Cserépkályha festése

Régi csempekályhánk felújításához szeretnék ötletet kapni tőletek: ismertek-e olyan hőálló csempefestéket amivel újrafesthetnénk egykor szebb napokat látott és szívünkhöz nőtt csempekályhánkat. Molto csempefestékjét, de úgy tudom az csak sima konyhai . Ez a harang rendszerű kályha a hagyományos osztrák grundofen technológiával épült, korszerű osztrák anyagok felhasználásával - egy debreceni megrendelőm lakásában. A külső felület a legkorszerűbb osztrák kályhás glett és festék rendszer felhasználásával selyemfényűre csiszolt márvány . Cserép kályha csempe festése egyéni megrendelés alapján.


De édesanyám szerint ha lefestem akkor ledobja magáról a zománcot és tönkremegy kályha.

Keress kérdéseket hasonló témákban: dekorálás, festés , cserép, kályha , fűtés, cserépkályha. Ha még használjátok akkor tűzveszélyes anyagokkal (mint a festék és a fa) ne vegyétek körbe. A laikus ugysem tudja lemérni ! Ja, régen a kályhacsöveket se igen festették , hanem zománcozták.


De az se birt ki 8fokot. A szegínyek használtak fekete csövet, ők meg be vasporozták ! Egy cserépkályha építésekor mindig pontosan tisztában kell lennünk, hogy mekkora helységet is akarunk vele fűteni, illetve milyen cserépkályhát akarunk. A csövek, kémény ki van tisztítva?

Mi akkor jártunk így mikor eldugult a kivezető cső. A vizes fa, újságpapír is elég durva lerakódást okoz. Meg ha olyan fát is tesztek bele amin van festék. Cserépkályha jótanácsok KANDALLÓ ÉS KÁLYHA KIEGÉSZÍTŐK Maestro Fehér hőálló festék. LINDABSHOPMaestro fekete hőálló festék.


HŐÁLLÓ FESTÉK (Ft-os, kedvező áron) az MB Kandalló webáruház BEGYÚJTÁSHOZ, TISZTÍTÁSHOZ, JAVÍTÁSHOZ kategóriájában. Az itt látható színek a különböző monitor beállításoktól függően az eredeti színtől eltérhetnek. Amennyiben pontos színt szeretne látni, személyes találkozó alkalmával meg tudom mutatni az eredeti színmintát. Felár ellenében az itt látható színeken kívüli egyedi színek, ráfújásos minták, kézi festés és beégetett aranyozás is . Alkalmazási területei: új, fényes, homokszórt, illetve jól előkezelt már korábban festett felületek mint: kerti grillsütő, kályha , kipufogó, bojler csatlakozások, hőlégfúvók, hősugárzók, stb.


Rögtön az elején egy tévhitet szeretnénk eloszlatni, mely a cserépkályha és a kandalló körül forog. Sokak számára az ülőpadlával, búbbal, üvegajtóval rendelkező tüzelőberendezés minden esetben kandalló, a cserépkályha pedig egy hasáb alakú, . Romhányi vajszínű cserépkályha egy 70-es évek stílusában berendezett házban. A TV Nárcisz, a rádió Disco Lady,. Sic transit gloria mundi. Miksa ismerkedése egy hordozható (mint a ridikül) esztergomi cserépkályhával.


Itt még nagyon friss a festés. Laikus, hozzá nem értőkén volna egy kérdésemázas cserépkályhát le lehet e festeni valamivel(bármilyen megoldás érdekelne, mert nagyon ronda Ennek ellenére megérett az átrakásra a kandalló-kemence(kihulló fugázás, lehulló téglák) A fő gon hogy a kályha födémét tartó vas rudak szétégtek és .

Olyanba amilyenbe a kemencét rakod. A fugákat is ki lehet kenni ugyan azzal. Nálunk utána le van festve ,porfesték és víz keverékével,kis ecsettel. De vannak itt kályha építők . Köszönöm mindenkinek a hasznos infókat, és remélem drukkoltok. Most egy elektromos fűtőventilátorral segítek . This Pin was discovered by Krisztina Rába.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések