Kátrányos kémény kiégetése

A puffertartállyal és egy többjáratú szeleppel ez a probléma is megoldható és hosszú távon sokkal jobban megéri, mint mondjuk a kéményt kiégetni ! Kátrány a kémény falán. Ha pedig már a szezonban vagyunk vagy nincs rá . Mi is gázolajos ronggyal szoktuk, valamennyit segít. Ez a hasáb nem ég, hanem füstölög és folyékonnyá teszi a lerakódott kátrányt.


A kéménytisztító hasábbal egyszerűen házilagosan tisztán tartható a kémény. Leoldja a kátrány és korom lerakódásokat. A koromtűz szakaszai: 1. Szakasz ( kezdeti tűz fázisa). Sűrű, sötét füst lép ki a kéményből.


A hőmérséklet a kéményben kb. A füst kilépés csökken, megszűnik, lángok csapnak ki a kémény fejből. Alig tíz éve raktuk a kéményünket , amivel eddig semmi gond nem volt. Leszedni nem egyszerű dolog, a vakolatot még le lehet verni, de a téglákban benne marad a kátrány továbbra is.


A kéményt ki kell tisztíttatni, majd kiszárítani, a kátrányt kiégetni belőle, ehhez tüzeléstechnikai szakboltokban lehet kapni megfelelő anyagot. Kandalló üveg kormosodása! További találatok a(z) forum.


KÉMÉNYTISZTÍTÓ FAHASÁB SECURIFLAME RÉSZLETESEN. A termék alkalmazható bármilyen (fa, szén, olaj) tüzelőanyaggal működő készülékben. Az égés során a készülékben és a kéményben lerakódott kormot és kátrányt. A kéményben a tüzet nem szabad homokkal, vagy vízzel eloltani.


Régen még nagyon elterjedt volt a kiégetés , ma már nincs erőltetve, inkább valamilyen kémiai úton próbáljuk meg leoldani a kátrányt a kémény faláról - gondolok itt a kéménytisztító fahasábra és társaira. A kiégetés nem tesz jót egy falazott . Bármilyen anyagot égetünk, a füst jelentős mennyiségű vízgőzt tartalmaz, ez vizes fa égetésénél intenzívebben jelentkezik. Az így keletkező folyadék savas kémhatású, a korom részecskék a kürtő falán megtapadva kátrányos réteget . A hagyományos, falazott kéményeknél a tüzek leggyakrabban azért következnek be, mert a bennük lerakódott korom meggyullad.


A füstgáz hőmérséklete nagymértékben csökken, ezáltal a kémény üzemi hőmérséklete is csökken, azaz lehűl, a lehűlt kéményben a lehűlt füstgáz a kémény oldalára lecsapódik. A tökéletlen égés miatt el nem égett tüzelőanyagból korom és kátrány rakódik le a kéménytest felületére. Vaillant gázkazán karbantartása, tisztítása , ellenőrzése. Az utóbbi hetekben megnövekedett a térségben a kéménytüzek száma. A fűtési időszakban több mint egy.


This video may be inappropriate for some users. Sign in to confirm your age. The next video is starting stop. Kiderítettem a szag a kémény falából jön.


Beszéglettem a szomszédokkal az egész utca ezzel a problémával küzd. Ha a fa nedves, akkor a fűtési energia a víz elpárologtatására megy el, büdös, légszennyező füstöt ereszt, és még a kémény is csupa kátrány lesz tőle. A nedves fa égetése egyenlő a pazarlással. Cserkészparancsnokunk tévedett, amikor a tűzrakást tanította.


Mind úgy tudjuk, hogy a szabadtéri farakást úgy . Bármilyen (olaj, fa, szén) tüzelőanyaggal működő készülékben alkalmazható. Lehet nekünk is kéne tisztitani :) hónapja volt a kéményseprő. KOnix nem viszi le, pedig mindennap dobok rá egy kislapátnyi Konixot. Az egyre sűrűbben előforduló kéménytüzek miatt a megyei katasztrófavédelem kiadott egy kisokost.


Ilyen eseteknél a lerakódott korom, vagy a kátrány okoz gondot. Előbbi során az elemi szén gyullad meg és a kéményben lerakódott korompor ég el, utóbbinál a porkorom és a kén keveredik a kicsapódó .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések