Osb lap kültéri festése

Nélkülözhetetlen kiküszöbölni ezt . A héten kezdtem bele a garázs tisztasági festésébe (éves és nagy valószínűséggel az eredeti fehér festék ékesítette). Az állófalakkal könnyen boldogultam (nem vagyok szakember) és Inntaler beltéri diszperziós . Mindig figyeljünk azonban arra, hogy olyan lapot vásároljunk, amely a céljainkra megfelel, létezik ugyanis kül- és beltéri változat is. Kültéren szintén megfelelő lehet a lakkbenzines festék.

Amire minden esetben figyelni kell, hiszen kültéri munkáról van szó, hogy a felület bevonása előtt alaposan le kell azt tisztítani, . Eddig én is kézzel lábbal tiltakoztam, hogy osb -vel burkoljunk. De mot viszont láttam szép kerítést belőle, természetesen a festés , ( festék ) ami hogy úgy mondjam dobott rajta, csak arra lennék kíváncsi, hogy 5-(10) év múlva mennyire . Viszont az időjárás viszontagságait nem mindegyik lemez viselte jól és némelyik lap (2-db a kb.20-ból)felpúposodott vagyis cserélni kell. OSB LAPOK FESTÉSE , VAKOLÁSA, RAGASZTÁSA. UV-álló is a lakk, nem ajánlatos kültéri , erősen napsütötte helyeken alkalmazni.


Az OSB 3-as faháncslapot lefestheti bármilyen fára ajánlott festékkel vagy lakkal.

A jobb eredmény érdekében a felületet először alapozóval vagy fedőlakkal kenje le festés előtt. Külső használat esetén a legjobb megoldás egy jó minőségű külső használtra való fa festék (alapozó és fedő réteg) ajánlott, kövesse a festék. Egy OSB-lapokkal borított fémvázas garázs víz és nap elleni védelmét szeretném megoldani. Az OSB - lapok éve lettek felerősítve, először színtelen ( csónak-) lakkal lettek kezelve, ezt év után kikezdte a nap, utána többször lefestettem vízbázisú diszperziós falfestékkel, ami a naptól egész jól . További találatok a(z) forum.


Tárolt változat Hasonló Alapozás: a tapadást elősegítő közbenső réteg kialakítására alkalmas, ahol az egymással nem harmonizáló felületek és festékek erős kapcsolata szükséges. Olajfestékekre , enyves festékekre , önterülő aljzatkiegyenlítők, OSB , CK lapok , gipszes felületek, cementkötésű kerámialap ragasztók alá. A következő festékréteg.


Az oldallapok magasságához még hozzáadódik a tető belmagassága). Természetesen mindenféle kültéri , fára megfelelő festék szóba jöhet. Nyár végén ezeket le is értékelik, érdemes ilyenkor megvenni.


Kültéri alkalmazása esetén mindenképpen színezettet használjunk, hogy fényvédő festékanyagával védelmet nyújtson az UV sugarak ellen is. Van oldószeres és vízalapú vékonylazúr is. Előzetesen kezeljük a fát favédőszerrel ( alapózó), amiben gomba és kékpenész elleni adalék van. Tipp: a festést egy év múlva újra meg .

Egy Okker nevű Veszprémi festékbolttal beszéltem. A szomszéd osb kerítésén évek óta bírja a homlokzat festék és még nem pattogzott le. A masik kerdesem hogy vizallo OSB - lapot lehet-e festeni valamivel?


Sajnos ezen a téren is (mint a kültéri fakezelés területén) saját káromon kellett megtanulnom, hogy mivel lehet dolgozni. A burkolás olyan felületen történik, ahol a felület különböző. A festékedtől függ, kell-e alapozó vagy sem. A glett hosszú távon nem biztos hogy bírja a fa pára miatti mozgását.


A rusztikus felület sok kivitelezési hibát eltakarhat ha nem vagy gyakorlott a festésben. Milyen kence vagy alapozó kell alá? Az a helyzet, hogy egy raktárépületet apám évvel ezel?


PAF lemezzel ( préselt papír ha jól tudom) borított be, mert ez tünt a legolcsóbbnak. OSB lapot lehet zománcfestékkel festeni ?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések