Panelházak szigetelése

FMH - Nem pánikot akar kelteni, csak a panelszigetelés esetleges veszélyeire hívta fel a figyelmet Tóth György, aki szabadalommal is rendelkezik a panelházak külső kérgének megerősítésre. Ami feltűnt, hogy ha csak a szigetelendő felületet nézzük a családi házak szigetelésére adott árajánlatok kb. Panellakás homlokzati hőszigetelése.


Hőszigetelő tevékenységünket természetesen nem csak családi házaknál, hanem társasházaknál, vagy éppen panellakásoknál is alkalmazni szoktuk. Amennyiben összeül a lakógyűlés és úgy dönt, hogy összefogva hőszigeteltetik a homlokzatot , mi szívesen . Az energiahatékonyság tekintetében az úgynevezett iparosított technológiával létesített épületek, azaz a panelházak vannak az egyik legrosszabb helyzetben.

Ezeknél az épületeknél számos olyan műszaki és anyagi probléma merül fel, amelyek nagyban megnehezítik a szigetelési munkálatok . Amennyiben ugyanis az épület alapja tovább ázik, az a homlokzat szigetelését is gyakorlatilag megkérdőjelezheti. Panelházak esetében a lábazat szigetelésének elmaradása azt eredményezheti, hogy az alsó födém hőhidas lesz, így hiába szigetelik le a homlokzatot, az alsó szinten lakók tovább fognak . A magyarországi panelházak nagyobb részt szovjet, kisebb százalékban pedig dán házgyári mintára készültek. A rendszer kialakulása idején a panelok még nem voltak réteges felépítésűek. Főleg a gázszámlák fizetésének idején kerül elő sokszor a szigetelés kérdése.


Hazánkban a panelépületekben még több mint 3ezer lakás nincs hőszigetelve, a családi házak között pedig több mint millió . Panelhézag szigetelés fontos mert a beázásokat így el lehet kerülni és a velejáró penészedést, ami a penész fajtától függően káros az egészségre. Nálunk igaz támogatással ( emeletes lépcsőházas összesen lakás) 3ezerért csinálták meg ,de ebbe benne volt az ablak is.

A szomszéd házat ( emeletes lépcsőházas összesen lakás) tavaj csinálták támogatás nélkül, minden önköltségen és nekik 8ezer -1 . A Panelplusz program alapján nyertünk munkát egy társasháznál, mivel ez biztos munkát és n. Miért minket válasszon, ha panel hőszigetelésről van szó? A panelházak hőszigetelése nem egyszerű feladat. A rosszul tervezett hőszigetelés akadályozhatja az épület szellőzését, penészesedéshez, párásodáshoz vezethet.


Az általunk alkalmazott hőszigetelési technika azonban rendkívül precíz kivitelezést tesz lehetővé, . A panel épületek teljes hôszigetelésekor a következô részfeladatok merülnek fel: 1. Falfelületek hôszigetelése b. Nyílászárók hôszigetelése vagy cseréje. Alsó födémszerkezetek szigetelése. Lapostetô szigetelése (hô- és vízszigetelés) b. Panelházak vizsgálatánál kimutatták, hogy utólagos hőszigetelés alkalmazásával kb. Más típusú épületeknél a hőhidak vesztesége kevésbé jelentős.


Egy panelház tartó- szerkezete akár évig is használható, a másodlagos és harmadlagos szerkezetek azonban, mint például a hőszigetelés, napjainkra már felújításra szorulnak. Az utólagos szigetelés másik hatása a rövidebbé váló . Kevesen tudják, hogy a házgyári panelek és a paneles épületek rossz hőszigetelése elsősorban nem tervezési, hanem kivitelezési és gyártási . A hagyományos rásütős bitumenes lemez szigetelésnél egy 100mfelületen 1és 1fm bitumenes hegesztés található. Az előbbi három munkafolyamatot (attika fal, szellőzők és a sarkok) nem lehet tökéletes biztonsággal . Sok szempontból szabálytalan volt annak a panelháznak a hőszigetelése , amelyik augusztusban égett le Miskolcon - állapította meg a tűzeset után elvégzett szakértői vizsgálat.

A tűzoltók már korábban jelezték, hogy szerintük a tűz gyors terjedését a panelház gyorsan kigyulladó szigetelése is segíthette. Sopron Juharfa utca 16.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések