Laminált vagy szalagparketta

A laminált padló felületén látható fa mintázat egy nyomdai utánzat. Ennek a rétegnek nincs vastagsága, épp ezért nem lehet csiszolni, és felújítani, sérülés esetén cserélni kell. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy jól megválasztott laminált parketta , akár tovább is bírhatja, mint a szalagparketta a felújítások között.


Nemesen egyszerű, tiszta, újratermelődő anyag a fa, miközben természetesen szép, stílusos és időtálló, minden darabja egyedi és megismételhetetlen, s feldolgozva is életteli marad. Egy kellemes hangulatú . A legkeresettebb, fából készült burkolatok a laminált padlólapok és a szalagparketták.

Van egy gyakori tévedés, amivel biztosan Ön is találkozott már, így rögtön az elején érdemes tisztázni: olyan, hogy laminált parketta , nem létezik. A parketta tömör, valódi fa alapanyagból készült melegburkolat, ilyen például a szalagparketta , a csaphornyos parketta , a lamella parketta vagy épp az intarzia parketta. A Woodstep laminált padlók alsó rétege egy a méretstabilitást adó műgyanta réteg, majd . Az utóbbi évek elterjedt padlóburkoló anyaga a laminált padló, amelynek téves elnevezése a laminált parketta , hiszen valójában nem sorolható a parketták közé. E burkolat hordozóalapja nem tömörfa, hanem műgyantával összekevert farostőrlemény. Erre a lapra a hagyományos parkettaléceket, svédpadlót, hajópadlót . A furnérparketták szerkezetükben hasonlóak a laminált padlókhoz, felületükön azonban nem nyomdatechnikával előállított dekor réteg van, hanem 5-mm vastag valódi faréteg.


A lerakást követően tökéletesen lakkozott parketta burkolatot látni.

A kopásállóságot a gyárilag felhordott 5-7-réteg lakk biztosítja. A szokásos közhely itt is igaz: mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai. Ezekben a tulajdonságokban a szalagparketta. Sokak számára dilemma, hogy az általában olcsóbb és könnyebben lefektethető laminált parkettát vegye, vagy a hagyományos, fából készült burkolatot.


Felméréstől a kivitelezésig várjuk üzleteinkben. Laminált padló, szalagparketta , bambusz parketta , parafa padló forgalmazása! Az elmúlt időszak talán legkedveltebb meleg padlóburkoló anyagai a szalagparketták és a laminált padlók. Első pillanatra hasonlóak, ám sok szempontból mégis jelentősen eltérnek egymástól. Igényesebbnek mondható a szalagparketta , viszont sokak által kedvelt padlóburkolat a laminált padló.


A szalagparkettát (még a clickeset is!) ragasztani kell, különben recseg-ropog, a lamináltat, ha clickeset veszel csak összepattintod és kész. A fózolt parketta előnyei. Magasfényű vagy matt laminált padló. Letölthető Pantone színskála.


Extra magas parketta szegőléc. Színvariációs sötét színű parkettákhoz. Minőségi laminált padlók, szalagparketták, parafa és vízálló padlók.


Egger, Haro, Aquastep német padlók.

Budapest, Pécs, Debrecen, Miskolc, Győr. Fából készült padlók, parketták, szegélylécek és alátétek. Mikor érdemes parkettát választani és mikor laminált padlót?


Hajópadló, halszálka, kockaminta esetleg egy vidéki házakra emlékeztető palló az ideális? Szalagparketta kőris Hobbi soros. Jó ár-érték arányú megbízható padlók gyártói garanciával.


Parketta választási szaktanácsadás és lakberendezői tippek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések