Penészes fal hatása az egészségre

Nagyszerű körülményeket teremt a penésznek, hogy a téli hónapokban a kinti hideg és a benti fűtés miatt sok lakásban megnő a páratartalom, a levegő pedig nyirkos lesz. Milyen hatásai lehetnek ennek az egészségünkre? Kisebb sokkot kaptam, amikor elmondta, milyen hatásai lehetnek a penésznek, és azonnal elköltöztünk egy jó levegőjű vidéki házba. Azóta a lányom köhögése egyszer sem jelentkezett.


Akár fekete, akár zöld foltokat okoz, a penésztől mindenképpen meg kell szabadulnunk, lehetőleg . Amilyen könnyen megtelepedik, épp olyan nehéz megszabadulni a lakás falain tanyát verő penésztől.

A legfőbb táptalajt számukra a szobákba teregetett ruha jelenti, de egy kis odafigyeléssel megelőzhető, hogy ,,megegyen bennünket a penész. A penész hatása az egészségre. A gombákkal szemben sehol nem lehetünk biztonságban. A szakemberek szerint több mint százféle olyan kórokozó, patogén gomba van, mely az emberi szervezetben hosszú ideig élősködhet.


A falon megjelenő aspergillus niger azaz a fekete penész , vagy a többi aspergillus gombafaj is . Az Annals of Allergy, Asthma. A túl magas páratartalom falgombásodást okozhat és hozzájárul a háziporatka elszaporodásához. Az egészséget is veszélyezteti.


Stachybotrys: Ez rendkívül nagy veszélyt jelent az egészségre , a „fekete penész ” olyan mikotoxinokat hoz létre, melyek különböző egészségügyi problémákat okoznak, beleértve a tüdővérzést, és súlyos légzési nehézséget.

Gyakran megtalálható papíron és fán, ritkábban csempén, linóleumon vagy . Fontos tünet még a szemviszketés és a torokkaparás. Különösen kisbabáknál nem mindegy, hogy hova rakjuk a kiságyat: ha a baba elkezd köhögni, de azonnal . Lehet régi vagy új, panel vagy családi, minden típusú ingatlant érinthet a penészesedés, attól függetlenül, hogy szigetelt vagy nem szigetelt a lakás, cserélték-e az ablakokat, vagy sem. Főleg télen szokott aktuálissá válni a probléma, ezért is vesszük most elő.


No meg azért, mert sok a tévhit a penészről. Gyakori tünet a penész olyan lakásokban is, melyek sok hideg falfelülettel rendelkeznek - például, mivel nincs szomszéd az egyik oldalon -, melyeken a pára lecsapódhat. A mindezek hatására megjelenő penészgombák rendkívül gyorsan szaporodnak, egyes típusaik pedig mérgező anyagokat is . A sólámpa nem csupán arra jó, hogy hangulatot teremtsen - bár ez a tulajdonsága sem elhanyagolható -, számos jótékony hatása van, mind otthono mind pedig egészséged szempontjából. Nézd meg a képeket, és tud miért érdemes beszerezned a már igen olcsón is kapható eszközt - vagy épp a . A nedves fal káros hatásai.


A szaporodása spórákkal történik, mely nagy számban van jelen a levegőben. A fejlődéséhez szerves anyagokat igényel, melyeket a nedves falazat réseiben, repedéseiben találja . Az ózon nem csak a látható penészt pusztítja el, hanem kiírtja a penészgomba spóráit a helyiség minden pontján és a levegőben is, ezzel megakadályozza a szaporodásukat, és megszünteti a penészgombaspórák egészségre káros hatását. Tuti praktikák penészes fal ellen. A teafaolaj remekül használható a penészesedés ellen, mivel erősen gombaölő hatású.


A helyiség magas páratartalmát csökkenthetjük egy tál sóval, ugyanis ez magába szívja a nedvességet. A fürdőszobai penészesedést ecettel előzhetjük meg. Azért nem vettük észre eddig, mert az ablak alatt, a radiátor mellett s mögött van, ahol függöny takarja el.

Műanyagablakok vannak, sokat szellőztetünk, tudom hogy káros a penész. A szerkezetekbe bejutó kondenzvíz hatására sókivirágzás (salétromosodás) jelenik meg a falon , leválik a tapéta, fekete penészfoltok , vagy hólyagok jelennek meg. A fekete penész hasonló méreganyagokat termel. Mielőtt megijednénk, hogy fekete penész jelent meg otthonunkban, fontos tudnunk, hogy a falon megjelenő fekete penész sok esetben nem a S. Vizes falak utólagos szigetelése, pinceszigetelés, falszárítás: a megoldás falszigetelés krómacél lemez beütéssel.


Az XPS lapok olyan védelmet nyújtanak a penész ellen, mintha felhúznánk egy cm-es téglafalat , vagy egy cm-es betonfalat. Amellett, hogy véd a penész ellen, hő-, és hangszigetelő hatással is bír, ezen kívül nem ártalmas sem az egészségre , sem pedig a környezetre. Jó szellőzőképessége miatt .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések