Fa típusok

A fák kategóriába a fa termetű fásszárú növénytaxonok kerülnek. Erre a kategóriára nem érvényes, hogy az alkategóriákba helyezd el a cikkeket. Az alkategóriák függetlenek a kategóriától, csak a jobb használhatóság érdekében vannak itt.


Tömörsége az egyik legnagyobb az összes többi közül, kemény fák közé sorolható. Meghajlítani csak gőzölve lehet.

Bútorok, nyílászáró, padló- alapanyagnak kiváló. Tisztafaként gondozása több odafigyelést igényel, tömörsége igen magas, a belőle készült robusztusabb bútorok több generációt is képesek . Csúcsminőségben, egyedileg méretezve. A nagy bútoráruházaknál olcsóbban. Minden amit a fákról és a gombákról tudni érdemes: képek, adatok, leírások, érdekességek. Az itt feltüntetett fa fajták keménysége összehasonlító adatait több, a fák életrajzával foglalkozó írásból ollóztuk össze.


A teljesen pontos adatok gyűjtése folyamatos. Több, mértékadónak számító mű is néhol eltérő adatot mutat.

Ez érthető is, mivel a fa szerkezete nem teljesen homogén és a különböző . A fák keménysége az idegen anyaggal szemben mutatott ellenállása. Mértékét a szilárd anyag belső kohéziója határozza meg. Kerti fák Díszfák Díszfa katalógus Nyirfa Hárs Szivarfa Csörgőfa Gömbjuhar Gömb szivarfa Júdásfa Törökmogyoró Páfrányfenyő Tulipánfa Császárfa Díszfák ültetése. A FAMEG termékekhez választható fa típusok mintaképe. A mintákat a boltban személyesen is meg lehet tekinteni.


Mahagóni (Khaya ivorensis):. Az afrikai mahagóni testek készítéséhez használatos. Súlya közepestől a nehézig terjed. A mahagóni finom erezetű fa , nagyszerű zenei tulajdonságokkal. Hangja meleg és telt, jó kitartással.


A Gibson elnevezésű márka kedvelt típusa. A mai idők leghíresebb rockzenéjével kapcsolódik össze. A világ összes fája közül ennek van a legvaskosabb törzse, bár eléggé meg van támogatva, ezért átmérője nagyobbnak tűnhet, mint amekkora valójában. Olyan hatalmas, hogy eredetileg azt gondolták, több fatörzs egyesüléséről van szó, de a DNA vizsgálatok kimutatták, hogy az Árbol del Tule csupán egyetlen fa Szent fa.


A fa súlya építéstechnikai szempontból csak annyiban bír jelentőséggel, hogy a különböző faszerkezetek (mennyezetek, födélszékek stb.) súlyát más építőanyagokéval összehasonlíthassuk s azoknak saját súlyából eredő megterhelését meghatározhassuk. A fa általában a könnyű építőanyagok közé tartozik.

A filogenetikai fák egy másik alapvető felosztási szempontja a fa ágainak jelentésén alapul – ez alapján három fő típust különítünk el (. ábra - A fák típusai ):. Kladograaz ágak hossza nem informatív a változás mértékére, csak a változás tényére utal – csak a fa topológiáját adjuk meg. Az alábbi fa -tüzelőanyag típusok fordulnak elő leggyakrabban. A fabrikett környezetbarát, természetes alapanyagból (faporok, faforgács, faapríték, erdőgazdasági melléktermék, fűrészpor) - magas nyomáson, préseléssel készült tüzelőanyag.


Kötőanyagot egyáltalán nem tartalmaz, ezért kémiai összetétele a . A Ceratocystis fagacearum (tölgy sorvadás) nevű fertőzés egy év alatt elsorvasztja a fát. A betegség közvetlenül gyökér átültetés során terje valamint nagy távolságokon belül bogarak is terjeszthetik. A “cigány moly” –ok fertőzése során a fa elhullajtja leveleit.


CAMBRIDGE Fürdőszoba fal masszív akác. OLDTIME Szekrénysor indiai öregfa, lakkozott. Túléltek vihart, tűzvészt, háborúkat, vízrendezést és erdőirtást. Ha beszélni tudnának, lenne mit mesélniük.


Legtöbbször csak a véletlennek köszönhetik, hogy több száz év elteltével még ma is itt vannak közöttünk. Ezek a fák ma már olyan emlékművek, amelyek puszta létezésükkel figyelmeztetnek arra, .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések