Nemesvakolat tisztítása

Műgyantás vakolat teherbíró Tisztítás vízzel, erős szennyezettség esetén enyhén mosószeres vízzel berendezéssel. Szükség esetén átfesthető. Quarzolite Pittura 2-rétegben.


Szilikát vakolat teherbíró Enyhe szennyezettség esetén tisztítás vizes berendezéssel. Egyéb esetben átfestés. Silexcolor Pittura 2- rétegben. Nagyobb szennyezettség esetén mosószeres vizet is használhatunk. A hatást növelhetjük, magasnyomású mosóval is.


Végül erősen át kell sikálni. Minél erősebb a sikáló hatás, annál gyorsabban oldódnak a szennyeződések. Makacs szennyeződéseknél a tisztítást többször ismételjük meg. Nagynyomású tisztítókészülékeknél ugyanígy hozzákeverhetjük a tisztítószert a mosóvízhez.


A tisztítási munkák befejezése után folyóvízzel . Ezért ajánlott az épület homlokzatának rendszeres karbantartása, illetve két- három évenkénti tisztítása , amellyel nagyban meggátolható a felület olyan mértékű elszennyeződése, ami egyre jelentősebb esztétikai. Azonban a vakolat meglévő strukturális hibái, illetve a hajszálrepedések átfestéssel csak mérsékelhetők. Az algák és gombák főleg a tartósan párás, nedves környezetben telepednek meg a vakolat felületén és károsítják azt.


A homlokzati vakolat felületén jelentkező mészkivirágzás szintén megbontja az egységes homlokzati képet. A homlokzat rendszeres Weber E7homlokzattisztítóval történő lemosásával az eredeti színek . Magyarországon jellemzően megtalálhatóak a vakolt homlokzatok, a vakolat nélküliek, amelyek kővel, fával, vagy téglával (sima, mázas, égetett) borítottak, illetve az üveg (üveg fém kombinációjú) homlokzatok. Ezek közül is leggyakoribbak hazánkban () a hagyományos vakolt homlokzatok. A vakolatokon belül vannak . A különböző környezeti behatások miatt a homlokzatok idővel elveszítik eredeti “fényüket”. A pára, nedvesség és a levegőben lebegő por és korom különösen rossz hatással van a felületre, a homlokzat . A leghatékonyabb megoldások közé tartoznak a nagynyomású mosóberendezésekkel való tisztítás.


Gőzborotvával is próbálkozhatunk. Ezen berendezések alkalmazásával azonban nem árt vigyáznunk, mert a magasnyomású vízsugár könnyen megtalálja magának a kisebb repedéseket, és könnyen . Utólagos homlokzati hőszigetelés a Baumit hőszigetelő rendszereivel - Duration: 14:41. A Homlokzat Kft tevékenységei: homlokzati felületek tisztítása , homlokzatszórás, homlokzat felújítás, homokszórás, kőtisztítás, Graffiti eltávolítás és védelem,.


Nemesvakolat - Gyakori kérdések a témában. Klinker tisztító kg AC Klinkerreiniger. Cementfátyol, mészkivirágzás, fugázóhabarcs maradékok eltávolítására szolgál tégla-, klinker- és kerámiaburkolatú felületeken. Kristályos, töménysége beállítható.


Ha feltártuk az okot, és meg is szüntettük, akkor a tisztítás következik. Ha megfelelő állapotú, kellően szilárd a vakolat , akkor vízsugaras, esetleg nagy nyomású súrló fecskendezéses eljárással szinte valamennyi gomba, alga, moszat, zuzmó, moha eltávolítható. A szükséges száradást követően a választott festéknek, vagy . Hasonlóan készíthető el a szórt kőporos vakolat is, csak ennél egy speciálisan e célra készült szerkezettel, a kőporszóró – azaz racsetta – lamellás betéte.


A homlokzaton megjelenô repedéseket Ceresit FT 1flextec tömítôvel kell kitölteni közvetlenül a homlokzat alapos tisztítása után. Ez egy egykomponensű speciális tömítôanyag, amely finom töltôanyag frakciókat tartalmaz. Ezért száradás után a vakolat felületkiképzéséhez hasonlít. A Ceresit FT 1flextec kiváló tapadást . A környezeti hatásoktól sajnos minden színező idővel világosodik szín fakulását többek közt a pigment minősége, a vakolat összetétele, UVA, UVB sugárzás ereje, beesési szöge, kivitelezés folyamata, stb.


A szerszámokat és eszközöket minden hosszabb munkaszünet előtt, munka közben vízzel le kell tisztítani. Sakret AR Algatisztító liter. Nagy hatásfokú tisztító - és fertőtlenítőszer koncentrátum, falra és aljzatra, kül- és beltérben, kézi feldolgozhatóságú, időjárás- és fagyálló, gombával, algával, mohával terhelt falfelületek tisztítására , gombásodás és algásodás megelőzésére, elsősorban ásványi alapokra, foszfát és klórmentes.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések