Szatináló festék

Hengeres felületre mint a pohár is, célszerű a stencilt öntapadó ragasztó spray- vel lefújni, hogy a munka során ne menjen alá a festék. Egy tálkára öntsünk a szatináló festékből, . Szatináló festék - fehér. Cikkszászat_bronz_20. Szivacsecsettel könnyen felvihetjük az üveg fellületére.


Száradás után transzferálhatjuk, díszíthetjük különböző dekorációs anyagokkal.

FIGYELJ A SZÍNVÁLASZTÁSRA! Az üvegtárgyak szatinálására alkalmas vizes alapú áttetsző festéket szivacsecsettel lehet egyenletesen felvinni az üvegfelületre. Valósítsd meg ötleteid egyre bővülő kínálatunkból! Népszerű kézműves és hobbi technikákhoz kínálunk alapanyagokat, számos dekorálható- és dekorációs terméket. Oldalainkon tippeket is adunk, hogy megkönnyítsük a megfelelő választást.


Pentart Üvegfesték 20ml, szatináló hatás, féle színben. Vizes alapú, vízállóra száradó áttetsző festék , szatinált hatású felületek készítéséhez. Továbbá homokfúvott, vagy jeges hatás eléréséhez is alkalmazható metálfényű, áttetsző vízbázisú festék üvegtárgyak díszitéséhez. Megtisztított üveg vagy mázas kerámia .

Kiegészítő díszítéshez használhatunk még csillámport, gyöngyöt, de ügyelve, hogy csak kiégethető anyagok legyenek. Az üvegtárgy zsírtalanítása 2. A lényeg az, hogy sima üvegmatrica festékkel készíts mintát és ha megszáradt, ragaszd rá az égethető üvegfelületre. Ezután tunkold rá a szatináló festéket (az üvegfesték mintán is legyen rajta) és mielőtt a szatináló megszára leszeded az üvegmatrica mintát.


Homokfúvott, vagy jeges hatás eléréséhez üvegtárgyakon. A szatinálás lépései: 1. Vízbázisú , 1°C-os sütőben percig égessük ki, vagy természetes úton napig szárítsuk. Mosogatható lesz a díszített tárgy, ha a szatináló festék teljes száradása után . Cadence Textil Decoupage ragasztó.


Ezzel az egyszerű üvegfestési technikával tettem újra vállalhatóvá azt a néhány üvegpoharamat, amik nem viselték el a mosogatógép. Nem tartalmaz mérgező anyagot. A legragyogóbb hatást átlátszó felületeken érhetünk el vele.


Pentart Opál gél 25ml, Felületek mattosítására használható, vízbázisú, gél állagú készítmény. Sablonnal is használható. Sokan szeretünk üvegre dolgozni, mert ez általában kéznél van.


Az egyik legszebb hatást az opálgél adja - ettől amolyan homokfúvott hatása lesz. Fontos betartani a használati utasítását és nem összekeverni a szatináló festékkel ! Az opálgéllel készíthetsz például elegáns esküvői dekorációt .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések