Szőnyegtisztítás házilag ecettel

Az ecetes víz – rész víz, rész ecet - nemcsak a makacs foltokat távolítja el a szőnyegből, hanem a poratkák ellen is hatékony és még a molylepkéket is távol tartja. A szőnyeg színét pedig felfrissíti. Mint általános tisztítószer. Minden, amit ecetes vízzel törlünk át, baktérium mentes lesz.


Ha ez sem segítene, íme jópár további szőnyegtisztító praktika. Turbózza fel a mosószert. Akinek gyereke van jól tudja, hogy ami a szőnyeget összekenheti az össze is keni. Az alábbi módszerrel kitisztíthatjuk a szőnyeget házilag , drága tisztítószerek nélkül.


Padlószőnyegen és sima szőnyegen is alkalmazható és a szőnyeg felfrissítésére is alkalmas a módszer. Három kisgyermek mellett a szőnyegek hamar foltosak lesznek. Talán nálatok is így van ez. Van néhány nagyon egyszerű, olcsó és vegyszermentes módszer a szőnyegen lévő foltok eltávolítására. A porszívó nélkülözhetetlen, a drága szőnyegtisztító készülék és a vegyszerekkel teli tisztítószerek azonban pótolhatok a kamrából.


Ismét csodaszereinket fogjuk használni. Még a legjobban óvott szőnyegeket sem kerülik a szennyeződések. A legtöbb foltot azonban egy egyszerű, de nagyszerű módszerrel eltüntetheted: önts . Ha foltos, ha fakó, ha nem túl illatos, ezek a szerek segítenek. Van, aki a szőnyegtisztítás egyszerűbb módját választja, és előkapja vagy kikölcsönzi a legszuperebb takarítógépet. Amennyiben régebbi a folt, készítsünk egy hatékony egyveleget: evőkanál mosószer, evőkanál ecet és egy liter meleg víz keverékével.


Kenjük be vele a foltot, majd . Először az ecetet és a mosogatószert keverd össze az üveg aljában, majd öntsd fel a vízzel. Ahogy hozzáadtad a szódabikarbónát, egyből zárd le az üveget! Permetezd a foltra, dörzsöld meg szivaccsal, végül pedig töröld át a területet tiszta törölközővel!


Másik megoldás lehet, ha liter vízbe dl ecetet keverünk, és ezzel mossuk át a szőnyeg felületét. Ne áztassuk át nagyon, mert az károsíthatja a. Először mindig végezzünk egy apró kísérletet, ha házilag készített tisztítószert kívánunk alkalmazni. Nem lenne szép, ha a nappali közepén derülne ki, hogy a . Utána a sót porszívóval szedjük fel! Alternatíva: langyos, ecetes vízzel (víz- ecet aránya: 10:1) keféljük át alaposan a szőnyeget.


Nem kell kiöblíteni a szőnyeget, egyszerűen hagyjuk megszáradni. Az ecet kiöli a szőnyegben megtelepedett baktériumokat és kellemesen felfrissíti. Nemcsak a makacs foltokat távolítja el, de azt . KOnyhasót még nem hallottam.


Minden foltot kivesz,nyitott ablaknál a szaga hamar elpárolog, a szőnyeg és a kárpit visszakapja az eredeti színét. A válasz -ban hasznosnak tűnik. Alkalmazzuk a következő trükköt: öntsünk egy csészényi szódabikarbónát a csőbe, majd forróra melegített fehérecetet is öntsünk utána.


Szőnyegtisztítás öko (olcsó) módszerekkel – Tavaszi nagytakarítás. Hagyjuk percig állni, majd öblítsük ki a csövet forró vízzel – el fog tűnni a kellemetlen szag! Szódabikarbóna és ecet otthoni használata különféle kipróbált módjon. Házi felhasználás, kezelés, tisztítás, szagtalanítás, testápolás, fertőtlenítés.


Ha túl erős a folt, közvetlenül rá tegyél egy kis szódabikarbónát és ecetet , majd úgy mosd ki. A szódabikarbóna elnyeli a kellemetlen. A boltban kapható szőnyegtisztítók erős vegyszereket tartalmaznak, ráadásul drágák is.


Ha pénzt szeretnél megtakarítani, vagy . Az otthoni tisztítószerek károsak. Mindkettőt oldjuk fel vízben és máris. Sokkal biztonságosabb és olcsóbb, ha a házilag készített termékeknél maradunk. A kárpittisztítás nem egyszerű feladat, tudja ezt minden háziasszony. Ennek oka, hogy a különféle kárpitok, mint például az autókárpit, a szőnyeg és az.


Azt az elvet vallom, hogy a lakásba utcai cipővel nem lépünk be. Nálam aranyszabály, hogy az előszobában levesszük a poros, sáros cipellőt és papucsot húzunk. Gyermekkoromban is ezt szoktam meg, nálunk nem volt divat kinti cipőben a tiszta lakáson átcaplatni, vagy a tiszta ágyba cipőstül belefeküdni. Nem biztos, hogy van otthon bolti szőnyegtisztító , de nem is kell érte a boltba szaladni, mert a szőnyegtisztításra van egyszerűbb és olcsóbb megoldás.


Az ecetet kétszer annyi vízzel keverjük össze, és ezzel a lével keféljük át a szőnyegünket. Ettől a tisztítómódszertől a .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések