Penészes fal

Vedd fel a harcot a penészes falak ellen! Szerencsére léteznek egyszerű és pénztárcakímélő megoldások is, amelyekkel megelőzheted a bajt! Pillanatok alatt, ráadásul vegyszer nélkül, a környezet kímélésével szabadulhatsz meg a kellemetlen penészfoltok ellen.


A falat könnyedén, gyorsan megtisztíthatod. Mutatjuk, hogyan csináld. A fal penészesedése jelentkezhet az épület rosszul szigetelt részein (hőhíd), párás helyeken (fürdőszoba, üzemi konyha), rosszul szellőztetett lakásokban egyaránt.

Hideg, nedves területeken telepszik meg, ahol rossz a szellőzés, tehát a magas páratartalmú helyeken mint a fürdőszoba, a konyha vagy a pince. Nem lélegző falak , műanyag nyílászárók, pára, hőhí kevés szellőztetés. A penész napjainkban igen gyakori probléma. Ezeket szokták emlegetni az emberek, amikor az okok után kutatnak. Az elsőt kivéve mindegyikben van igazság, de a penész kialakulása egy lakás falán, plafonján mindig több tényező együttállásának következménye.


Ezért alakul ki a penész. Egyre több lakótelepen élő szembesül vele, hogy az újonnan szigetelt épületben a fal vizesedni kez és megjelenik rajta a penészgomba. Tulajdonképpen arról van szó, hogy annyira masszív a szigetelőanyag, hogy semmi levegőt nem enged át, így a pára a falon csapódik le, ami . Fontos, hogy gyorsan cselekedjünk, mert minél tovább várunk, annál jobban szétterjed a penész, csúnya látványt és egészségügyi problémákat okozva.

Penészesedés oka az alacsony fal felületi hőmérséklete és a kevés szellőzés, de mindez megszüntethető hővisszanyerő rendszerrel. Mossuk le a penészes falat , ecetes vízzel, Hypoval, Domestossal, különböző gombaölő anyagokat tartalmazó penészirtókkal. Ez a megoldás, időlegesen tökéletes eredményt hoz, mivel ezek a vegyi anyagok egyszerűen elpusztítják vagy szétmarják, feloldják a . Az őszi-téli időszakban mindig előjön a téma, hogy penészesedik a lakás fala: mit lehet tenni?


Ezt okozhatja, hogy a falak nem megfelelően szellőznek, ennek következtében nő a páratartalom. Vagy amit sokan nem tudnak, hogy a modern hőszigetelés egyik . Hasznos ötletek alapján egy speciális ragasztó, XPS lapok és üvegfátyol segítségével a Festékes megalkotott egy hatékony belső falszigetelő megoldást, ami meglepő eredményeket produkál. Az alábbi videón látható az eljárás, és akár házilag is könnyedén kivitelezhető.


Penész nemcsak a falon vagy a csempén jelenhet meg, hanem a bútorokon is. A bórax segítségével ezeket a foltokat könnyen eltávolíthatod: két pohár forró vizet keverj el fél pohár bóraxszal, és egy szivacs segítségével tisztítsd meg az oldattal a szövetet. Néhány órát érdemes hatni hagyni, csak ezután . De a szivárgó vízvezeték vagy más probléma miatt alattomosan vizesedő falon ,vagy a műanyag ablak réseinél is hamar megtelepedik.


Minél magasabb a páratartalom, annál több a penész : -os vagy . Nekünk nemrég alakult ki falpenész a fürdőszobában. Előtte míg sima mésszel volt lekenve a fal , addig sosem jelentkezett. Most ez a modern, leglettelt sima falunk van, és mint látszik nem tökéletes. Viszont néhány fújás Szavo elintézte, ennek már 4-hónapja, azóta nem jelentkezett újra. De ha valahol felbukkan a penész , nem kell rögtön a boltok polcairól válogatni a méregdrága.


Tartós jelenléte káros az emberi szervezetre: allergiát, asztmát és más krónikus betegséget is okozhat, ha túlságosan sok időt, akár éveket töltünk egy penészes helyiségben.

A kialakulásának pedig sajnos .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések