Beton vagy kerámia cserép

A kerámia - és betoncserép gyártók évtizedek óta komoly harcot folytatnak egymással. Olyannyira belemelegedtek, hogy néhány állítás – amelyet egymás „ fejéhez vágtak” – mára beépült a köztudatba is. De igazak vajon ezek az állítások ? Döntött már arról, hogy beton vagy kerámia cserép lesz a házán?


Milyen érvek szólnak az egyik és a másik mellett? Fontos, hogy a négyzetméter árat hasonlítsd össze, ne a darabárat.

Súlyban nincs jelentős különbség. A hornyolt cserepeknél típustól függően a betoncserepek négyzetméterre jutó súlya kb. A legelterjedtebb tetőfedőanyag mindmáig a cserép. A betoncserepek és a kerámiacserepek mindig lécezett tartószerkezetre kerülnek fel.


A hagyományos égetett agyagcserép, azaz a kerámiacserép , illetve a betoncserép korszerű fajtái mutatósak, hosszú életűek, színtartósságuk jó, hiba esetén egyszerűen javítható a tető. Az égetett agyagcserepek története nagyon régre nyúlik vissza, az iparilag előállított, sajtolt kerámiacserepek azonban nem régebbiek a betoncserepeknél , melyekre sokan úgy tekintenek mint mesterséges, a természettől távol álló termékre – holott alapanyaga mészkő, homok, víz, valamint vas-oxid bázisú . Kiosztott köszönetek: 0. Begyũjtött köszönetet hozzászólással. Johnnie Van már jó hozzászólása.

Tény, hogy a beton cserepek kg-ot a kerámia cserepek kg-ot nyomnak négyzetméterenként. Ez utóbbi adat a legkönnyebb verzióra vonatkozik, létezik kg-os kerámia fedés is, de például a hagyományos szalagcserép 45kg-ot nyom négyzetméterenként, ha száraz. Nem szabad megfeledkezni az . Nam haboznánk a kerámia hódfarkút választani, ha tudhatnánk valmai biztosan a most kapható szériák minőségéről.


Nem kell-e néhány év múlva cserélni a. Mivel a betoncserép nem vesz fel vizet, míg az agyag igen, esős időt követően a súlyuk lényegesen nem különbözik. Előzmény: Szellőke (-) . A betoncserép anyaga nagy tömörségű, ezért felületéről a csapadékvizet szinte teljes egészében elvezeti, az nem hatol a pórusok közé, a vízfelvétel. CREATON kerámia tetőcseréppel , hanem szálcement síkpalával fedett vagy burkolt, tervezett vagy megvalósult . Kevesen tudják, hogy a Magyarországon forgalmazott legkönnyebb beton tetőfedő anyag is sokkal . A kerámia- és a betoncserepek mindig lécezett tartószerkezetre kerülnek fel.


A betont vagy az agyagot? Többféle anyagból készülnek manapság a tetőcserepek: nehéz választani, hiszen a kerámia , a beton vagy a fém cserepeknek egyaránt vannak már igen jó minőségű változataik. Betoncserép vagy agyagcserép. Az eligazodásban Csizmadia Tibor, egy szakkereskedés ügyvezetőjének segítségét kértük: – A natúr felületű kerámia porózus . A cserép kiválasztásának fő szempontja az is, hogy amennyiben nem bontjuk le a tetőszerkezetet, nem cserélünk cseréplécet , úgy olyan cserepet kell választanunk, amilyen korábban volt a tetőn.


Bramac, Tondach, Terrán, Azzurro, Creaton beton és kerámia tetőcserép árak, folyamatos akciók. A Bramac betoncserepek 5fagyás-olvadás ciklusra vannak tesztelve a kerámiacserepek általánosságban25-re.

Akár decibellel jobban csillapítja a zajt más tetőfedőanyagokhoz képest. A Creaton magas minőségű, új beton tetőfedő anyag választéka minden igényt kielégítve teszi teljessé az eddigi kínálatot. A kezdeti tetőfedő technikák – falevelek, szalma stb.


Mindkettőnek vannak előnyeik és hátrányaik, ezeket nem árt mérlegelnünk, mielőtt egyik vagy másik mellett döntünk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések