Penészgomba hatása a szervezetre

Nagyszerű körülményeket teremt a penésznek, hogy a téli hónapokban a kinti hideg és a benti fűtés miatt sok lakásban megnő a páratartalom, a levegő pedig nyirkos lesz. Milyen hatásai lehetnek ennek az egészségünkre? Sokan csak időnként törlik le vegyszeres szivaccsal, pedig a makacs penész komoly egészségügyi gondokat is okozhat. A penész hatása az egészségre.


A gombákkal szemben sehol nem lehetünk biztonságban.

A szakemberek szerint több mint százféle olyan kórokozó, patogén gomba van, mely az emberi szervezetben hosszú ideig élősködhet. A falon megjelenő aspergillus niger azaz a fekete penész , vagy a többi aspergillus gombafaj is . A legfőbb táptalajt számukra a szobákba teregetett ruha jelenti, de egy kis odafigyeléssel megelőzhető, hogy ,,megegyen bennünket a penész. Amilyen könnyen megtelepedik, épp olyan nehéz megszabadulni a lakás falain tanyát verő penésztől. Az Annals of Allergy, Asthma and Immunology folyóiratban közölt kutatásban a University of Cincinnati orvosai is kimutatták, hogy a magas páratartalmú lakásokban a penészgomba hatására nőtt a gyermekek körében a . A legismertebb, a leggyakoribb és a legártalmasabb a Candida albicans, amely az egész szervezetet megtámadhatja.


A mikrobiológusok és gombaszakértők eddig fajtáját fedezték fel az emberi szervezetben.

A nyugati ipari nemzetek lakosságának . A spórák, és micéliumok irritáló és allergiát kiváltó hatása miatt a következő tünetek léphetnek fel:. Bizonyos penészgombák mikotoxinnak nevezett mérgező anyagokat termelnek. A mikotoxinok másodlagos anyagcseretermékek, amelyek a növényi és állati sejtekre, az emberre toxikusak.


Nagyon hatékony mérgek, igen kis koncentrációban hatnak és a kis dózisok hatása összegeződhet a szervezetben. A mindezek hatására megjelenő penészgombák rendkívül gyorsan szaporodnak, egyes típusaik pedig mérgező anyagokat is tartalmazhatnak. Ha ezek a mikotoxinok a légtérből a légutakba kerülnek, irritálhatják az orr nyálkahártyáját, emellett kötőhártya-gyulladást, bőrgyulladást, asztmás, illetve felső . Ilyen durva tüneteket okozhat, ha penész van a lakásban: ezt teheted ellene! Míg vannak olyan élelmiszerek, például egyes speciális sajtok, melyek elkészítési folyamata során kiemelt szerepet kap a penész , ez nemespenész ,. A májra és a vesére nézve is negatív hatással vannak, sőt, léteznek olyan vélemények is, melyek szerint akár rákos megbetegedésekhez is vezethetnek.


A szerkezetekbe bejutó kondenzvíz hatására sókivirágzás (salétromosodás) jelenik meg a falon, leválik a tapéta, fekete penészfoltok , vagy hólyagok jelennek meg a falon, a mennyezeten és a sarkokban. A nemespenész egészséges, mivel rengeteg B-vitamint tartalmaz, a penész klasszikus formája viszont rontja az élelmiszerek ízét, és jelentős egészségkárosító hatása is van. A fekete penész egészségkárosító hatása nagyon komoly és veszélyes is lehet. Ez attól függ, hogy mennyit lélegeztünk be a penész spóráiból.


Többféle tünet is jelentkezhet, mint a krónikus fáradság, fejfájás, szem- ill.

Súlyos esetben émelygés, hányinger, . Az élesztőgombák a penészgombákhoz tartoznak. Közülük a legismertebb, leggyakoribb és legkárosabb a Candida albicans, amely az egész szervezetet károsíthatja. Kérjen most ingyenes épületdiagnosztikai vizsgálatot!


A szigetelés nélkül, a falazatban felfelé törekvő víz, a talajból oldott ásványi sókat (salétromsókat) szállít fölfelé. A sütés csak legyengíti őket, így kevésbé ártalmasak, de már egy nap alatt is képesek regenerálódni, ez pedig jelentős veszélyt jelenthet szervezetünkre. Az egyik legnagyobb károkat .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések