Hangszigetelő üveg

Lassan elviselhetetlen a forgalom zaja? Hangszigetelt - Hangszigetelő üveg gyártás. A városok zajterhelését csökkenthetjük az üvegfelületek hanggátlásával. Lényege, hogy a két különböző vastagságú üveg, különböző hangfrekvenciát vág. A korszerű műanyag ablakok léghanggátlása, hangszigetelése kétrétegű üvegezés esetén 36dB.


C és Ctr színképillesztési tényezők.

Rendeletek és szabványok. Szerkezetek és üvegek hangszigetelése. Egyrétegű és ragasztott üvegszerkezetek. Két- és háromhéjú üvegszerkezetek. Gáztöltés hatása az üveg léghangszigetelésére.


Hő- és hangszigetelt üveg. Salgótarjánban a hő- és hangszigetelt üveg gyártása egyidős a magyarországiéval. Rw ( hangszigetelő képesség) érték, mértékegysége a dB.


Ez minél nagyobb, annál jobb a zajvédelem, annál nagyobb mértékben szűri meg az üveg a kedvezőtlen zajhatásokat.

A „normál 4-16-szigetelő üveg hanggátlása Rw= dB, speciális szerkezeti kialakítással, akár dB feletti hanggátlást is el lehet érni. A lényeg,hogy felhasznált két üveg között a vastagságban különbség legyen. A hangszigetelt üveg hasonlóan készül mint a hőszigetelt üveg. Napjaink építészetében az üveg számos funkciót tölt be.


A fényáteresztés és a hőszigetelés mellet egyre gyakoribb követelmény a nyugalom, a megfelelõ zajvédelem, melyet speciális üvegek biztosítanak. Európában egy jól ismert fogalom az angol 'noise pollution', azaz zajszennyezés kifejezés. A kétrétegű üvegek típusai . A tartós zaj egészségtelen élet- és munkakörnyezetet hoz létre, sőt extrém esetben halláskárosodást is előidézhet. Ezért a zaj elleni védelem egyre nagyobb jelentőséggel bír, különösen nagyvárosi környezetben. A szerkezete hasonlít a hőszigetelő üvegéhez.


Különböző típusú hangszigetelő üvegek léteznek. Az üvegek közt lévő légrést megtöltjük Argon gázzal. A db különböző vastagságú üveg különböző hangfrekvenciát vág . Fontos, hogy a biztonsági üveg alapesetben nem jobb hangszigetelő , mint a normál üveg. Ez azért van, mert habár itt is több réteg üveged van, viszont a felhasznált ragasztóanyag kevésbé lágy, mint hangszigetelt üvegeknél.


A hangcsillapítást javítja, ha az argon gáz mellett kén-hexafluorid gázt is . Speciális hangszigetelés A lehető legtöbb fényt, de ezzel egyidejűleg a lehető legkevesebb UV sugárzást, hőt . A környezeti terhelés egyik – nem elhanyagolható faktora – a zajártalom.

Tanulmányok kimutatták, hogy a városi lakosság több mint százaléka szenved a “modern életforma” velejárójától, a megnövekedett hangterheléstől. Hatékony megoldást jelent ezen a területen a speciálisan épített. Speciális üvegezés - Horák Üvegtechnika - Edzett üveg, hangszigetelő üveg , thermo üveg, hőszigetelő üveg, biztonsági üveg, ragasztott biztonsági üveg.


A dupla üveg amit írsz valószínűleg sima hőszigetelő üveg , 4-16-4-es, valószínű van benne fényvisszaverő bevonat. Esetleg lehet hogy vákuumos, de ettől még nem lesz extra hangszigetelő képessége (a hőszigetelési tulajdonságokat javítja). Azok az üvegek, amiknél . A mi nyilaszaroinkban reteg uveg van, mondjuk egyebkent is olyan csendes a kornyek, hogy egy kakas kukorekolasa is sokkolo hatasu lehet, de olyan . DUPLO hangszigetelés (mm-es üveg ). Egy lakásnak a zajokat legjobban áteresztő részei az ablakok.


A korszerű kettős ablakra harmadik üvegnek szerelt Duplo-ablak hangszigetelése. Minél több vas van az ablakban, annál jobb a keretszerkezet hangszigetelése. Valamint fontosak még a tok és a szárny szerkezete, a záródási pontok mennyisége, a nyílászárók mérete (nagyobb szerkezetek hanggátlása akár 2-dB-el rosszabb lehet).


A járműforgalom növekedésével együtt jár a fokozott zajterhelés. Egy üvegszerkezet hangszigetelési értéke nem más mint a hanghullámokkal szemben kifejtett ellenállása. A zajgátlás mértékegysége a decibel (dB).


Vizsgáljuk meg, mit is jelent pár decibeles javulás egy ablak esetében!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések