Gipszkarton szerelés fa szerkezetre

A gipszkarton pedig nem nagyon bírja a hajlítást. Ezért lehetőség szerint a fánál sokkal merevebb fém profilt használják vázszerkezetként. A fém profilban ezenkívül átvezetések is vannak, vagyis a falon belül egyszerűen vezethetők a gépészeti vezetékek (víz, villany, fűtés).


A Rigips szerelt válaszfalak alkalmazása a hagyományos válaszfal szerkezethez képest jelen- tôs költségcsökkenést. A fa váznál ezt csak a váz .

Az épületfizikai köve-. Gipszkarton mennyezet szerelés tetôtérben direkt függesztôvel, fa szarufához. Uprofil elhelyezése. Fa vagy fémszerkezetet használjunk, de ragaszthatunk is.


Ha gipszkarton válaszfalat készítünk, akkor mindenképpen fém tartószerkezetre tegyük. Ha csak takarjuk a falat a gipszkarton lapokkal, tehetünk fát tartószerkezetnek , vagy csak egyszerűen ragaszthatjuk is gipszkarton. Az elképzelésed gipszkartonból való megvalósításához az alábbi anyagokra lessz szükséged.

Váz elemek , UW és CW profil, illetve egyéb profilok, vagy fa pallók gerendák, lécek- popszegecs, vagy csavar a szerkezet összeállításához. Direktfüggesztővel szerelt gipszkarton álmennyezet szerelési útmutatója. Az álmennyezet felfüggesztését vagy db acél beütőékkel, vagy fa födém esetén db lapos fejű csavarral oldhatjuk meg.


Jelöljük ki az álmennyezet kerületét is a körítő szerkezetre (zsinórral vagy az egyik profillal). Gipszkartonozás folyamata Méretre vágást követően gipszkartoncsavar segítségével rögzítjük a lapokat. A tartó és szerelőprofilokból készült vázszerkezetre kerül a gipsz karton lap felrögzítésre. Ezek a csavarok mind a fa - és . A tetőtér beépítését készítheted gipszkartonnal léc vázzal vagy gipszkarton profil vázzal és elláthato korszerűsítheted utólag a szalufák közét, a térdfalat és a . Videoworkshopunk segítségével 10.


Ez készíthetjük fa lécekből, de a gipszkarton házilagos szerelésénél ajánlott gipszkarton profilokat használni, ezek szerelése sokkal könyebb, és egyszerűbb. Ha a tartószerkezet megterveztük akkor először ennek a rögzítése következik. A tartószerkezete stabilan rögzítsük a falhoz, mennyezethez, aljzahoz.


Mennyezet építése gipszkarton felhasználásával. A) a tartószerkezet alatt – a szarufákon vagy előtétléceken. B) a tartószerkezeten kívül – a burkolás és a tartószerkezet között.


A Knauf borítások egy a tető szerkezetéhez (torokgerendázathoz, szaruzathoz és térdfalhoz) erősített szerelőlécekből álló fa (D 611) vagy fém vázszerkezetre (D 612) szerelt rendszerek.

A borítás rétegszáma és vastagsága a tűzvédelmi követelménytől, a vázszerkezet kiosztása a fogadószerkezet szerkezeti méreteitõl, . Ha a profilok anyaga horganyzott acél, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a felépített fal sokáig kiszolgál minket. Nincs sokféle gipszkarton profil, mindössze négy fajta létezik, ezekkel mindenféle gipszkarton szerkezet rögzíthető. A „W” végződésű (CW, UW) gipszkarton profilok a falak rögzítésére . Fa cseréplécekbôl készített alapszerkezet. Az alapszerkezet felszerelését, a hôszigetelés behelyezését, valamint a párazáró réteg felszerelését követôen felszereljük a Rigips lapokat. A hézagolás a gipszkarton - szerelés utolsó lépése, mely jelentősen meghatározhatja munkánk minőségét.


Mivel az alapszerkezet helyét jelöljük be, figyelembe kell venni a lapburkolat vastagságát is. Nincs szükség vizes technológiára, kevesebb az anyagmozgatásra fordított idõ, . GIPSZKARTON BURKOLATOK, FAL, ÉS ÁLMENNYEZET KÉSZÍTÉS.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések