Kvarcit

A kovakő a kvarc régies ásványtani elnevezése, a szakirodalom ma már csak ritkán használja. Köznyelvi értelemben a szilícium-dioxid (SiO2) mikrokristályos, kriptokristályos és hialinos szövetű változatainak összefoglaló neve. Gyakran használt elnevezései: opál, kvarcit , kalcedon, obszidián, tűzkő és flintkő. A homokkő - betemetődése során - hő és nyomás hatására kvarcban gazdag kőzetté alakul.


Az általunk forgalmazott kvarcitok felülete hasított, ezért kiválóan alkalmasak csúszásbiztos felületek kialakítására. Ennek az átalakult kőzettípusnak az eredeti kőzete a homokkő (mely a 2. leggyakoribb kőzet bolygónkon) ami az idők során betemetődött, lesűllyedt, majd magas hőmérsékleten és nyomáson krisztályos szerkezetű kvarcittá alakult.

A rózsa kvarcit más néven brazil rózsa valójában eredetileg homokkőből alakult kvarc amely a gránit mellett az egyik legkeményebb kőzet így a kopásállósága nagyon jó. Emellett fagyálló és saválló kőzet. Kiválóan alkalmas kültéri és beltéri felhasználásra. Az építőiparban “ kvarcit ” vagy “kvarc” néven elterjedt termék egyik fő alapanyaga a természetes kvarcit és kvarchomok, amelynek állományát egyéb zúzott természetes kövekkel és speciális gyantával javítják fel, hogy mérnöki úton . Természetes burkolókövek, kerti kövek, térkövek importőre, kis és nagykereskedése.


Termékeink: horvát mészkő, jura márvány, német mészkő, brazil kvarcit , bulgár gneisz, szíriai mészkő, olasz kvarcit , görög kvarcit , olasz gneisz, kínai kőpanel, kőragasztó,kőfugázó, kőtisztító és kőápoló,kerti kő és díszítő kövek, kőhatású . A brazil kő jellemzői : A brazil kő leggyakoribb színei sárga, rózsaszín, fehér, szürke, zöld és ezek árnyalatai. Ezek a csodálatos színek garantálják, hogy a legkifinomultabb ízlésű vevők tetszését is elnyerje. Kvarcit kő nagykereskedés többféle szín és méret.

Ramszesz szobrát húzták ki a sárból Kairóban. A szakemberek új verziója szerint az egyik későkori fáraót ábrázolja a Kairóban talált szobor, de a lelet így is értékes, és kiállítják majd. Két napon át mindent megmutat magából a Ráday utca. Brazil kvarcit roppantott mediterrán csík.


A kvarchomokkő átkristályosodása során, metamorfózissal keletkező kőzet, amely egymásba kapcsolódó kvarc kristályokból áll. Metakvarcitnak is nevezik. Burkolásra használt sárgás kvarcit.


A homokkőnek azt a módosult változatát nevezik még így, amelyben a kötőanyag kizárólag . Kiváló-, a természetes kövek által nehezen felülmúlható karakterisztikákkal rendelkezik, tulajdonképpen több fajta természetes kő jó tulajdonságait ötvözi magában. A gránit mellett az egyik legkeményebb kőzet, a belőle készült burkolatok jellemzője a csúszásmentes magas kopásállóság, sav- és fagyállóság. Színük igen változatos a szürke, a sárga, a barna, illetve mindezek különböző . A kvarcit (quartz composite) egy keresett és nagysikerű termék.


A kompozit lapokat -ban válogatott, természetes kőőrleményből gyártják, magas szilárdságú poliészter gyantában ágyazva. Az így előállított termék mechanikai tulajdonságai hasonlóak -gyakran jobbak- mint a természetes köveké. Felhasználási területei: konyha- és fürdőszoba pultok, lépcsők, padlók, . Elnézést kérünk, a termékismertető jelenleg még feltöltés alatt áll, kérjük, keresse fel honlapunkat később, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az Elérhetőségek menüpontban található módok egyikén! Felhívjuk tisztelt látogatóink figyelmét, hogy .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések