Válaszfal hangszigetelés

A gipszkarton falak jó hangszigetelését kőzetgyapot vagy üveggyapot betétek megfelelő vastagságával érheti el. Szokványos válaszfal rendszerek összehasonlítása ár és hangszigetelő képesség alapján. Egy érdeklődő azzal az elképzeléssel keresett meg minket, hogy 30-as Porotherm HS téglából épít válaszfalat. A válaszfalak segítségével újragondolhatjuk lakásunk belső elrendezését.


A ROCKWOOL kőzetgyapot kiváló hangszigetelő. A hangszigetelés rétegrendjeinek megtervezésénél figyelembe kell venni a szigetelés beépítésének helyét. Nem mindegy, hogy a hangszigetelés melyik és milyen anyagú falra kerül. Ma egy új építésű ház szinte összes válaszfalát könnyűszerkezetes falak alkotják.


A kivitelezés rövidebb ideig tart, nem kell száradás miatt technológiai szünetet tartani, megtakarítható a vakolás költsége és könnyebb az utólagos épületgépészeti berendezések . Szerelt gipszkarton válaszfalak hangszigetelése. Ha két lakásegységet vagy egy szobát meglévő fal mentén választunk le, már szóba sem kerülhetnek hangszigetelő téglák. Az ilyen falakat ugyanakkor szükséges hang ellen szigetelni, hiszen eredetileg csak lakáson belüli falak voltak. Ilyenkor a különböző, burkolat jellegű kiegészítő szerkezetek jöhetnek . Egy régebbi építésű épület belső válaszfalai is, rendre-módra, vastagabb falszerkezetekkel rendelkeztek, mint napjaink építkezései esetében.


A hosszútávon stabil és terhelhető válaszfalak kialakítása csakis a megfelelő minőségű válaszfalelemek. Az épületeken belüli elválasztó falak a mai kor igényei alapján általában anyagaik szerint tégla-, beton-, gipsz- vagy könnyűszerkezetűek lehetnek. Esetünkben a gipszkarton falakban ideálisan alkalmazandó szigetelések kiválasztását igyekszünk elősegíteni.


Szomorú tény, hogy legtöbb esetben a . A szerelt válaszfal akusztikai léghanggátlása a szerkezeti kialakítástól függően (profilszélesség, hangszigetelőanyag vastagsága, gipszkarton rétegszáma-súlya, csatlakozó szerkezetek-hanghidak) szimpla bordaváz . Válaszfal hangszigetelés. Sokan nem tudják, hogy a válaszfalakat valójában a beltéri helyiségek hanghatásainak csökkentése, a szomszédos helyiségbe átjutó zaj mérséklése, azaz a hanggátlás érdekében kell szigetelni. Mivel a hangszigetelés nem a testsűrűség, hanem a vastagság növelésével javítható, minél vastagabb a . Az Ytong szerintem jobb hangszigetelő , sokkal egyszerűbb felépíteni, masszívabb és semmivel nem drágább, mint a gipszkarton szerkezetű válaszfal.


Ne feled a gipszkartont duplán kell számolni (mindkét oldalra), kell hozzá a tartószerkezet, valamint közéje a szigetelés! Aztán ugyanúgy glettelni, és . Csupán az eddig alkalmazott építési technológiához hozzá kell adni néhány mm- es Green Glue réteget, és a létrejött fal hangszigetelése jelentős mértékű javulást mutat. Máris elérve az áhított hangszigetelési szintet (tehát a csendet.) Végezetül néhány összehasonlító mérési érték különböző rétegrendű . Sőt, a gipszre jellemző mikroporózus szerkezetnek és a rostokban gazdag laptestnek köszönhetően a válaszfalrendszer a hangszigetelés elérhető maximális szintjét biztosítja. Hangszigetelés javítása gipszkarton előtét vagy válaszfal esetén.


Hogyan javíthatom utólag egy elkészült gipszkarton válaszfal hangszigetelését ? Knauf szerelt válaszfalak. Csúszó homlokzati csatlakozás. Q1–Qfelületi minôségi osztályok . Gipszkarton profilokból mm, mm, 1mm - es méretben.


RIGIPS BLUE ACOUSTIC hanggátló gipszkarton.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések