Penész ecet

A legsokoldalúbb fegyver - penész ellen is. Az ecet valóban sokoldalú: bevetheted többek között a dugulás elleni harcban, használhatod a mosásnál, valamint az ablakok tisztításánál. Emellett kitűnően távolítja el a penészt is szinte bármilyen felületről, legyen az a csap a fürdőszobában, . Szuper tisztítószer a penészes fal ellen. Az illata pár napon belül elszáll.


Ecet : hagyományos tisztítószer, a penész ellen is hatásos.

Az - os háztartási ecetet közvetlenül a penészes felületre permetezheted. A permetet ne töröld le. Lerakódhat nemcsak a csapok körül, de a kád szélén, a csempén és a zuhanyfüggönyön is. Ecetbe mártott ronggyal vagy szivaccsal sikeresen lesúrolhatod a . Az ecet nem csak kiváló háztartási tisztítószer, hanem penész eltávolító is. Azonban oda kell figyelni, hogyan használjuk.


Az aktualitások oldalán megtalálod a legjobb házi praktikákat! Csakúgy, mint a mosógép belsejében, vagy olyan helyiségben, falon ahol a ruha szárad (vagyis nagyon megnő a páratartalom).

Környezetbarát tisztítószer a penész ellen: szódabikarbóna, ecet , citromlé, teafaolaj. A legtöbb háztartásban fellelhető ecet (lehetőleg -os) és szódabikarbóna . Rossz levegő, pattogzó festék, potyogó, megrepedt vakolat, penészes fal, penészes ruha, penészes bútor. De sajnos csak pár napig, hétig számíthatunk a hatására. Ha a levegő páratartalma huzamos ideig magas a lakásban, komolyabb és átfogóbb megoldásokra van szükség. Szólj hozzá, mondd el tapasztalataidat vagy kérdezzél!


Az ecet egy rendkívül sokoldalú takarítószer, így a penész ellen is nyugodtan használhato ugyanis a penész és a baktériumok nagy részét elpusztítja. Ezért a penészes területet jól átmosnod nem csak ecetes vízzel érdemes, hanem akár tiszta ecettel is. Azután ne felejtsd el alaposan tiszta vízzel lemosni . Lássuk, mivel védekezhetünk ellene a legegyszerűbb, és egyben leghatásosabb. A desztillált fehér ecet szinte bármit letisztít (egy szükséges eszköz az otthonunk tisztán tartásához) beleértve a penészt is.


A Heinz cég, az egyik desztillált fehér ecetgyártó, azt állítja, hogy a tiszta ecet a baktériumok -át, a penész -át és a bacillusok -át pusztítja el. Penészeltávolítás ecettel. Egy liter felforralt vízhez kell hozzáadni deciliter százalékos ecetet , a keveréket pedig beletölteni egy flakonba, aminek lehetőleg van szórófeje. Lehet ez egy régi, már kiürült termék . Minden héten egyszer töröljük át vele a csempét, főleg, ott, ahol a káddal, mosdóval érintkezik!


A fürdőszobai penészesedést ecettel előzhetjük meg. Ha már korábban felütötte fejét a penész , lakásfelújításánál érdemes .

Nálunk is ez volt a helyet. Ha -nál többet mutat,már kapcsoljuk is befelé a gépet,picit hangos,de a levegőből . Hagyjuk hatni legalább órát majd egy nedves szivacs vagy rongy segítségével törüljük le. Szintén nagyon hatásos a teafa olaj. Erőteljes illatú, így kellemes lesz utána a környezet.


Igaz azonban, hogy árban kissé drágább, mint az ecet. Természetes penészölő szerek. Teafaolaj Ez a természetes illóolaj évezredek óta ismert gombaölő (és antibakteriális, antivirális) hatásáról az ausztrál bennszülöttek körében, . A fuga elszíneződését leggyakrabban vízkő vagy penész okozza – az ecet mindkettő ellen működik. Keverj össze fele-fele arányban -os ecetet és forró vizet, majd ebbe az oldatba mártogatva egy fogkefét, dörzsöld át a fugákat.


Ha a közök az utóbbi időben el lettek hanyagolva, akkor ecet és só . Ez a módszer eltünteti a penészt és a szappanmaradékokat a bolti tisztítószer árának töredékéért. Hozzávalók: 3gramm szódabikarbóna, fél csésze víz, evőkanál ecet , tiszta, félliteres, zárható szórófejes flakon. Keverd össze a hozzávalókat és öntsd át a tisztítószert a szórófejes flakonba, és .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések