Penészes fal ellen házilag

Pillanatok alatt, ráadásul vegyszer nélkül, a környezet kímélésével szabadulhatsz meg a kellemetlen penészfoltok ellen. A falat könnyedén, gyorsan megtisztíthatod. Mutatjuk, hogyan csináld. Vedd fel a harcot a penészes falak ellen ! Szerencsére léteznek egyszerű és pénztárcakímélő megoldások is, amelyekkel megelőzheted a bajt!


Penész elleni ecetes házi szer: így keverd ki, hogy hatékony legyen!

Egyre több lakótelepen élő szembesül vele, hogy az újonnan szigetelt épületben a fal vizesedni kez és megjelenik rajta a penészgomba. Házi szerek, melyek eltüntetik a mosógépből a vízkövet és a penészt. A klór egy erős fertőtlenítő, ezért tökéletesen alkalmas a penész eltüntetésére is. A szövetekből, textilekből is kiveszi a penészfoltokat , de ha egy adott falfelület penészes , azon is alkalmazhatod.


Vannak azonban olyan falfestékek, amelyek érzékenyen reagálnak a klórra, . A páramentesítő készülékkel nagyon meg vagyok elégedve, házfelújítás kapcsán a falak kiszárítására volt szükség viszonylag gyorsan, amit a páramentesítő el is végez. Ezért fontos leszögeznünk, hogy bár a szódabikarbóna hatásos fegyver a penész ellen , de csak felületi kezelésként használjuk. Lássuk, mivel védekezhetünk ellene a legegyszerűbb, és egyben leghatásosabb.

Léteznek azonban különféle eljárások (elekrokinetikus, elektroozmotikus) melyek ugyan szakembert igényelnek, mégis ma a legeredményesebben alkalmazhatóak a penész ellen. Ha a vízszigetelés megoldott, jöhet a homlokzati szigetelés, illetve a falak szárazvakolattal való burkolása, mely – a habarcsokkal ellentétben . Rossz levegő, pattogzó festék, potyogó, megrepedt vakolat, penészes fal , penészes ruha, penészes bútor. Szerencsére, ahogy a foltok, úgy a penész ellen is léteznek hatékony házi. A hatékony, természetes gombaölő szer - mely egyébként az orvoslásban sem ismeretlen - kiváló fegyver a penész ellen.


A penész komoly egészségügyi bajokat okozhat. Penész nemcsak a falon vagy a csempén jelenhet meg, hanem a bútorokon is. Egész sokféleképpen megoldható házilag is, de ezekre a házi praktikákra nincs garancia.


Ha a penész valamivel komolyabb formájával van dolgunk, nincs más megoldás…újra kell festeni a felületet. A hagyományos beltéri falfestékek nem valószínű, hogy megoldják a problémánkat, éppen ezért speciális . Hasznos ötletek alapján egy speciális ragasztó, XPS lapok és üvegfátyol segítségével a Festékes megalkotott egy hatékony belső falszigetelő megoldást, ami meglepő eredményeket produkál. Az alábbi videón látható az eljárás, és akár házilag is könnyedén kivitelezhető. Próbáljuk meg kiküszöbölni a gombafertőzést kiváltó okot, s ha ez nem sikerül, akkor más tartós és megbízható megoldást kell keresni ellene.


Bizony a penészes fal kezelése házilag is megoldható, így abban a másodpercben hatékonyan reagálhat a kártékony családok megjelenésére, amint felfedezte őket. Gyakori a kivitelezési hiba is: a nem megfelelő szigetelésű falak , sarkok és áthidalók esetén úgynevezett hőhíd keletkezik. A fokozott záródású ablakok miatt bennszorult pára így nem csapódik le a falakon.


Remek választásnak bizonyulnak azok a falfestékek, amelyek már anyagukban tartalmazzák a penészesedést gátló összetevőket. Bárhogy is vigyázunk, bármennyit takarítunk, a penész mindig megjelenik.

Elég egy nedves falfelület , és máris ott van. Ez különösen igaz a fürdőszobára, ahol pedig kiemelten fontos a higiénia. Sokan félnek a boltban kapható mesterséges penészölő szerektől, amelyek gyakran károsak az ember . Ha épp nem a tél közepén vagyunk, akkor szóba jöhet, hogy kemény kefével leszedjük a penészes felületet, és gombásodást gátló falfestékkel kifestjük, kifestetjük a helyiséget. Ez a festék mélyen beleivódik a falba.


A szellőztetés mellett van néhány házi praktika is a penész távoltartására: A teafaolaj erősen gombaölő . Különböző házi praktikák is ismeretesek ebben a témában. Az lehet, hogy sokan a hypo fertőtlenítő hatásáról gondolják azt, hogy akkor a penész ellen is jó. Házilag , viszonylag természetes módszerekkel, hatékonyan hogyan lehet penészt eltüntetni? A szódabikarbóna és az ecet egymás ellen hat.


Vagy használj magában ecetet (bár az nagyobb mennyiségben lemarhatja a falat is), vagy szódabikarbónát, mosószódát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések