Álmennyezet felrakása

Magyarországon Elsőként XPS Álmennyezet szigetek, dobozolások kizárólag az Indecortól! Gabi és Csaba megmutatja, hogyan lehet gyorsan és praktikusan álmennyezetet építeni. Tusoló csempeburkolata vonali vízelvezetéssel: Fali beépítés - Duration: 8: 59.


Ki szeretné építeni pincéjét vagy a tetőteret? Ha igen, az OBI áruházakban praktikus mennyezetburkoló lapokat talál, amelyek alatt könnyen eltüntetheti a csúf látványt nyújtó mennyezetet vagy a vakolat felett húzódó vezetékeket.

Ebbe a mennyezetburkolatba minden különösebb erőfeszítés nélkül besüllyeszthet beépíthető . Felrakás előtt határozzuk meg a mennyezet középpontját két átlósan kifeszített zsinórral. Az első lapot a tényleges középpontnál rögzítsük, a többit illesszük szorosan hozzá. Azokat a lapokat, ahol nyíl mutatja a felrakási irányt, mindig azonos irányban helyezzük el.


A javasolt Decosa-ragasztót fogasspachtlival kenjük fel a . Felrakása igen egyszerű, mivel nem kell ezermestert alkalmazni és mégis pikk- pakk készen vagyunk vele. Amire fontos figyelni: a felületnek tisztának, száraznak, szilárdnak, simának és teherbírónak kell lenni. A termékek vágásához elegendő egy élesebb kés.

A polisztirol stukkó leggyakrabban a mennyezet és az oldalfal találkozásánál alkalmazható. Egyes változatai esetén kábelt is. A külső és a belső terek, falak, homlokzatok látványát nagy mértékben meghatározza a kiválasztott burkolat típusa és a felrakás módja. Arra gondolok, ami pár mm vastag, talán hungarocell, vagy legalábbis valami olyasmi anyaga van, . Megfelelő belmagasságú helyiségekben az álmennyezetek kimondottan dekoratív hatásúak lehetnek, feltéve, ha meggondoltan kerülnek kialakításra. A mennyezet körül mindig rejtélyes dolgok történnek.


Ez a része a lakásunknak, amihez napi rendszerességgel, de még ritkábban sem érünk hozzá, csak bámuljuk lentről, főleg, ha valami érdemleges néznivaló is adódik. A szobánkat már annak rendje és módja szerint takarosan, netán a legújabb trendek szerint . Gipszkartonozás= gipszkarton mennyezet házilag! A szigetelő anyag felrakását , vagy tárcsa plusz faforgács csavarral javaslom, vagy EPS purhab ragasztó használatával. Természetesen érdemes még a gipszkarton álmennyezet fölé plusz szigetelést tenni, a gipszkarton mögé pedig hőtükrös párazáró fóliát. Beltéri díszlécek felrakása.


A beltéri díszlécek többnyire méteres szálakban kaphatóak, ezáltal könnyű a feldolgozásuk. A leggyakrabban alkalmazottak a sarok-, vagy holkerlécek. Oda, ahol a mennyezet és a falak derékszögben találkoznak keskenyebb díszléc is választható.


Azonban a régi lakásokban . Jelöljük ki a mennyezeten az álmennyezet sziget helyét.

A ragasztandófelületnek, tisztának,száraznak, szilárdnak, pormentesnekkell lennie! A gipszkarton álmennyezetek a födém egyszerű és tiszta takarását teszik lehetõvé. Szigetelõ anyagok beépítése esetén ezen értékek javítása mellett a vezetékek elrejtésére is szerepel a lehetőségek között. Lécek széleinek zárása: a ragasztott felülethez (oldalfal, mennyezet ). Szerencsésen mértünk, kijelöltünk, szabtunk, fel és összeragasztottunk gyakorlatilag a dekorációs elemek a helyükre kerültek. Ehhez a feladathoz használhatjuk a stukkó ragasztónkat, de használhatunk szilikonmentes hézagkitöltőt is.


A Rigips gipszkarton álmennyezetek a födém modern, gyors és tiszta takarását teszik lehetővé. Hang- és hőszigetelő anyag beépítése esetén ezen értékek javítása mellett a vezetékek elrejtésének előnyét is nyújtják. A különböző födémek különböző szerkezeti megoldásokat igényel nek. Amennyiben a mennyezetet csak .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések