Festék bútorra

Aztán megint portalanítás következik és végre, végre el lehet kezdeni színre festeni a bútort. Fontos, hogy amit csak lehet, vízszintes helyzetbe téve fessünk. Tegyünk a bútordarabok alá deszkákat, léceket, hogy a fektetett lapok alá se folyjon be a festék. Hogy mivel festetek, az rajtatok múlik, elég sok cég . Laminált bútor festése.


Mielőtt bármit is írok Annie Sloan festékéről, szeretném, ha tudnátok, hogy minden előzetes ijesztgetés ellenére, ha nagyon akartok, tudtok laminált bútort festeni.

Nem vagyok asztalos, nem vagyok profi szakember, soha életemben nem mertem volna nekiállni átfesteni egy egész konyhabútort egészen addig, amíg meg nem ismerkedtem az Annie Sloan chalk paint festékkel. Külföldi oldalakon és videómegosztó csatoránkon láttam először, hogy ezzel a festékkel. Először távolíts el minden gombot és fogantyút, és kissé csiszold meg a felületet közepesen durva csiszolópapírral. Ez segít majd a festék megtapadásában. Töröld le egy nedves ronggyal, és hagyd megszáradni!


Az alapozó elsősorban használati tárgyaknál indokolt, hiszen ennek köszönhetően tapad meg jól a festék a bútoron , így lesz a bútor a használat során is időtálló. A bútorok újjávarázsolásához a Dekor Paint Soft (dekorfesték) egy . Emlékeztek, nemrég meséltem, hogy bloggertalálkozón jártam a Pentart termékek bázisán. Kaptam néhány fantasztikus festéket is kipróbálásra.

Közülük számomra a legérdekesebb, legcsábítóbb a Dekor Paint Soft névre keresztelt újdonság. Ez a magyar fejlesztésű csodafesték mindenféle felületre . Ebben a bejegyzésben egy lomizott fekete tömegbútor átalakulásán keresztül fogom bemutatni a laminált bútorok átfestését lépésről lépésre! Szükséges eszközök: - tálka (lapos) - lakkozó . Elég egy jó ötlet, egy pici barkácstudás és festék , s már neki is állhatunk! Az eredti, szögletes asztallap, új kör alakú fedést kapott, így nem csak több helyünk lett a pakolásra, hanem maga a bútor karaketere is merőben más lett.


Ha hasonló tervben gondolkodtok, ilyen régebbi bútordarabok esetében ajánlott . Milyen festéket válasszunk? Festéshez szinte bármilyen festéktípus jó: akril, tempera, vízbázisú vagy oldószeres zománcfesték, krétafesték, kazein festék , vízfesték, diszperziós vagy latexes festék. Házilag is keverhetünk bútorfestéshez festéket.


Krisztina krétafestéket használ a leggyakrabban, amit maga . Hogyan varázsoljuk újjá bútorainkat gyorsan, szépen, egyszerűen a Tikkurila festékeivel. A krétafesték után kipróbálok egy másik megoldást, amikor simán latexszel festek. Ennek nem lesz olyan rusztikus a felülete, ez egy simább, finomabb réteget képez.


Amiket én láttam, inkább sima felületű bútorokat festenek így, lamináltat, bútorlapos szekrényeket stb. A tejfesték legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy rugalmasan alkalmazkodik az igényeidhez, mintha többféle festéket csomagoltunk volna egybe. Saját maga alapozófestékeként működik: az első réteget kenheted egyből a bútorra , előkészítés nélkül, tisztítás után. Az Old Fashioned Milk Paint csodaszép, sima és selyemfényű .

Bútorok : éjjeliszekrény, szék, kisasztal, komó polc, ágyvég, íróasztal, stb. A lenti fotón látjátok, hogy pl. Dísztárgyak: képkeret, gyertyatartó, tortatál, állólámpatalp,. A használati tárgyak sokkal nagyobb . A hagyományos festékek azonban nem erről szólnak. Egy asztalosműhelyben szigorúan zárt térben, minden por kizárásával, hosszas előkészülettel ráfújják a festéket a bútorokra , úgy, hogy nehogy véletlenül látszódjon egy ecsetvonás is.


Ez egy bonyolult és precíz folyamat – többnyire az asztalosok sem szeretik a . Visszacsiszolható, kíváló minőségű vízbázisú festék - méretben és több mint színben! Sanyimester nevű felhasználó válasza: Először Trinát alapozó (fára), utána glettelni, csiszolni, és mehet rá a festék. Viszont, ha sima forgácslap, akkor az élét több sorral kell glettelni. A válaszíró -ban hasznos válaszokat ad.


Csiszolás Szedd szét a bútort , amennyire csak tudod. Posts about bútorfestés written by renovaturamuhely.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések