Aluminium csónak festése

Két komponensű hajófesték FÉM, ALUMÍNIUM és MŰANYAG hajótestekhez. Alkalmazási terület: Minden üvegszálas poliészterből készült tárgy festésére alkalmas. Világító poliészter tetők - Kültéri és beltéri üvegfelületek, az „A” komponenshez Oldószeres Tapadásjavítót adagolunk. Nagy UV-fény állóságú, kemény, . Az alumínium csónak bordákra épül, a bordák közti részen ha megütik, behorpad a lemez, megnyúlik, már nem „vissza-kalapálható”, így a hullámos felület .

A kérdésem az, hogy a javítás működhez-e ezzek a kittel, illetve ha utána csak festeni akarom, milyen terméket ajánlana, ami elég rugalmas egy ilyen csónakhoz. Az „A” komponens színei fényes, selyemfényű, matt, és csúszásgátolt változatban kaphatók. Műanyag hajófesték térhálósító „B”. A vízpartokon számos ladikot, evezős csónakot látni kikötve, az ún. Megelőzésként pedig egy alumínium szalagból készített mandzsettát is célszerű a toll végére erősíteni.


International hajófesték forgalmazása és értékesítése. Mindezt gyorsan, precízen kell csinálni, mert a műgyanta megköt! Ha ráragad a kezedre… nitrohigítóval lejön.

Mással nem nagyon, esetleg még az ecetes meleg ollót tudom ajánlani. Megfelelő, a csónak már nem ázik be. Szállítási idő: órán belül. Csúcsminőségű terhelhető hajófesték.


Alkalmazható vízvonal alatt és feletti részeken, vagy akár a padlólemezen is. Vegyileg ellenáll a kipufogó gázoknak üzemanyagnak és az olajnak. Viszont hosszú hónapok óta fel-felbukkant egy csónaképítő cikk iránti igény, mind a szerkesztőség, mind a magam részéről.


Fontos hogy a felületkezelés – esetünkben a festés – megkezdése előtt a teljes vasfelületet 1-ban zsírtalanítani kell! Az alumínium testû csónakok 1-évig semmilyen felületi kezelést nem igényelnek, de ezután vízzel érintkezve galvanikus képzõdés folytán egyes pontokon a felület kezd porlódni. Baoxid alapozó festékkel le kell festeni s ezután egy réteg védõfestékkel bevonni.


Festékek, segédanyagok kategória, Termékek, Festékek, hígítók, tisztítószerek és egyéb vegyszerek hajók állagmegóvásához, karbantartásához, javításához, szépítéséhez. A mai hatékony tisztítószerek mellett a legmakacsabb szennyeződések sem jelentenek gondot. Félkemény rendszer, ami lehetővé teszi, hogy motoros hajókon is használhassák , vagy nagyobb sebességet elérő vitorlás hajókon, amennyiben azok sebessége nem haladja meg a csomót.


Gyorsan szára így a vízretétel és a hajó festése akár óra alatt is lebonyolítható. Az alumínium könnyű, tartós és könnyű vele dolgozni. Alumínium felületre nem alkalmas!

De mint a legtöbb fém, nehéz lehet festeni. A trükk az, hogy a festés alumínium rejlik előkészítésében. A tiszta felületre és megfelelő anyagok gombot. Nincs cserére szoruló alkatrésze, nem igényel utólagos szigetelést , nem kell festeni , fényesítgetni. Ezek az alucsónakok egy rendkívül kemény, erős, rugalmas és korrózióálló Marine tengeri-alumínium ötvözetből készülnek.


Keszthelyen ahol vitorláztunk tüzetesebben megnéztünk egy nagy, negyven pár lábas, korosabb aluminium Alubat hajót. Vízvonal felett a festés csak esztétikai szempontból szükséges (szükséges?), belül egyáltalán nincs festve.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések