Bordástengely méretek

Cikkszám, Borda külső átmérője. Borda belső átmérője Bordaszám, Hossz ( mm). Bordástengelyek , Bordástengely , Bordás tengely katalógus.


A bordástengely segítségével, az egymástól távol lévő tengelyek is könnyen összeköthetőek. A DIN szabványos bordástengely 1m és 2m-es hosszban biztosítható. Továbbá az egymástól távolabb lévő tengelycsonkok összeköthetőek. A hordozó tengelyek forgó szerkezeti elemeket hordoznak, vagy szerkezeti elemek forgását biztosítják, pl. Jellemző igénybevételük a hajlítás.


Csavaró igénybevételnek nincsenek kitéve! Forgó hordozótengelyek. Nyomatékátvivő tengelykötések. Axiális elmozdulást gátló tengelykötések. RETESZEK (J..1.) A reteszek működési elve.


Reteszek és reteszhornyok szabványos méretei és tűrései. Ennek megfelelően számítsuk ki bordástengelyt terhelő felületi nyomást és számítsuk ki az ébredő nyírófeszültséget, majd vessük össze a megengedett maximális nyírófeszültséggel. A kiindulási adatok a következők: fogszáz= kisebbik . A bordástenygely-kötés további előnye még az is, hogy aránylag keskeny kerékkel is nagy nyomaték továbbítható, éppen amiatt, hogy a kerületi erő nagy felületen oszlik meg. Egyenes profilú bordástengely -kötés.


Leginkább szokásos a párhuzamos, egyenes élekkel(sík felületekkel) határolt egyenes profilú bordázat. A vonatkozó DIN és TGL szabványok . Precíziós hengerelt és megmunkált felület. Egyedi végmegmunkálás és felületi kialakítás igény szerint -1mérettartomány. Standard méretek és forma.


Nagy pontosság 4-mérettartomány. Nem hengerelt, olcsó kivitel. A Nippon Bearing bordástengelyei olcsón és gyorsan elérhetőek, külső csapágyazású változatban is kapható.


A külső átmérőn történő vezetés ritka. Erőzáró tengelykötések Ék Sajtoló kötés. BORDÁSTENGELY : Igen jelentős ismétlődő és lökésszerű igénybevételnek kitett alkatrész (σmax=7MPa). HIDEGFOLYATÓ BÉLYEG: Méret : ∅40× 2mm.


LEFEJTŐMARÓ fogaskerekek nagyteljesítményű marásához: Befoglaló méretek : átmérő 10 hossz 10 modul. Műszaki információ, - Ha a rendelési méretek eltérnek a standard méretektől, akkor az egyedi méret külön költségeit felszámítjuk a számlában. Mennyiség kerekítés, 01. Kivitel, Teljes profil.


BORDÁSHÜVELYEK, BORDÁSTENGELYEK (fogaskerék keménységűre lehőkezelve) és egyéb gépi forgácsolt alkatrészek gyártását vállalom, egyedi vagy több darabszámban. Amennyiben a reteszkötés teherbírása nem elegendő a nyomaték átvitelére, gyakran bordástengelyt választanak, amelyen a kerület mentén egyenletes osztásban bordák helyezkednek el. Az alkalmazott méretek akkor megfelelőek, ha a keresztcsap felületi terhelése nem haladja meg a megengedhető mértéket sem az agyfuratban, sem a tengely. Az ékhorony méretei : Az ékkötés tipikus vetületei.


Reteszkötés alkalmazása esetén a tengely és az agy hornyába helyezett párhuzamos oldalú hasáb teszi lehetővé a forgatónyomaték. A tengelyben a reteszhornyok méretei megegyeznek az ékhoronyéval, az agyban attól kissé eltérnek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések