Mészfesték szinezése

Csupán néhány szín van, sárga, okker, kék, zöld – ezekből lehet választani. Ráadásul sötét, telített színhatást nem is lehet elérni, mert a színezőt csak kis százalékban szabad a mészfestékbe . A mész bár kétségtelenül nem felel meg a piac által felállított feltételeknek, mégis valami olyan varázsa, hangulata van a meszelt falaknak, amivel egy festék sem vetekedhet. A múltat őrzik… Hagyományuk van. Lehet, hogy 1év múlva ugyanígy fognak gondolkodni a diszperziós festékekről is.


Tény, hogy régi megoldás, . Kiváló páraáteresztő képességű, friss mész illatot árasztó bevonatot képez, mindezek mellett oldószer és biocid mentes beltéri mészfesték. Az oltott és érlelt mész. A FRESCO mészfestéket AQUAKOLOR színezőpasztával lehet színezni úgy, hogy a színezőpaszta mennyisége maximum lehet. További problémát jelent a mész színezhetősége.


A lúgos kémhatás miatt a mész megmarhatja a belekevert színező pasztát, ami elsősorban az erősebb tónusok esetén jelent problémát. Pasztell árnyalatokban tökéletesen keverhető. Mivel a mész önmagában gyenge kötőanyagnak számít, nem szabad . A kimért mennyiséget, gondosan át kell szűrni apró rostán vagy szitán, majd kezdődhet a mészfesték színezése vagy a falra történő felhordása.


A falfelületet, mint említettem célszerű három . Amennyiben színezett mészfestés készül, a második és harmadik réteg anyagához kell a színező anyagot (áztatás után) keverni, amelynek mennyisége a mészpéphez viszonyítva maximum lehet. Munka és környezetvédelem. A szobafestő munkák végzésénél maradéktalanul be kell tartani az . Gyors átolvasás után látom, hogy kérdezősködtök mész vagy mészfesték színezése tárgyában. Biopin színezőpasztája, javarészt növényi és ásványi eredetű anyagokkal, alapszínekben létezik (kék, zölvörös, és azt hiszem, sárga) egymással keverhetők. Gazdaságos, környezetkímélő falfesték a mész természetes fertőtlenítő hatásával.


Bevonata kiváló fehérségű, lég- és páraáteresztő, kopásálló. Jó tulajdonságaival megelőzi az oltott mész , illetve a hagyományos mészfestékek minőségét. A teljes színválasztékot ajánljuk beltéri diszperziós festékek színezésére. Leszárja a falfelület pólusait. Ha egyszer műanyagfestékkel festettél, többé meszelni nem lehet.


Sajnos ma kapható meszek nagyon frissek és ezért száradás után kissé kopnak. Színezni is földfestékekkel érdemes. A mészfesték nagyon egészséges, csak érteni kell a felviteléhez.


Végezetül: Már másodszorra festettük ki a lakásunkat. Két színem lett halvány citromsárga és narancssárga(barack) Már festékkel akartam kifestetni . A színezőpasztát bekeverés előtt kb. Színezésnél minden esetben végezzünk próbafestést. Sötét, erős színeket azonban nem lehet előállítani, mert a mész a száradás során kifehéredik.


A festés közben nem vagy csak nehezen eldönthető, hogy elegendő festőanyag került- e a falra, . A meszelés csak megszáradva takar. Amennyiben dekoratív színes falfelületeket szeretne, ne mondjon le a meszelt fal előnyeiről csupán. Mészfestés műveleti sorrendje :Felület portalanítása, máló felület eltávolítása, alap festés ,repedések és egyenletlen.


Poli-Farbe színezőfestékkel legfeljebb mennyiségben. Mészfestéknél száradás után arra kell számítani, hogy világosodik a festék a falon. Ellentétben a műgyanta kötőanyagú festékekkel, amikor sötétedés várható.


Aquakolor színezőpasztával színezett mészfesték. Nem mindegyik színezőpaszta. Nekünk azt mondták, hogy azt legjobb, ha mészfestékkel festjük. Ezt is lehet színezni , hiszen csak a szinező pasztát kell belekeverni.


Ha a festékboltban normálisak, akkor azt is megmondják, hogy egy bizonyos színárnyalathoz milyen pasztát kell venni, és kb. Színezo ˝ tinta sárga narancs okker vörös gesztenye zöld kék fekete. Beltéri beton- és vakolt felületek festésére alkalmazható.


Még festetlen vagy korábban mésszel festett felületek festésére javasolt. Használata gazdaságos, környezetkímélő.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések