Juhar faanyag

Színes geszt nélküli, fehér színű anyag, néha sárgás árnyalattal. Ritkán sötét színű álgeszt képződik benne, ez a fa betegségének tünete. Edényei szórtak, szabad szemmel nem láthatók. Hegyi juhar – Acer pseudoplatunusA fűrészáru, a faanyag : Az egyik legvilágosabb fafaj. Fájának fehér a színe, néha kissé sárgás árnyalattal.


Szabad szemmel jól látható vasta.

A juhar -, jávor fűrészáru speciális eljárásokat és nagy törődést igényel a feldolgozás és a felhasználás folyamán egyaránt. A cukorhaj nevű fajtája. Keressen fel minket bátran, . Megemlítjük, hogy a kemény, esztétikus megjelenésű cukorjuhar import faanyag (furnér) formájában kisebb volumenben hazánkban is felhasználásra kerül.


Mivel ezek közül részletesen csak a faipari szempontból igen fontos hegyi juharral . Extra minőségű, száraz keményfa faanyagok ! A lombos fűrészáruk többféle minőségéből is csak az extra minőségű, szárított lombos faanyagot forgalmazzuk. A hullámos rostú (fodros jávor) vagy csomoros szövetű (madárszemű jávor) faanyag , különleges rajzolata miatt, rendkívül értékes. A mezei juhar fája vörösbe hajló, sötétebb a hegyi juharénál.

Rajzolata a törzs alsó szakaszán a legdekoratívabb, gyakran hullámos rostú. Barázdás kérge világosbarna . A keleti kemény juhar (kemény szikla juhar ) és a nyugati lágy juhar (nagylevelű juhar ). A kemény juhar igen nehéz, kemény és tömör fafajta. Ugyanez használatos gitárnyak készítéshez. Zárt erezetű tömött rostú, megmunkálása nem nehéz.


Hangzása nagyon fényes, hosszú hangkitartással és élességgel. Madárszemes juhar (Acer saccharum-Hard Maple):. A madárszem egy minta, mely a kemény juharban található. Legjobban síkra vágott fán mutat.


A „szemek” különböző méretűek és alakúak lehetnek. Fényezés alatt a madárszem 3D-es kinézetű lesz, amely nagyon szép vizuális látványt nyújt. Az AAA besorolás azt jelenti, . Most nézzük a főbb hazai lombos fafajokat tulajdonságaik alapján: Juhar : Juhar. Fája sárgásfehér, a korai juhar vöröses, sárgásbarnára színeződik.


Gyakori a hullámos rostfutás által okozott keresztirányú . Az évgyűrűk nem határozottak. Hol kapható Magyarországon lángnyelves juhar faanyag ?

A latin eredetű fajnév nemcsak a magyar fajnévben öltött testet, hanem sok európai nyelvben is. Feld-Ahorn, az angol Field maple, a francia Črable champętre mind erre utal. Korábban használ- ták nálunk a fodor juhar , csipke juhar megnevezést is, amely előtagok a faanyag hullámos rostjai alapján ragadtak e . A hangszerfák minősítésére alkalmas faanyag jellemzők.


Hangsebességek hányadosa C. A száraz fa tudvalevőleg úszik a vízen, dacára annak, hogy a tiszta faanyag súlya körülbelül 6-szor akkora, mint a vízé. Készítenek belőle zongoraszerkezetet és más hangszereket, valamint sportszereket. Amerikai kemény juhar Cukorjuhar.


Tető faanyag , zsindely, cserép egy helyen, otthonról a Türgyei fatelep webáruházából.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések