szavazok, de meg lehet győzni! Melyiket érdemes választania otthona számára? Olvassa el blogbejegyzésünket és megtudhatja, hogy Önnek a tetőcserép avagy a zsindely -e a megfelelőbb.


A zsindely lényegesen könnyebb, és épp ezért nem is kell alá olyan masszív tetőszerkezet, így jóval olcsóbban ki lehet hozni az egészet. Hátránya, hogy nem olyan tartós, mint a cserép. Ez mondjuk úgy értendő, hogy amíg a zsindely kb. Igazodással a horganyfedéshez, komplett, előre gyártott esővíz-elvezető rendszereket is kínálnak, amelyek természetesen jól társíthatók az egyéb tetőfedések ( cserép , pala, zsindely ) mellé is.


A fém tetőfedő anyagok között egyre kedveltebbek a különböző, többrétegű bevonattal ellátott acéllemezek.

A fa szerkezet még tűrhető. Egyik ács zsindelyt javasolt,a másik bármit csak azt nem. Mivel súlyra közel azonos és a cserép azért . Az építőipar kreativitása során egyre többféle tetőfedő anyag kerül forgalomba Hazánkban is. Egy rövid ízelítővel szeretnénk szolgálni, hogy mi mindennel fedhetjük ma már tetőinket.


Az égetett agyag természetes szépsége sosem megy ki a divatból. Itthon valószínűleg először a hódfarkú cserép jut eszünkbe ezen a téren, azonban a kerámia tetőcserépnek még számos további megjelenési formája létezik, mint amilyen például a mediterrán hangulatot. Táblás (sík- és trapézlemezek) és kiselemes formában ( zsindely , rombusz) is rendelkezésünkre áll. Tetőfedőanyagokról szóló cikksorozatunkban most a cserepek és a fémfedések után a trapézlemez, a zsindely , a palatető és a hagyományos nádtető előnyeit mutatjuk be, hogy segítsünk megtalálni a legjobb tetőfedő anyagot, akár új családi házat épít, akár felújít. De egy barátomnál cserép van, légrés, szigetelés minden, mégis melegszik a tetőtér.


Szerintem mesterfüggő a dolog. Referenciákat megnézni, elbeszélgetni a tulajdonossal mennyire volt a mesterrel megelégedve, pontos, precíz, időben végzett-e stb. Mi is építkezünk, aztán ahány . A legnehezebb anyag a betoncserép lett volna, majd az agyagcserép, a zsindely, végül a cserepeslemez.


Bár ez utóbbi sem könnyű, viszont a zsindellyel. Utólag belegondolva, jobban jártunk a cserepeslemezzel, s mindenkinek ezt ajánlom cserép vagy zsindely helyett. Olcsóbb, könnyebb, szebb és . Ha zsindely fedés a cél, akkor szinte bármely .

Idén szeretnénk lecserélni a tetőt. Egy ács ismerősünk a bitumenes zsindelyt ajánlotta a cserép helyett. Fő szempontnak a súlyát mondta, de.


Napelemjeimhez a legmagasabb minőségű alumínium profilos tartórendszert szállítunk: sínek, belső és végleszorítók, saválló szarufatartók. Egy szett panel felfogatásához elegendő. Akciós zsindelyek, Osb lapok, tekercses zsindelyek, teljes tartozékkínálat! Rendkívüli szín- és formaválaszték, azonnali kiszolgálás!


Kiválóan alkalmas úgy mint új tetőfelületek készítésére (könnyített ácsszerkezet alkalmazható!), mint már meglévő cserép tetőfelületek, faházak, pala,- és zsindelytetős házak (akár a meglévő tetőfedés lebontása nélkül is!) felújítására, lapostetős házak átalakítására. Minden kiegészítő elem (pl.: falszegély, vápa, stb) saját . Kastélyok, lakóházak, hétvégi házak, garázsok és melléképületek fedéséhez, kiváló minőségű tetőfedő anyagok óriási szín- és formaválasztékával várjuk kedves vásárlóinkat. OSB táblákat, hőszigetelő anyagokat, lábazati köveket, kész előtetőket, fém és műanyag esőcsatornákat, kültéri és beltéri .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések