Penészes szekrény

Ha a bútorok penészesek. Tévedés azt gondolni, hogy a dohos szag csak a rosszul és ritkán takarított otthonok velejárója. Egy folyamatos karbantartás alatt álló lakásban is ugyanúgy felütheti a fejét a kellemetlen szag, ha a páratartalom túl magas, és a nedvesség vagy a penész beeszi magát a levegőbe, sőt, még a szekrénybe is. Nem tudom mit csináljak.


Rossz levegő, pattogzó festék, potyogó, megrepedt vakolat, penészes fal, penészes ruha, penészes bútor.

A penész komoly egészségügyi bajokat okozhat. A dohos szagot okozó penész gyakran még nem látható amikor már a szagát érezzük a levegőben. Nagyon fontos, hogy ha a dohos szagot meg akarjuk szüntetni akkor a penészt mindenhonnan el kell távolítani.


Ez általában a nehéz feladat, mert a penész gyakran bújik meg a szekrények mögött vagy más nehezen . Volt páramérő műszerünk. Amikor beüzemeltük a párátlanítót óra alatt kétszer megtelt a tartály. Penészes ruha akkor van, ha magas a helység páratartalma vagy nedvesen állt halomban, szennyestartóban.


Az elsőn a páramentesítő segít, a másodikon bevált szerek.

A könyvek rossz szagát is elűzhete ha szódabikarbónás papírzacskóba teszed őket néhány . Gyors penészölés a bórax segítségével. Kétpohárnyi forró vizet keverjünk el fél pohár bóraxszal és ebbe az oldatba mártott szivaccsal tisztítsuk meg a bútorokat. Néhány órát várjunk, amíg hat és csak ezután . Ha ezután egy sűrű szövésű zsákba szórabikarbónát szórunk és azt beletesszük a megdohosodott szekrény belsejébe, még hamarabb kiűzhetjük a kellemetlen szagokat. Hasonló jó szagsemlegesítő szer a sütőpor is, és bármily meglepő, a boltokban kapható macskaalom is jól jöhet a dohos . Ha otthonunkban megjelennek a gombák vagy a penész , az bizony nemcsak látható kellemetlenségeket, de egészségügyi gondokat is okozhat.


Tanácsot szeretnék kérni! Kis konyhánk van, beépített szekrénnyel. Tél elején észrevettük, hogy a felső szekénysor fölött a sarok penészes , ami a külső fal felé van. Fórum - Penész eltüntetése véglegesen!


Tudásbázis - Hogyan tüntethető el a dohos szag. Tehát, ha például a bútorok mögött penészes a fal, akkor elhúzzuk őket onnan. Ha ez nem megoldás, akkor két további . Olyan spóratarlókat hoz létre, amelynek darabja 50.


Ezek mindegyike néhány nap alatt több millió új spórát hozhat létre!

Másik fő oka a penészesedésnek, párakicsapódásnak a levegő áramlásának a hiánya. Sok esetben a szekrények , a szekrénysor mögött jelentkezik észrevétlenül, s csak egy nagytakarításnál . Egyrészt esztétikailag nem nyújt szép látványt a lakásban, másrészt pedig az egészségünkre sincs kedvező hatással a penészes , dohos, nehéz levegőjű. Ha szekrény mögött észleljük a hibát, akkor arról a falfelületről feltétlenül helyezzük el, ha a falburkolat mögött vagy csempe alatt észleljük, akkor a . Nekünk a beépített szekrény mögött van a legtöbb Pedig ott is van köz a fal és a szekrény között. Férjem szerint még az lehet a baj, hogy a szekrénynek van hátlapja. Ugye a szekrényajtó csukva, hátul úgymond csukva, az ablakok jól zárnak, a szekrény jó nagy felületet foglal.


Bajt akkor okoz, ha elkezd szaporodni, és sajnos erre nagyon gyorsan képes, ha a körülmények megfelelőek. Ugyanolyan jól eléldegél a falon, a ruhán, a bútorok hátoldalán vagy egy tapétán, mint a hetekre hűtőben felejtett joghurton.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések