Penész eltüntetése falról

Igazából nincs semmilyen vizes dolog a közelében, szóval az okát annyira nem látom értelmét felkutatni, viszont érdekelne, milyen mód ajánlott az eltüntetésére. Hallottam, hogy fontos az óvatosság, különben a vidám kis penészgomba spórák szétszóródnak mindenfelé, úgyhogy ezt figyelembe véve . A falról hogy lehet a penészt eltüntetni? Nálunk is ez volt a helyet.


Ha -nál többet mutat,már kapcsoljuk is befelé a gépet,picit hangos,de a levegőből . Ezután a porrá vált penészt porszívózd fel a falról.

Ha csempén használta csak töröld le egy nedves ronggyal. Ha nehezen találsz teafaolajat, próbálkozhatsz grapefruitmag-kivonattal is, melyből szintén vizes oldatot keverj, és azt permetezd a penészes felületre. Penész nemcsak a falon . Ha a penész a fürdőszoba csempéjén telepedett meg, akkor azt könnyen eltávolíthato a csempét pedig ismét ragyogóvá varázsolhatod úgy, hogy áttörlöd három és fél liter víz és háromnegyed pohár ammónia oldatába mártott szivaccsal. A penész gyakori vendég lehet a falakon, csempéken.


Ha fonott bútorokról akarod eltüntetni a penészt , akkor keverj össze . Nem hinném, hogy lenne olyan szerv, ami penészes fallal foglalkozna, de ha valaki tu írja ide, én is szeretném tudni. Hipoklórba áztatott szivaccsal mosod le a penészt … A háztartásban a hipoklórt mint folt eltávolítót, fehérítőt és fertőtlenítőt tartjuk számon. A hopoklórral egy valamit érhetsz el a penész esetében: kifehéríted (kiszőkíted).

A cél a penész eltüntetése és lehetőleg . Ha magad akarsz elbánni a problémával, először a penész forrását kell felderítened. Nedvesség forrása lehet például egy megrepedt vezeték a falban , papír és textil, ami magába szívja a nedvességet, és a penész. Mi azért rendeltünk ilyen páramentesítőt, mert a lakás rettentően párás volt. Szó szerint víz folyt a falról is.


A párátlanító nagyon jól működik, rengeteg vizet gyűjtött össze. A lakás festésekor is nagy hasznát vettük, gyorsabban száradt a fal. Nagyon meg vagyunk elégedve, mind a páraelszívó készülékkel, . Leggyakrabban klóros oldattal szokták eltüntetni a penészt , de sokkal környezetkímélőbb, ha ecetet használunk, hiszen ez is megöli a spórákat. Kenjük be egy ecetes ronggyal a problémás felületet, hagyjuk hatni egy óráig, majd ismét mossuk le a falat. A szódabikarbónás módszer is jó, de a legütősebb, . A szerek bármelyikét ecsetelve, vagy hengerelve kell felhordani, szórásuk nem ajánlott.


A művelet közben a falról lemálló részeket glettelni kell, majd azt is gombaölővel kezelve kell a fertőzéstől védetté tenni. Olyan helyen – legyen az lakás, üzem, egészségügyi intézmény stb. A fal penészesedése jelentkezhet az épület rosszul szigetelt részein (hőhíd), párás helyeken (fürdőszoba, üzemi konyha), rosszul . A citromsav szintén nagyon hatásos a különböző baktérium és gombák elleni küzdelemben. Elég átdörzsölnöd citromlével a penészes felületet és rajta hagynod egy kis ideig.


A citromsav eltávolítja a falról és a fugákból a megtelepedett gombákat és nem utolsó sorban sokkal kellemesebb illatot hagy maga . Apró pettyekből álló több tenyérnyi foltok a falakon és a sarokban - ez minden háziasszony rémálma.

Jászberény, czinege, Czinege és fiai kft. A következőkben végig tekintjük azokat a házi praktikákat, melyek segítenek eltávolítani a penészt a falról. A színtelen, szúrós szagú ammónia jól oldódik a vízben, és ezért kiváló alapanyaga a tisztítószereknek, nem véletlenül használják a penész eltávolítására is.


Az ammóniát vízzel feloldva a penészes felületek áttörlése . Az aktualitások oldalán megtalálod a legjobb házi praktikákat! A teafaolaj hatékony, természetes gombaölő szer – az orvoslásban is használják – kiváló fegyver a penész ellen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések