Fal javítása gipsszel

SÉRÜLT FAL JAVÍTÁSA , GIPSZELÉSE , GLETTELÉSE HÁZILAG. Szegek kihúzása után, bútorok szállítása során, egy nagyobb szoba átrendezésnél könnyen előfordulhat, hogy a falunk megsérül. Szakembert találni ennek javítására szinte lehetetlenséggel egyenlő, egy kis idő és pénz ráfordítással viszont . SÉRÜLT GIPSZKARTON FAL JAVÍTÁSA , GLETTELÉSE HÁZILAG.


Miután a szerelő dobozt eltávolítottuk a nyílásból, hozzá láthatunk a lyuk visszajavításához. Malteros javítás , majd vizes ecsettel simítás. Ha repedések vagy kisebb-nagyobb lyukak tarkítják a falat , nem kell azonnal kőművest hívnod. Belső javításokhoz a vízalapú ajánlott, amit nedves kézzel vagy késsel tudsz szétteríteni. A lyuk méretétől függően gipszelheted modellgipsszel is.


Ha ezt egy nagyobb képpel nem lehet eltakarni egy kissé hígított eredeti falfestékkel áthengerelve, a szélek óvatos visszamosásával szinte teljesen eltüntethető. A felesleges képakasztók helyei pedig egy kis gipsszel , vagy glett anyaggal kitöltve, majd a foltok óvatos átfestésével tüntethetők el. Először is azt kell megvizsgálni, hogy milyen jellegű falhibákat kell kijavítanunk. Ha csapán néhány repedést, lyukat kell eltüntetni, ezekkel könnyen elbánhatunk, csupán kevés felületkiegyenlítő gipszre és spatulyára lesz szükségünk.


Ha viszont a fal jelentősebb egyenetlenségeit is ki szeretnénk javítani, . A falak olykor megrepednek, ez nem túl esztétikus látvány, de hézagerősítő anyaggal könnyedén megoldható a repedés javítása , és még csak szakembert sem kell hívnunk. A nagyobb repedésekkel is . Vegyél modell gipszet , vagy glettelő gipszet , keverj össze egy adagot egy kis vízzel, majd a masszát kend a lyukba. Száradás után csiszold át, majd falfestékkel kend le.


De mit csinálsz a maradék gipsszel , hiszen egy lyuk eltüntetéséhez alig evőkanálnyi . A lyukak javítása előtt érdemes azok belsejét kicsit megnedvesíteni - így könnyebben tapad meg a glettanyag és száradás közben sem reped ki. Fal glettelés, javítás. Vissza az oldal elejére.


Nemcsak a hagyományos gipsz alapú glettet, hanem a hagyományos diszperzitet sem ajánlják meszelt falra. Beltéri falhibák javítása egyszerűen. Az effekthengerekkel felvitt effektfestékek kiválóan takarnak, és segítségükkel a fal egyenetlenségeit láthatatlanná tehetjük. A megtisztított részeken előbukkannak a fal kisebb-nagyobb repedései, amiket ki kell foltoznunk.


A falat a javítás előtt . A kisebb hézagok eltüntetéséhez elég a sűrűre kevert glett. A mélyebb lyukakat előbb javítógipsszel (pl modellgipsz ) ki kell tölteni. Ha a helyiség páratartalma magas, akkor keverjünk habarcsot cementből és homokból.


Vágjuk ki, egészen a tartószerkezetig. Ha nagyobb lyukat, sérülést kell javítani gipszkarton falon vagy mennyezeten, akkor lapfűrésszel ki kell vágni . A vályogból, földből készült házak legsérülékenyebb szerkezete a fal. Károsodása, romlása nem csak esztétikai hibát okoz, de megfelelő odafigyelés, karbantartás, javítás nélkül az épület teljes tönkremeneteléhez vezet. A régi korok emberei mindennapi életüket a vályogházak falai között töltve folyamatosan őrizték a . A vakolt lécezés viszont vastagabb, így a falécekbe nehezen . Ezt kisebb hibáknál glett-tel, nagyobbaknál gipsszel szokás elvégezni.


Ha ezek elérik vagy meghaladják a fal felületének -át, akkor a javítás feláras lesz. Kis loggia glettelése, festése. Sima fehér kültéri festékkel. Különösen vályogházak javítására alkalmas, de tégla és vegyes falazat javítására is jó. Ha van a falon cementes vakolat, azt teljesen le kell verni, régi.


Nem szabad gipszes glettet rákenni. Szerencsére itt nem kellett a vakolat megsértésétől tartaniuk, hiszen a falak betonból voltak. Viszont így meg a falfelületek durvák, ragyásak voltak, amit csak gipsz glettes besimítással tehettek falfestésre alkalmassá.


Némileg feltakarítottak, a fóliáról feltörölték a koszt, hogy elkerüljék a piszok széthordását a . Az így készült falakat már nem feltétlen szükséges glettelni, - mint például a STYRO-BOND 6-mm egyrétegű gipszes vakolat esetében- végső felület száradás után festhető, tapétázható. Ezen kívül a gipsszel vakolt helyiségek egészségesebb és kellemesebb klímát biztosítanak. Festés javítás … Mit tegyünk, ha nem szeretnénk az egész szobát kifesteni és csak kisebb javításokat szeretnénk alkalmazni a fal sérülései miatt?


A glettelés talán célravezetőbb, hiszen ezzel a megoldással egyszerűbben, gyorsabban és szebben lehet dolgozni, mint a gipsszel. A gipszes vakolat további előnyei közé .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések