Bazalt kockakő lerakása

SemmelrockOfficial 2015. Vigye otthonába a hagyományos kockakő báját! Mindegy, hogy történelmi vagy modern építészettel izgalmas. Igen sokan érdeklődnek a régi épülethez jól illeszkedő kockakő burkolat építése iránt. A burkolatok építése nem ördöngös munka, van pár fogás, amit érdemes megtanulni, és kis gyakorlattal - ha nem is olyan szépen, mint az itt bemutatott esetben - bárki meg tudja csinálni.


A képek a Budai Várban készültek, a Várépítő Kft . Fektetésnél rendezgessük el a zúzott követ a kockakő alatt a kalapács hosszú oldalával, majd helyezzük el a kockakövet és kocogtassuk a helyére. Az újonnan lerakott darabnak síkban és kötésben kell lennie a többivel. A beállításnál segíthet egy faléc.


Rakjuk a köveket olyan szorosan, ahogy csak tudjuk. A macskakő utak, terek kövezésére használt, szögletesre faragott, domború felületű, általában vulkáni kő. A második világháborúig elterjedt szabadtéri burkolási módszer volt a macskakövek szoros, adott mintázatú lerakása. Két év múlva Alfonz a szomszédos Medves-hegyen tárta fel a „macskalyuki- bazaltbányát ”. Piacon egyedülállóan munkáinkra év garancia! Van önnek térburkolással kapcsolatos, bármilyen kérdése, kívánsága, amire választ vagy megoldást keres?


Ahol többek között megtudhatja azt is . Homokkő árlista feltöltés alatt. Szakszerű lerakás : Árajánlat szerint. Köszönjük megtisztelő vásárlását, látogasson el hozzánk . Napjainkban ismét találkozhatunk ezzel a retro építőanyaggal, akár macskakő néven is. Fűthető autobeállón kívül egyre több járdát, kerti utat, teraszt burkolnak vele, kihasználva jellegzetes díszítő értékét, ami tovább növelhető a különböző egyszerű és bonyolult lerakási mintákkal.


A macskakő (3. kép) utak, terek kövezésére használt, szögletesre faragott, domború felületű, általában bazalt. A kiskockakő burkolatok ágyazása, rakása, hézagkiöntése azonos a nagykockakőjével , azonban nem lehet. Erről honlapunkon található egy táblázat a kockakövek címszó alatt. A méret mindig az adott felhasználói szándéktól függ.


Anyagát tekintve kockakövet általában kemény, magas kopásállóságú, fagyálló kövekből faragják mint: andezit, bazalt gabbró gránit, porphyr. A kockakő lerakási módját tekintve az évszázadok során . A természetes kőburkolat méltó befejezése lehet egy szép kertnek, vagy egy kiváló alapot adhat. Kisebb magánházak kertjében és a társasházak nagyobb felületű kocsibejáróin is tökéletes választás a kockakő burkolat, amely bármilyen természetes kőből készülhet.


Azért bazalt , mert az utána. Való igaz, hogy többe kerülnek, mint a szilárd járófelületek kialakítására leggyakrabban használt beton vagy terméskő burkolólapok, ez azonban a körülményesebb lerakás. A gránit vagy bazalt kockakövek bányakövekből kialakított kemény burkolóanyagok, szürke színűek és kocka esetleg tégla alakúak. Macskaköves út - legtöbbünknek az ún.


Ezek hazánkban főleg bazalt vagy andezit kiskockakőből készültek. Gyakrabban láthatóak nagykocka burkolókövekből sorosan rakott burkolatok is, illetve ritkábban hullám, legyező, stb.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések