Dombházak

Az utóbbi években egyre több dombház , vagy más néven földház „bújik ki a földből”. Ez nem csak a dombházak jelenkori igényekre adott kedvező válaszainak köszönhető, hanem annak a szemléletnek, amellyel újabb és újabb emberek azonosulnak. A tömegtermelés hatására kialakult tömegemberrel szemben lassan . Családi ház millió forintból! Már Magyarországon is épülnek a dombházak - Világszerte egyre népszerűbbek az úgynevezett dombházak.


Miután a városból elköltöztünk és egy valóban zöld környezetben nekiláttunk életünk első építkezésének, már akkor is dombházat szerettünk volna építeni.

Akkor azonban erre nem volt lehetőségünk. Egy gondolkodásmódban közeli, szakmailag mégis távoli, új dologba sikerült belevágnunk idén. A földház vagy dombház ősi építészeti forma. Magyarországon is van hagyománya a dombházaknak, elég csak a házak végébe épített boltozatos, félig a talajszint alá süllyesztett földes pincékre gondolnunk.


Az Ózdtól húsz kilométerre fekvő Csokvaomány nevű település mellett, közel tíz hektáron alakítják ki a Dombház üdülőparkot. Első ütemét a tervek szerint októberben adják át. A tervek nagyon hasonlítanak A hobbit című film díszleteire, ám Juhász Mariann, a projekt egyik tulajdonosa korábban elmondta, . Dombház , dombház építés, dombház Magyarországon, megújuló energiaforrások használatával.

Legtöbbször földdel fedett, félig-meddig földbe rejtett épületet takar a kifejezés, ezek azok a házak, amikről mindenkinek azonnal a hobbitok jutnak az eszébe. A többnyire íves alaprajzú, földbe dugott lakások mellett elsősorban inkább érzelmek . Ahol létrejön a valódi változás - Szakrális dombházak árai. Persze nincs új a nap alatt. Egy dombház láttán kinek ne jutnának eszébe az ezeréves - vagy sokkal régebbi - múltra visszatekintő gyepesített tetejű, félig vagy teljesen a földbe vájt házak, . Azon túl, hogy nagyon mutatós, amint a ház frontjával kimagasodik a domboldalból, mintha csak „ráültették” volna, a dombház egészen egyedi is. Nem véletlenül választják egyre többen ezt a kreatív megoldást – a dombház építés egyre népszerűbb.


Mivel szinte a domboldalban csücsül, a visszafogott, . Mutatós, kedves és csupa harmónia egy igazi dombház ! Azoknak, akik ilyen otthonban élnek, minden okuk megvan az örömre. Mindannyiunk életében központi kérdés, hol lakjunk, milyen otthont alakítsunk ki, hogyan rendezkedjünk be egy életre! Legtöbbször kertes házban, lakóparkban, panelben vagy könnyű szerkezetes házban gondolkodunk, ám akadnak egyéb megoldások is… ilyen lehet a földház vagy dombház , ami . A Real Madrid és a Manchester United játékosa sem játszhat egy ideig. Holtan találtak egy magyar férfit egy . Márti és Péter története bizonyítja, ha nagyon szeretnénk, akkor valóra válhatnak álmaink.


Legyen a dombház építés mindenkié! A mostani helyzet, a hatóságok olykor fenékkel való hozzáállása, a hiányos szabályozás, az ismeretlentől való félelem, az előítéletek, a pénztelenség, a szakbarbárkodás az építőiparban, mind ez ellen a dolog ellen működnek. A szentendrei szigeten is megcsodálhatsz egy dombházat a Babinszki család tervezésében, Hegedűs Zsolt élő házai is gyönyörűek, de Köveskálon a hatóságok nemtetszését kiváltó Rácz Lehel életháza is szolgál érdekességekkel.

Azt azonban jó tudno hogy a dombházak megépítéséhez éppúgy . Ezek a félig földbe süllyesztett, boltozatos épületek természetközeli anyagokból (kő, vályog, égetett agyagtégla, stb.), természetbarát technológiákkal . A dombházról általában.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések