Elektromos vezetékek cseréje

Az elektromos hálózat élettartama átlagosan év. Ennyi idő alatt a szabványok, igények oly mértékben változnak, hogy a csere indokolt. Amennyiben a lakás vezetékeit védőcsőbe húzták, úgy a vezetékek cseréje többnyire megoldható a régi csőbe húzott, új rézvezetékkel.


Amennyiben az elektromos vezetékek elavultak, vagy esetleg már életveszélyessé váltak, ki kell őket cserélni. Ahhoz hogy az elektromos vezetékek bekötése, cseréje , úgy egyáltalán a villanyszerelő munka mibenléte világos legyen számunkra, érdemes ismernünk, hogyan is vannak elhelyezve az elektromos vezetékek.

Ma Magyarországon a fogyasztókat célszerűen csoportosítják és külön áramkörökbe kapcsolják. Mennyibe kerülne nagyjából egy kb négyzetméteres téglalakás régi, elavult elektromos vezetékeinek kicserélése, áthúzása? A panellakások villanyszerelését két különböző technológiával végezzük, . Amióta ismerjük és használjuk az elektromosságot , egyre több és egyre jobb gépeket gyártunk, hogy megkönnyítsük az életünket. A régi, elavult vagy veszélyessé vált villanyvezetékek cseréje hatalmas munka, főleg panellakásokban.


Mivel ez rengeteg fúrással, faragással és . Régi elektromos vezetékek cseréje.

Hogyan épül fel házunk elektromos hálózata és hogyan találhatjuk meg a hibákat? Néhány hasznos tanács az otthoni elektromos hibák elkerülésének érdekében. Sajnos ma Magyarországon a lakásokban található villamoshálózatok nagy része elavult, korszerűtlen alumínium vezetékekkel van szerelve. Nem is az alumínium vezeték a legnagyobb gond a villamoshálózat esetében.


Erről szól ez a bejegyzés. A modern kor vívmányai sokkal nagyobb áramfelvételt . A villanyszerelés felújítás, a régi lakások elektromos vezetékek áthúzása is szóba jöhet, amennyiben a vezetékek csőben futnak, ilyenkor a lakás elektromos vezetékeit cseréljük ki áthúzva a már meglévő csőrendsezrbe. Ahol az elosztó elhelyezkedik, ott lehetséges plusz cső elhelyezése, a plusz áramkörök kialakítása . A régi lakások elektromos hálózat rendszere, az esetek nagy részében a vezeték áthúzás megoldás lehet az öreg vezetékek kicserélésére. Falkábel esetén is megoldható a csere , illetve új horonyba lehet falkábelt elhelyezni, ami viszont réz vezetékből van, és teljesen a terhelés szerint szétosztva lehet . EPH kiépítés illetve igazolás. Villanyhálózat felújítása.


Mikor okos döntés, és mikor elengedhetetlen az elektromos hálózat felújítása? A kapcsolók és konnektorok cseréje nem jelent hálózat felújítást, bármennyire is szépek. A vezetékek cseréje azonban sürgősen esedékes, mert az alumíniumvezetékek , pláne, ha már ennyi idősek, nem biztonságosak. A panelek elektromos hálózata pedig egyáltalán nem is látszik rendben lévőnek, tény, hogy rossz, veszélyes és csak egyre romlik az alumínium és az elavult technika miatt, .

Mert mint említettem, a régi öreg elektromos hálózat még akkor is ha szakszerűen szerelték ezeréve, akkor is porla elfára de ha még rátesszük a. A fentiek alapján mindenkinek azt javaslom hogy ne sajnálja az áthuzalozás, átvezetékelés, konnektorcsere stb árát, ne azon a kb 1ezres áron múljon az élete munkája . Köztudott, hogy a lakóépületek elavult terv még mindig használják alumínium vezetékeket karmester, ami komoly veszélyt szempontjából jelentősen megnövekedett terhelés és sürgősen frissítése. Következésképpen, a csere elektromos vezetékek a lakásban kell tekinteni, mint egy előfeltétele annak, hogy a túlmelegedés . Elavult villanyszerelés teljes és részleges felújítása, vezeték áthúzás. Ez a megállapítás különösen igaz a panellakásokra.


Biztosítéktábla, kismegszakítók, dugaljak, lámpatestek cseréje. Igen, a villamos vezetékek cseréje nem olcsó játék! Nekem sem az volt, sajnos!


Jut eszembe persze, hogy a vezetékek cseréje után, villanykapcsolókat is kellett vennem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések