Telített fa

Nagynyomású telítés (impregnálás):. A fa tartósságának növelésére alkalmazott technikák közül ez az egyetlen, amely, ha jól van elvégezve, képes ténylegesen konzerválni a fát. A főzés, lúgozás, gőzölés vagy az áztatásos telítés által adott védelem inkább csak a fa felszínére terjed ki, a teljes keresztmetszetére nem.


Egyfajta fa konzerválás, favédelmi technológia a farontó rovarok és gombák ellen. A lehető legjobb megoldás a felhasználni kívánt faanyagok élettartamának növelésére.

A tűlevelű faanyagokat a telítés során kivákuumozzák, majd nagy nyomáson a fa rostjai közé . A lucfenyő impregnált lécnek a színe zöl a telítés , impregnálás miatt. Ebbe az anyagba kevernek még rovar és gombaölő szereket is. Mindent megtalál egy helyen, amire egy kertben szüksége lehet.


Ezt az eljárást azért alkalmazzák, mert a fa igen gyúlékony, és ezzel el tudják érni , . Faházak, kerti bútorok, Jungle Gym fajátékok (importőr), EU minősített fajátékok, terméskövek, kerti kiegészítők (ágyásszegélyek, kerítéselemek, cölöpök) dísznövények, árnyékvitorlák, Gardena.

A megadott árak TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK! Név szerint: Pozíció szerint: . Telített borovifenyő teraszburkolat 28X146mm. Hogy lehet mégis az, hogy ma, a fejlettebb technológia korában a barkácsáruházban vásárolt telített. A gőzölés szintén nemcsak tökéletlen fakonzerváló eszköz, mert a gőz a fa belsejébe nehezen hatolhat be, hanem drága is.


A telítés folyamata: a . Ez oknál fogva egymagában ritkán s leginkább csak bútor- és szerszám-gyártásnál alkalmazzák, egyes impregnáló módokkal kapcsolatban azonban a gőzölés, mint a telítés előkészítő folyamata, . Talán mindannyian emlékszünk még a régi, kőszénkátrányolajjal tartósított bükkfából (északi országokban fenyőből) készült vasúti talpfákra, amelyek némelyike talán akár száz évig is teljesített szolgálatot. A lassúbb növekedés miatt a fa tömörebb, erősebb és szerkezete finomabb. Kézműves lámpák évszázados technikáktól a legmodernebb technológiákig - vásárolni valami igazán különlegeset és hosszútávra szólót, örömöt jelent.


Ezáltal termékeink ellenállóbbak a környezeti hatások, a korhadás illetve a kártevőkkel szemben. Minden fa termékünk magasnyomáson van telítve nehézfémek használata nélkül. Felhasználási területük a játszóterektől a kutyaházakon keresztül a kerítésépítésig terjed. Harmadik szint SZIBÉRIAI VÖRÖS FENYŐ, TELÍTETT FA , stb . Nézet: Rendezés: Alapértelmezett, Név, A - Z, Név, Z - .

Néhány szó a fa telitésről. Ezt követően a telítő anyag beépül a fa szerkezetébe, ami által nő a fa . A fa, legtöbb esetben borovi fenyő , nagynyomású telítési eljárás során válik un. Csomagolási egység: köteg. Mindezen hatások ellen megoldást nyújt a nyomás alatt kezelt, más néven telített fa.


A faanyagba nagy nyomáson préselik bele a konzerválóanyagokat, amelyek hozzákötődnek a fa rostjaihoz, és így megvédik a gombáktól és a rovaroktól. Az ár Budakeszi átvétel esetén érvényes! Ipari alkalmazáshoz leggyakrabban kreozotot és pentaklór-fenolt használnak.


Bár az így kezelt fa némileg keményebb lesz, de alapvető tulajdonságai nem változnak. Az úgynevezett Thermowood burkolatok mérete lecsökken, .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések