Penész lemosása falról

Náluk is volt a falon egy szép vastag csíkban. Aztán eszembe jutott, hogy a penészölő lötyinek hipó szaga volt, így fogtam a tömény hipót és rákentem a falra ahol penészes volt. Cigiszagú lakást vegyek-e? A penészfoltoknak vége!


Penész nemcsak a falon vagy a csempén jelenhet meg, hanem a bútorokon is.

A bórax segítségével ezeket a foltokat könnyen eltávolíthatod: két pohár forró vizet keverj el fél pohár bóraxszal, és egy szivacs segítségével tisztítsd meg az oldattal a szövetet. Néhány órát érdemes hatni hagyni, csak ezután . Nálunk is ez volt a helyet. Ha -nál többet mutat,már kapcsoljuk is befelé a gépet,picit hangos,de a levegőből . A nyaralóban óriási területen volt penészfolt. Betöltöttem fél liter hipót egy spriccelős ablakmosó flakonba és rányomtam az egészet.


Semmi mást nem kellett csinálnom.

Egyébként a sokat ajnározott savó és . Egyre több lakótelepen élő szembesül vele, hogy az újonnan szigetelt épületben a fal vizesedni kez és megjelenik rajta a penészgomba. Tulajdonképpen arról van szó, hogy annyira masszív a szigetelőanyag, hogy semmi levegőt nem enged át, így a pára a falon csapódik le, ami penészedéshez vezet, . A leghatékonyabb módszer penész ellen - A legtisztább otthonban is felütheti a fejét a penész , ha a körülmények megfelelőek számára. Számolj le vele a következő módszerekkel!


Penész és algaeltávolító folyadék, mely új és korábban festett beton, vakolat, tégla felületek tisztítására szolgál. A lemosó növényi származék, szagtalan, hipó- és klórmentes, semmilyen kémiai maró hatása nincs. Egyik összetevője a didecyl -dimethyl-ammonium, így számos ismert baktérium ellen is hatásos, többek között . Sok régi csodaszer éli ma ismét reneszánszát, ilyen a szódabikarbóna is, amely nem csupán egészségvédelemre használható, hanem penészeltávolításra is. Azt jó tudni, hogy találsz ilyen szereket a kereskedelemben, de egyik sem garantált hosszútávon, ha a probléma forrását nem szünteted meg.


Vagyis, ne legyen táptalaja a penész kialakulásának. Ne alakulhasson ki többet páralecsapódás és nedves felület sehol sem a lakásban: falon , mennyezeten, . Nem hinném, hogy lenne olyan szerv, ami penészes fallal foglalkozna, de ha valaki tu írja ide, én is szeretném tudni. A teafaolaj hatékony, természetes gombaölő szer – az orvoslásban is használják – kiváló fegyver a penész ellen. Ezután a porrá vált penészt porszívózd fel a falról.


Bizonyára sokan találkoztak már a házban olykor szörnyű pusztítást végző penésszel.

Méregdrága vegyszerekkel kezeljük a penészt és mégis visszatér. Azért, mert nem tartunk be egy pár alapvető szabályt. Ahhoz, hogy végleg búcsút mondjunk szagos és nedves lakótársunktól nem árt tudni egy . Apró pettyekből álló több tenyérnyi foltok a falakon és a sarokban - ez minden háziasszony rémálma. A szerek bármelyikét ecsetelve, vagy hengerelve kell felhordani, szórásuk nem ajánlott. A művelet közben a falról lemálló részeket glettelni kell, majd azt is gombaölővel kezelve kell a fertőzéstől védetté tenni.


Ha nem régi a fal festése, akkor általában a penészlemosást követően azonnal kezdhetjük a penészgátló falfestést. Léteznek olyan esetek, amikor a téglafalon lévő vakolat morzsalékosodik, vagyis minden érintésre szétmálik, porlódik, darabosan alkotóelemeire esik. Penész eltávolítása, megszűntetése só, ecet, hypó, mész vagy akár sütőpor segítségével. Az aktualitások oldalán megtalálod a legjobb házi praktikákat!


A következő kezelések segítenek a penész eltávolításában, sőt amennyiben kipróbáljuk a felületen eredményt is érhetünk el velük. A következőkben végig tekintjük azokat a házi praktikákat, melyek segítenek eltávolítani a penészt a falról. A színtelen, szúrós szagú ammónia jól oldódik a vízben, és ezért kiváló alapanyaga a . Ha magad akarsz elbánni a problémával, először a penész forrását kell felderítened. Penész nem nő nedvesség nélkül, így fontos, hogy az összes nedvességforrást eltávolítsd a közelből. Nedvesség forrása lehet például egy megrepedt vezeték a falban , papír és textil, ami magába szívja a nedvességet, és a penész.


A páralecsapódások azonban a penészmentes időszakban is megmaradnak, folyamatosan áztatva a falakat, bútorokat és a padló burkolatot, valamint a falra kent vagy fújt penészölő anyagokat is lemossák , hígítják. Ugyanakkor azzal, hogy a penészt eltüntettük, nem szüntettük meg a mérgező, allergén anyagok jelenlétét a .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések