Ökoházak fillérekből

Birkákkal nyírják a füvet, vályogból, nádból és szalmából épül a ház, olcsó a fűtés. Családok, amelyeket nem érint a válság, mert kivonulnak a világból, és boldogan élnek. Várak, titkos folyosók, rejtett helyiségek, s ehhez hasonlók mozgatták gyermekkorában Erdei Gyula fantáziáját.


A túrkevei fiatalember akkori fogadalmát betartva egyedül kezdett hozzá különleges formájú családi házának felépítéséhez. A munkálatok a tervek szerint haladnak, jövőre már beköltözés előtt áll . Legyen ön is a szerkesztőnk! Ha híreinkkel kapcsolatos felvételei vannak, vagy szeretné velünk megosztani saját fotóit, videóit, töltse fel azokat! A legjobb felvételek bekerülnek a híradóba és felkerülnek honlapunkra.


A feltöltéshez kattintson ide. Felhasználási feltételek. Mindezt pedig jóformán fillérekből megúszták, az övék a világ legolcsóbb családi háza. Bájos kis kert is tartozik hozzá.


Olyan, mint egy mesebeli erdei lak. Függetlenül attól, hogy ez egy igazi ökoház , a család nem mondott le a modern elektronikai eszközökről. Tévé és számítógép is üzemel a házban, . Egy kis kreativitás, néhány innovatív - mégis nagyon egyszerű ötlet, és máris megépülhet akár a Te családi házad is olcsóbban, mint egy használt autó. Ft csupán, vészhelyzet esetére tökéletes megoldás! Homokzsákokból építették fel az otthont!


A padlót narancshéjas biolakkal kezelték, a szennyvizet baktériumok dolgozzák fel, a falait pedig összedarált újságpapírral szigetelték. Az ökoház ráadásul nem. Amikor az ember egy nyaraló építésbe kez először kiszámolja, milyen mélyen kell a pénztárcájába nyúlnia.


A nagyságrend többnyire sok-sok millióra . Norvég építészek és kutatók együttműködéséből jött létre a ház, ami talán egy majdani szép jövő otthonainak prototípusa lehet. Norvégiában kutatóközpont működik, aminek az a dolga, hogy teljesen károsanyag kibocsátás-mentes házakat tervezzenek. A Snøhetta építészeivel együttműködve hozták össze . Az Everness fesztiválon azon megoldásokról beszél Sántha András amiknek a segítségével bárkinek lehet egy.


A csináld magad légkondi elkészítése fillérekből megvan, működtetése pedig teljesen ingyenes. A műanyag palackokból elkészíthető eszköz telepítését önkéntesek segítik, akik egyben meg is tanítják a helyieknek, hogyan tudják saját maguk elkészíteni és összeszerelni az áram nélkül működő . Földrengésbiztos „földzsák” ház fillérekből. Egy kis sóder alapnak, jó pár zsák föl egy élő tető, vakolás és hat hét alatt kész az energiatakarékos ökoház. Az ősi technológiát egy amerikai mérnök gondolta újra és egy teljesen amatőr is képes kivitelezni. Egy török írónő tette híressé az earthbag, azaz földzsák ház . A mostani ökoházak sajnos a mai napig egy tehetősebb, kiváltságos réteg „úri huncutságának” tűnnek az átlagember számára, akármennyire is van benne „ zöld”.


Nem egy hipp-hopp gyorsépítési módszer, amellyel fillérekből ugyanolyan színvonalú, azaz az elvárt összkomfortos ház építhető, mindezt úgy, hogy . Sokan beszélnek a címben is idézett állításról, miszerint az ökoházaké a jövő. Ki nem találkozott olyan poszttal a legnépszerűbb közösségi oldalon, amelyben vagy az ökoházak menő kivitelezése miatt áradoznak ismerősei, vagy pedig azért, mert kevesebbe kerül, mint gondolnánk. Ez a megoldás valóban . A búbos ökoház -projekt már elég régre nyúlik vissza, mostanra azonban elég valószínűnek tűnik, hogy megépül az első búbos ökoház Magyarországon! Korábban már részletesebben bemutattam az . Erről érdemes megkérdezni a szállodát.


Mindig használjátok a „nem kérem a törölköző és ágynemű csere” táblát. Ha mégis kicserélik, szóljatok a recepción, ezzel rengeteg felesleges vegyszer hulladékot, vizet, áramot takarítatok meg. Nagyon sok ökoház , ökofalu van világszerte érdemes felkeresni őket.


Mutatjuk, hogy utazz Franciaországba még idén akár néhány fillérből ! Bordeaux közelében egy kis kutatómunkával számos hasonló lakószobrot találhatunk még és mi lenne menőbb annál, minthogy egy ökoházban megszállva, hátizsákkal fedezzük fel a francia vidékeket, mindezt ráadásul ingyen? Pizza és hot dog egyben! Emlékszel még gyermekkorod legszebb. Anya vagyok, én nem lehetek beteg!


Tartósak, gazdaságosak és természetesek. A természetes alapanyagokból épített házak fenntartási és építési költségei.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések