Gipszkarton felragasztása

TYTAN BOND - Hogyan használjuk giszkarton falak beépítéséhez - Duration: 1: 49. Teherbíró, sík falakon, amilyenek a panellakások betonfelületei, különösen helytakarékos kialakítási módszerként kínálkozik a gipszkarton lapok közvetlen felragasztása pl. Ezáltal a felhasznált lapok vastagságától függően csak . A felragasztott gipszkarton vakolat hézagainak kitöltéséthez csak a ragasztógipsz teljes megkötése után foghatunk hozzá.


A kötés ideje 2-nap és a gipsz száradásához szükséges légmozgást az alátétekkel létrehozott rések biztosítják. Mivel a lemezek között hézagok vannak, ezeket először megfelelő .

Azt hallottam ,hogy bepenészedne alatta a fal. Nagyon egyenetlen a fal és iszonyú munka és pénz lenne újravakolni ezért gondolnánk a gipszkartonra. A gipszkarton felragasztása csak oldal falra javasolt, mennyezetre nem.


Gipszkartont csak szerelt gipszkarton álmennyezetként tud készíteni. Nálam az a megoldás vált be, hogy a ragasztás után (mikor már megkötött a ragasztógipsz) táblánként db tiplivel odafogattam a falban a téglához. Ha netán elengedne a vakolat, akkor is fogja a tipli és nem fog ledőlni a gipszkarton.


Ilyenkor a ragasztógipsz mint egy távtartó fogja tartani függőben a . Keress kérdéseket hasonló témákban: gipszkarton , építkezés, ragasztás , ház, felújítás . Belső térben,alacsony páratartalmú helyiségekben.

A vakolat vastagságához igazodva válasszuk ki a megfelelő vastagságú gipszkartont , mégpedig arra is gondolva, hogy a ragasztógipsznek is maradjon hely a lap alatt. A táblát szabjuk a megfelelő méretű darabokra és alakra, majd a portalanított falra nagy felületeken kenjünk ragasztógipsz foltokat. A repedezés ellen van a bandázsszalag (v. üveghálós szalag néven lehet kapni sok helyen), ezt kell felragasztani az illesztésekhez és erre kell ráglettelni. Ennek is kell egy pár nap száradási idő, . Felhasználási területek: Belső munkálatokra, gipszkarton lapok ragasztása.


Hordozó felület elökészítése: Tiszta, zsír, por és más szennyeződés mentes felületre hordjuk. Méretre vágott lapok esetén a fugát V formában mélyitjük, a lapok ferdére vágása álltal. Felhordási módszer: Felhasznált eszközök: . Könnyű illetve nehéz tárgyak szakszerű felszerelése gipszkarton falra. Impregnált gipszkarton estében az ADESILEX Pés ADESILEX Pragasztó habarcsot javasoljuk.


Amennyiben nem impregnált gipszkarton lemezeket használunk, a lemezeket a felragasztás előtt PRIMER G és víz : arányú keverékével kell alapozni. A kellően sík alapfelületre vékony KERAFLEX ragasztó réteg . Egyenetlen fal újravakolása gipszkarton lapokkal. A falak újra vakolása elsősorban a régebben épült lakásokban merülhet fel.


Ezeknél ugyanis gyakran előfordul, hogy a fal annyira egyenetlen, hogy már bántja a szemét. Ezt a hepehupás felületet tudja simává alakítani a falra felragasztott gipszkarton. Vágási szélek kiigazítása. A kézzel vágott giszkarton táblák szélei meglehetősen egyenetlenek.


A hézagolószalag felragasztása előtt nyesegesse le a szakadozott , rojtos szélű papírbevonatot, és csak ezután glettelje ki a tábla felületét.

Szerkesztőségünk is egy ablakbeépítés kapcsán találkozott vele először. Az ablakot beépítő mesteremberek csemperagasztót ajánlottak, mint kitöltő és rögzítő anyagot. Meglepetten hallgattuk .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések